2021-2022 Futbol Sezonu’na Altyapı Sorumlusu Elazığlı Teknik Adam Kenan KAMAÇ’ın toplayıp bir araya getirdiği ve Temmuz ayının ortasından itibaren çalıştırarak lige hazır olmasını sağladığı “bizim gençler”den oluşan bir takımla başlamıştı Elazığspor…
Yönetimi bile yoktu o günlerde Bordo-Beyazlı Kulübün!
Elazığspor’da mevcut yönetimin kongreye bir gün kala çok geç de olsa istifa ederek görevi bırakmasının ardından, çoğunluk sağlanamadığı için 15 Ağustos 2021 Tarihi’ne ertelenen Olağan Mali Genel Kurul ve Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’na kadar zaten belediye çalışanı olan kulüp görevlileri vasıtasıyla ve Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI’nın desteğiyle yürütülen işlemler ve karşılanan acil ihtiyaçlarla Bordo-Beyazlı Takım sezon öncesine taşınmıştı.
Seçime giremeyen Başkan Adayı Necati ERDEM’in çekilmesi ve Selçuk ÖZTÜRK Yönetimi’nin ibra edilmesi sonucu Serkan ÇAYIR’ın Başkanlığı’nda oluşturulan bir yönetime teslim edilen Elazığspor, transfer yasağı dolayısıyla Altyapı Sorumlusu Elazığlı Teknik Adam Kenan KAMAÇ’ın hazırladığı gençlerle başlamıştı lige…
***
“Bizim gençler”in tecrübesizliğine rağmen oynadığı umut vadeden futbola falan bakmadı kimse, Altyapı Sorumlusu Elazığlı Teknik Adam Kenan KAMAÇ 3 maçta 1 puanda kaldığı için görevden alındı…
Bir sezon önce, teknik adamlığı tartışılan ve sadece futbolculuğuyla şöhret sâhibi olan, üstelik bunlar yetmezmiş gibi bir de Elazığspor’u küme düşürmüş olan Teknik Direktör Cafer AYDIN getirildi Bordo-Beyazlı Takım’ın başına?
Gençlerin özgüvenini yitirmesine sebep olan, transfer yasağının kalkmasını ve yeni bir kadronun kurulmasını bekleyen Cafer AYDIN, 20 haftada son 6 maçını transferlerle takviye edilmiş takımla oynamış olmasına rağmen ancak 14 puan toplayabildi!
Neticede her ne hikmetse Cafer AYDIN’a böyle bir tabloda sabredip tahammül gösterenler, sonuçta Ara Transfer Dönemi’nde Sportîf Direktör olarak anlaştıkları Alaattin TUTAŞ’a mecbur kaldı!..
Elazığlı ve Elazığsporlu Teknik Direktör Alaattin TUTAŞ’la son 10 haftada verilen mücâdele sayesinde, özellikle de Kâhta’da elde edilen zafer gibi bir galibiyet dolayısıyla son maçta 2’li averajla ligde kalan Elazığspor, daha önce de tekrarladığımız gibi Şampiyon olmuşçasına sevindirdi Elazığ’ı ve Elazığlılar’ı!..
***
Ara Transfer Dönemi’nde takviyelerle oluşturulan, uyum sağlayan ve ligde kalmayı başararak özgüven de kazanan Elazığspor, artık teknik direktör ve güçlendirilen yönetimiyle istikrara yürüyecekken, “Daha bu fragman” sloganıyla hedef büyüttüğü için olacak ki hiç gereği yokken Teknik Sorumlu olarak Ramazan ÇELİK’i aradı buldu ve anlaşmaya vardı?
2 Yardımcısı geçen sezondan, 3 de yeni olmak üzere 5 kişilik teknik ekibiyle Ramazan ÇELİK işbaşı yaptığı Elazığspor’da, daha hazırlık kampında Feyzullah Şahin GÜNEŞ’i kazanmak yerine karşısına aldığı için kaybetti ve yönetimin profesyonelce müdâhil olarak para cezasıyla çözmesi gereken sorun büyüdü, sonunda teknik heyet istemediği için takımdan koparılan oyuncu gönderildi!
Uğruna oyuncusunu harcayan yönetim, 11 Maçta 14 puan toplayan Teknik Direktör Ramazan ÇELİK’in arkasında duramadı ve yollar ayrıldı!
***
Takımın Play-Off hedefinden uzaklaştığı dile getirilirken Cüneyt BİÇER’i Teknik Direktör olarak tercih eden ve tahtayı açarak âdeta bayram ilân edip Ara Transfer’de de teknik adamın istediği isimlerle kadrosunu takviye eden Elazığspor Yönetimi, buna gerekçe olarak gelecek sezon için yapılanma hedefini gösterdi!
4 Yardımcısı ile Elazığspor’da işbaşı yapan Teknik Direktör Cüneyt BİÇER de takımın golcüsü Ömer Faruk SEZGİN’i hedef aldı, egosunu tatmin etmek için sisteme uymadığını dile getirdiği futbolcuyu harcadı!
İşin garip yanı, attığı gollerle son iki sezonda Elazığspor’u sırtlayan golcü oyuncu göz göre göre takımdan koparılırken yine olan biteni izleyen ve profesyonelliğin gereklerini yerine getiremeyen yönetim, kamuoyu baskısına dayanamadı ve 9 maçtan son 3’ünü de takviye edilmiş transferlerle oynamış olmasına rağmen 7 puan toplayabilen Cüneyt BİÇER’in de arkasında duramadı ve yine yollar ayrıldı!
***
6 hafta sonra Ağrıspor’u yenen Elazığspor’u maça hazırlayan Alaattin TUTAŞ varken, yardımcısını Elazığ’a gönderen, son olarak Elazığ’dan nasıl ayrıldığı unutulan Levent ERİŞ’in ismi gündemde?
İyi de Elazığspor’da mevcut yönetime sormak gerek; son 2 sezonda Elazığlı Teknik Adamları saymazsanız, Cafer AYDIN, Ramazan ÇELİK ve Cüneyt BİÇER olmak üzere 3 Teknik Sorumlu çalıştı ama beraberindeki teknik heyetlerde en az 12 yardımcı da görev yaptı Elazığspor’da!
Göreve başlatmak için teknik direktör aramak, tüm hesapları teknik adamın isteğine göre yapmak, sonra da istenilen sonuçlar alınamayınca taraftar tepki gösteriyor diye teknik adamla yolları ayırmak güzel de Elazığspor’a ne fayda sağlar?
Söyler misiniz 3 teknik adam ile 12 yardımcısına ödenen bedel ne kadar?
Transfer tahtası açıldı, oyuncuların yanı sıra teknik heyetler de gelip gidiyor; Geçmişte olduğu gibi farkına varmazsanız ipin ucu kaçar, neticede bir takımın borçları işte böyle artar!