WhatsApp Image 2022-05-23 at 21.32.5231 Mayıs 1988 tarihli Gazetemiz ile Tarihten bir yaprak köşemize devam ediyoruz.

“Aydın Güven Gürkan’ın SHP İl Kongresine Katılması Sevinçle Karşılandı”, “SHP İl Başkanlığına Dr. Muzaffer Kurtulmuşoğlu seçildi” 
Başlığı gazetemizin üst kısmında manşet haberi olarak dikkatleri üzerine topluyor. 
Bu haberimiz, Sosyal Demokrat Halkçı Parti adıyla bilinen ve siyasi tarihimizde bir dönem aktif olarak siyasi çalışmalarda bulunmuş; Elazığ İl Başkanlığı için yapılan seçimler ile ilgili olarak, seçim ve sonuç bilgilerini bizlere ulaştırıyor. 

İl Başkanlarının atama değil de delegeler tarafından seçilerek görevlendirilmesi, demokrasi yolculuğumuzda tatlı bir anı olarak hafızalarda yaşamakta…
Sadece siyasi partilerin il başkanlığı dışında bazı kurumlarda da yaşanılan atamaların, oy çokluğu değil de siyasi iktidara yakınlık derecesine göre yapıldığını üzülerek izlemekteyiz. 
Görev ve devlet menfaati öndedir. Siyasi dengeler işin içerisine girdiği zaman liyakatin yerini sadakat alacak ve işleyiş bir noktada mutlaka bozulacaktır. 
Vatan ve millet menfaatleri için, siyasi parti ve devlet kurumları da dâhil olmak üzere acilen sadakatin yerine liyakati önde tutan işin ehli, işinde gerekli vasıflara sahip, yüreği vatan ve millet sevgisi dolu olan insanlara görev verilmesi öncelikli bir konu olmalıdır. Siz hastanızı, tanıdığınız ya da akrabanız olduğu için bir marangoza ameliyat ettirir misiniz?    


“Prof. Dr. Adnan Çoker Tarafından Bugün “Başlangıcından Günümüze Türk Resim Sanatı” Konulu Bir Konferans Verilecek” 
Başlığı ana sayfamızda sağ orta kısımda gözümüze çarpıyor.
Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, Başlangıcından Günümüze Türk Resim Sanatı hakkında konferans verecek olan Prof. Dr. Adnan Çoker, bu konuda yurtiçi ve yurtdışında birçok konferans vermiş; Elazığlılara da, bu konu hakkında da aydınlatıcı bilgiler verecekmiş.
Haberimizin dışında, almış olduğum Üniversite eğitimim sırasında,  Türk Resim Sanatının gelişimi ile ilgili olarak, İslam Medeniyetinin bizim resim sanatımıza etkileri noktasında birçok bilgiye ulaşabilmiştim. Cumhuriyet döneminde yaşayan sanatçılarımız ise bu zengin tarihe katkılarda bulunuyorlar ve günümüz resim sanatı ile ilgili olarak da, özellikle büyük şehirlerimizde daha çok çalışmalar yapılmaktadır. 


“Federal Almanya Heidelberg Üniversitesi Coğrafya Bölümünden 2 Profesör, 22 Öğrenciden Oluşan Bir Gurup Şehrimizde İncelemelerde Bulundu” 
“Fırat Üniversitesi Coğrafya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilmi Karahoran’ın Rehberliğinde Harput, Elazığ Keban ve Çevresini Gezen Alman Profesör ve Öğrenciler Güzel İzlenimler Edindiklerini Belirttiler” 
Haberi ise ana sayfamızda kendisine yer bulmuş. 
İçinde bulunduğumuz diğer zenginliklerimizin yanında, coğrafi zenginliklerin payını da azımsamamak gerektiğini düşünüyorum. Binlerce kilometre öteden gelen, bilim aşığı bu insanlardan almamız gereken dersler olduğunu ve bunları bir gün mutlaka öyle ya da böyle öğreneceğimizi biliyorum. Belki kolay yoldan, belki zor yoldan. Malum türkümüzü mırıldanmadan edemiyorum; mektebin bacaları, ders verir hocaları…


“Fırat Üniversitesinde Final İmtihanları Dün Başladı” 
Haber başlığı ise ana sayfamızın alt kısmında bulunuyor.
Eğitim ve öğrenim hayatımızda yaşamış olduğumuz onlarca sınavdan hatırladığımız belki de çok azdır. Alınan eğitimin değerlendirileceği sınavların daha gerçekçi, almış olduğu bilgilerin pratikte de sınanacağı sınavlar çok daha verimli ve hafızada kalıcı olacağına inanıyorum.
Eğitim hayatımızın olmazsa olmazları arasında bulunan sınavlara giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.


“Öz Eleştiri” Adlı yazısı ile Şeref TAN hocamız gazetemizin sol kısmında, değerli görüşlerini bizlerle paylaşıyor.
Rahmetli hocamızın yeni banknotların basılması ve ekonomik gidişat ile ilgili düşüncelerini okuduğumda; yazının 34 sene evvel değil de, sanki geçen hafta yazıldığını hissettim. Ne dersiniz tarih tekerrür etmiyor diyebilir miyiz?  

Semai Adlı şiiri ile Cemil ERTAN hocamız, gazetemizin kültürel anlamdaki zenginliğine değer katıyor.
Selam ve Saygılarımla.