Tarihten Bir Yaprak Köşemize 5 Ocak 1999 tarihli gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Elazığ Yeni Yılı Kaza İle Karşıladı” Manşeti gazetemizin üst kısmını tamamen kaplıyor.

Manşetin hemen altında ise kazada ölen ve yaralananların sayısını bildiren “5 Ölü 4 Yaralı” kısa bilgisini büyük ve kalın puntolarla üzülerek öğreniyoruz.

Trafikte kaza oranlarının yüksek olduğu dönemlerde bizi üzen bir haber ile karşılaşıyoruz. Seyir halinde Trafik kurallarına riayet ederek ve dikkatli bir şekilde araç sürerek, kaza oranını azaltmamız mümkündür. Son yıllarda karayollarında gerçekleşen fiziki gelişmeler kaza oranlarında ciddi düşüler sağlasa asıl faktör olan insan etkisinin her zaman varlığını hissetmekteyiz.

Trafikte kurallara mutlaka uymalıyız. Kazaları azaltmak için başka yol yoktur.

***

“Mis Aş Holdingleşti ” Haber başlığı gazetemizin orta kısmında bulunuyor.

Elazığ’ımız için bir marka değeri olan, Mis Aş Holding’in kuruluş aşamalarını aktaran nostaljik bir haberimize daha ulaşıyoruz. Elazığ’a yıllardır Lokantacılar Tüketim Kooperatifi adı altında hizmet eden bu değerli kuruluşumuz, Başkan Nihat DEMİRBAĞ’ın önderliğinde, Holdingleşme sürecine başladığına bu haberde şahit oluyoruz. Çalışan personellerinin de Holding’e ortak olabileceği, örnek bir çalışmaya imza atan DEMİRBAĞ, bir ilke imza atmanın heyecanını Elazığ’a yaşatmıştır.

***

“Parti Başkanları Seçmene Sesleniyor” Manşeti gazetemizin sağ orta kısmında bulunuyor.

Haber manşetinin hemen altında “Seçmen Listelerini Mutlaka Kontrol Edin” bilgisine ulaşıyoruz.

18 Nisan 1999 tarihinde yapılacak ve yaklaşan seçimler öncesinde, siyasi parti il başkanlarının, Elazığ seçmenine çağrısına bu haberde tanık oluyoruz.

Seçmen listelerinin kontrollerinin yapılması, seçim güvenliği olarak çok önemlidir. Halkın iradesinin sandıklara yansıması noktasında, bilinçli seçmen ülke demokrasisi için çok değerlidir.   

***

“Harput Muhtarı Karaman “Yolun Eksiklerinin Giderilmesi İstiyoruz” Başlığı ile gazetemizin orta alt kısımlarında kendine yer buluyor.

Dönemin Harput Mahalle Muhtarı Fevzi KARAMAN’ın dile getirdiği bir talebin okuyucularımızla buluşmasına şahit oluyoruz. Yıllardır ihmal edilen Harput yolunun tamamlandığını, ancak yolun eksikliklerinin olduğunu belirten KARAMAN, hizmet noktasında çabaları olmuş eski ve kıymetli bir muhtarımızdır.

***

Gazetemizin sol alt kısmında bulunan fotoğraflı haberde ise “Baba Emniyet Müdürü, Oğlu Komiser” Konu alınarak haber yapılmış.

Baba oğul aynı kurumda çalışma durumuna güzel bir örnek teşkil eden haberimize de sütunlarımızda rastlıyoruz. Elazığ Emniyet Müdürlüğünde denk gelen bu olayı ve haberi tebessüm ile karşılıyoruz.

***

“Keskince” başlığı altında, Yeni Bir Başlangıç konusunun işlendiği yazıda, yazar Hüseyin KESKİN ağabeyimizin değerli görüşlerine ulaşıyoruz.

Yeni yıla girdiğimiz günlerde değerli görüşlerini Turan Gazetesi okuyucuları ile paylaşan değerli Hocamız Hüseyin KESKİN ağabeyimize saygılarımız iletiyorum.

***

“Elazığ İçin İftar Vakti 16:21” Ramazan ayını yaşadığımız günlerde okuyucularımıza iftar vaktini bildiren güzel bir bilgi paylaşımı…

Ramazan ayına yaklaşırken, sağlık ve bereket ile nice Ramazanlar ve nice yeni yıllara siz değerli okuyucularımızla beraber olmak dileği ile… 

Selam ve Saygılarımla.