TFF 3. Lig 1. Grup’ta 2. Yarı’nın başlayacağı hafta transfer yasağının kaldırılmasıyla Elazığ’da, il dışındaki Elazığlılar arasında ve Elazığspor Câmiası’nda bayram sevinci yaşandı âdeta…
Sevinmeli miyiz, seviniyorsak neden sevinçliyiz?
Siz, şimdi ya da gelecek sezon için transfer yapılacak ve Elazığspor şampiyon olacak diye mi seviniyorsunuz?
Bu soruları olabildiğince çoğaltmak mümkün elbette…
Bir yıl önce bu günlerde yine tahtayı açmış, transfer yasağını kaldırmıştı Elazığspor.
Üstelik şimdi olduğu gibi bir yıl da değil, tam 3 yıl süren transfer yasağını kaldırmıştık geçen sezon!..
Doğrusu geçen yıl transfer yasağı kaldırılmasa, Elazığspor bugün amatör kategoride kısa adı BAL olan Bölgesel Amatör Lig’de top koşturuyor olacaktı…
***
Transfer yapıldığı halde, “bizim gençlerden” oluşan tecrübesiz ve alternatifsiz kadro takviyelerle güçlendirilmesine rağmen; Sezon sonunda 2’li averajla amatöre düşmekten zor kurtuldu Elazığspor!
Elazığspor’un 3. Lig’de kalışına “Şampiyon olmuş gibi sevindik” mi, sevindik…
İyi ki düşmedi Elazığspor, iyi ki profesyonel statümüzü ve 55 yıllık armamızı koruduk!
“Elazığspor kapatılacak,  falanca takımın adı değiştirilerek yola devam edilecek?..” diyenler!
“Elazığspor kapatılacak, yerini TFF 3. Lig’e çıkacak olan şu takım alacak!..” şeklinde fikir yürütenler bile, ne kadar eğreti geliyordu Elazığspor’a sevdâlı olanlara…
Hele; “Kapansın da kurtulalım, hem kapansa ne olacak ki 3 gün konuşulur, sonra unutulur!” diyenler unutulur mu hiç?
Ya küme düşseydik, neler yazılıp çizilir, neler konuşulurdu düşünebiliyor musunuz?
Elazığspor’a “Malatya modeli” diye sözde alternatif çözüm üretenleri de hatırlıyor musunuz?
İşte tüm bu olan bitenler sonuçlarıyla birlikte düşünüldüğünde; Elazığspor’un 3. Lig’de kalışına neden “Şampiyon olmuş gibi sevindik” sorusu cevabını bulur!..
***
Elazığspor 2021-2022 Sezonu’nun son maçında 2’li averajla 3. Lig’de kalırken, Kâhta Deplasmanı’nda mâruz kaldığı baskılara rağmen bileğinin gücüyle elde ettiği 3 puanla fazlasıyla hak etmişti o sevinci…
Son maçın ardından kaleme aldığım “Elazığspor Kurtuldu mu?” Başlıklı yazımda olan biteni anlattıktan sonra; Elazığspor’un profesyonel statüsünü ve armasını korumasına yardımcı olan, geç de olsa harekete geçerek takımı kurtaran Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, ayrıca emeği geçen yönetim, teknik heyet, futbolcu, taraftar ve medya / basın mensuplarını kutluyor, teşekkür ediyorum. Ancak, unutmayın sadece Bordo-Beyazlı Takımı kurtardık, sıra Elazığspor Kulübü’nde!” demiştim…
Zirâ Elazığspor’un küme düşmemesi elbette çok sevinilecek bir husustu ama takım adına günün kurtarılmasıydı, oysa Elazığspor Kulübü’nü yani geleceği kurtarmak önemliydi!..
***
Şimdi başta sorduğumuz sorulara dönelim…
Transfer yasağının kaldırılmasıyla Elazığ’da, il dışında Elazığlılar arasında ve Elazığspor Câmiası’nda bayram sevinci yaşandı âdeta…
Sevinmeli miyiz, seviniyorsak neden sevinçliyiz?
Siz, şimdi ya da gelecek sezon için transfer yapılacak ve Elazığspor şampiyon olacak diye mi seviniyorsunuz?
Sportîf başarı da çok önemli, Elazığspor’a olan ilgiyi ve kulübün gelirlerini artırabilmek amacıyla üst liglere yükselmemiz de şart tabii!..
Ancak bugün sevinilmesi gereken bir konu varsa şâyet; Elazığspor’un 7 Haziran 2022 Tarihi’ndeki kongrede kayıtlara geçen 64 Milyon 108 bin 588 TL olan resmî  borcunun, mevcut yönetim tarafından yaklaşık 13 Milyon TL olarak açıklanması ve dosya sayılarının tekli rakamlara indirilmesidir bence!..
Yani birileri tahtanın açılmasına ve transfer yasağının kaldırılmasına daha çok sevinmiş olsa da borcun düşürülmesi asıl; “Şampiyon olmuş gibi sevindik mi, sevindik” diyeceğimiz gelişme olmalıdır!
Emeği geçen, katkıda bulunanlara başta Başkan Şahin ŞERİFOĞULLARI olmak üzere yine teşekkür ediyoruz ve asıl beklentimizi de kamuoyu adına bir kez daha dile getiriyoruz!
Geçen dönem belediyesinin de ödeye ödeye bitiremediği, birileri engel olduğu için bugüne miras kalan borcun sebebini unutmayın!
4 Yılda 120 transferin bedelini freni boşalmış kamyon gibi Süper Lig’den 3. Lig’e düşürerek sportîf başarısızlıkla, ayrıca tarihinin en ağır borç batağına sürükleyerek maddi olarak ödettiler Elazığspor’a,  hatırlayın!
Aynı hataya düşmeyin bir daha ve asıl borçlar bittikten sonra müdâhil olun Elazığspor’a; “Şampiyon olmuş” gibi sevinenlere hayâl kırıklığı yaşatmayın!