2 Şubat 1999 tarihli gazetemiz ile Tarihten Bir Yaprak Köşemize devam ediyoruz.

“Rektör Eyüp İsbir’in Elazığ’ın Yerel Basınına Verdiği Abone Desteği’ne Şükran Borçluyuz!” “Bu Davranışın Vali ve Belediye Başkanımıza Örnek Olmasını Bekliyoruz” “Ulusal Gazeteleri Parayla Okuyanlar, Yerel Gazeteleri de Parayla Okumalıdırlar” Manşeti gazetemizin üst kısmını tamamen kaplıyor.

Yerel basının içinde bulunduğu zorlukları ve imkânsızlıkları aşma noktasında, gelebilecek maddi destekler, az da olsa yaraya merhem olabilecektir.

Bu konuda hassas davranan, dönemin Fırat Üniversitesi Rektörü, basından bir nevi teşekkür yazısı almış; bunun diğer kurum idarecilerine de örnek olması temenni edildiği bir haberimize denk geliyoruz. Yerel basının sorunları ile ilgili olarak, merkezi hükümetin daha gerçekçi ve çözüme odaklı adımlar atması, ülkenin menfaatine olacaktır. Günümüzde de bu ve buna benzer sorunlar devam etmektedir. Sorunların çözülmesi, sistemin daha verimli çalışmasını ve halkın haber alma özgürlüğü noktasındaki kazanımı, toplumu daha iyi bir noktaya taşıyacaktır.

***

Şah İsmail GEZİCİ imzalı, üzücü bir haber gazetemizin sağ orta kısmında bulunuyor. Haber başlığında ise “Şehitler Memleketlerine Gönderildiler” bilgisi göze çarpıyor. Tunceli’de meydana gelen, bölücü ve hain terör örgütü PKK ile çıkan çatışma sonucu Şehit olan dört güvenlik görevlimizin, ilimizde düzenlenen tören sonrasında doğdukları vatan toprağına defnedilmek üzere gönderilmelerini konu alan haberimiz bizlere bu acıları tekrar hatırlatarak, yaralarımızı dağlıyor. Bugün bu topraklar üzerinde yaşayabiliyorsak, Ezan dinmiyor, bayrak inmiyorsa, bunun bu uğurda can veren Şehitlerimiz sayesinde olduğunu asla unutmuyoruz. Unutmayacağız.

***

“CHP Milletvekili Aday Adayı TÜRKER: En Büyük Problemimiz Kendimizi Anlatamayışımızdır.” Başlığı gazetemizin alt kısmında bulunuyor. Bu haberimiz Hüseyin KESKİN imzasını taşıyor.

Yaklaşan seçimler öncesinde hareketlenen siyasi arenada, aday adaylarının açıklamalarına sıkça şahit oluyoruz.

Seçimi kazanmaları halinde, Elazığ için yapacakları hizmetler hakkında bilgi veren aday adayları, renkli seçim manzaraları izlememize vesile oluyorlar.

Günümüzde de yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimleri öncesinde ise daha sert açıklamaların yaşanacağını hissedebiliyorsunuz.

***

Halk Müziği ve Fantazi Müzik Sanatçısı YILDIZHAN, kasetlerini imzalayacak başlıklı haber, gazetemizin sağ orta kısmında okuyucularımızla buluşuyor.

İrfan ARSLAN imzalı haberde, halk müziği ve fantezi müzik sanatçısı İzzet YILDIZHAN’ın, Elazığ’da hayranları ile buluşarak, son çıkan kasetini imzalayacağını öğreniyoruz. Elazığ’da ilk defa böyle bir etkinliğe katılacağını belirten YILDIZHAN, önceki gece de Sinema Mert’te sevenleri ile bir araya gelmiş, yaklaşık 3 saat süren bir konser vermişti.

Sanata ve sanatçıya karşı ilgisi yüksek olan Elazığ halkı, bir değerli ismi layıkıyla ağırlamış gözüküyor.

***

Zoru Başarmak başlıklı yazısı ile Şükrü KACAR ağabeyimizin kaleme aldığı “Başyazı”, kendi köşesinde Turan Gazetesi okuyucuları ile buluşuyor.

***

Hüseyin KESKİN ağabeyimizin, Halkın Seçeneği Yok, başlıklı köşe yazısında, fikirlerini Keskince kaleme alarak, TURAN Gazetesi çatısı altında okuyucularına ulaştırıyor.  

Selam ve Saygılarımla…