Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir müze kazandırmak adına ETUDER Derneği tarafından Kahve Fincan Müzesi açılacak. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, 29 Ekim’de açılışı yapılacak olan müzeyi ziyaret ederek, Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği (ETUDER) Başkanı Ahmet BULUT’dan bilgiler aldı.  

Kendi isminin yazılı olduğu bir kahve fincanını da müzede sergilenmesi adına Başkan BULUT’a takdim eden Vekil EROL, burada yaptığı açıklamada,  ‘’Elazığ Harput’tayız. Harput bizim için çok önemli. Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği’nin (ETUDER) önündeyiz. Başkan Ahmet BULUT benim de ortaokuldan öğretmenim. Hocam her zaman yeni yeni projeler üreten birisidir. Bugün Türkiye’de ilk defa kurulan Kahve Fincan Müzesi, belki de dünyada ilk. Hikaye şu; herkesin kullanmadığı, bozulan takımından bir fincan getirerek buraya hibe ediyor ve burada da ismini yazdıracak. Elazığ’ı bir kültür, bir müzeler kentine dönüştürmek son derece doğru bir yaklaşım.

ELAZIĞ’DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI KADIN YARALANDI ELAZIĞ’DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI KADIN YARALANDI

02978248-af00-4595-8aac-682308f98a3e

Belediye başkanımızında bu yönde çok güzel ve doğru atılımları var, Harput’a yeni değerler katıyor. Müzelerin artmasıyla Harput’a gelen yerli ve yabancı turistlerin de sayısı artıyor. Bir şehrin kalkınmasına, kültürüne katkı sadece konuşmakla olmuyor. Ben Ahmet BULUT hocamı kutluyorum. Kimsenin düşünemediklerini düşünmek, onları hayata geçirmek, insanlara ilginç gelen projeleri burada yaşatmak çok önemli’’ dedi.  

Vekil EROL, daha sonra adının yazılı olduğu bir kahve fincanını Başkan BULUT’a müzede sergilenmesi için takdim ederek, yurttaşlara kullanmadıkları bir fincanı adlarının yaşaması adına müzeye getirmeleri çağrısında bulundu. 

Editör: Haber Merkezi