Yaklaşan yerel seçimler ve ardından halka yansıyacak etkileri şu aralar herkesin dilinde… Herkesin bir düşüncesi, aklında, yüreğinde yatanlar var. Kendi çıkarları için hayal kuranlar veya oturdukları koltukları kaybetmek istemeyenler cabası… Tüm bu siyasi çalkantılar devam ederken; vatandaş ise geçim, ay sonunu getirme derdinde!...

Neredeyse her gün zamlanan temel gıda ve ihtiyaç ürünleri bir tarafta, yerinde sayan ve hatta yaşanılan vergi dilimleri dengesizliğinden dolayı yılsonuna doğru düşen maaşlar ise diğer tarafta… Halkı rahatlatacak ve sorunlara çare olacak çözümler ise hep dillerde… Nedendir bilinmez karanlıkta ve aranmakta!..

    Elazığ da diğer iller gibi özellikle iktidar partisinin açıklayacağı Belediye Başkan adayını çok merak ediyor. Siyasi aktör olarak, bir ilin Belediye Başkanı, Milletvekiline oranla, daha çok halkın yararlanacağı direk olan hizmetlerin odağında bulunuyor. Vatandaşın milletvekilinden isteyeceği şeyler farklıdır. Belediye Başkanından isteyeceği şeyler farklıdır. Milletvekilinin çözeceği konular zaman ister iken; vatandaş gerektiğinde akmayan suyunun, çukurlarla dolu yolunun asfaltlanmasını Belediye Başkanından ister. Hemen olsun ister… Yazımı kaleme aldığım Cuma günü öğle saatlerinde açıklanma ihtimali her an için mevcut iken; açıklama sonrasında diğer partilerinde kendi adaylarını açıklayacaklarını tahmin ediyoruz. Ana muhalefet partisi kendi adayını henüz netleştirmemişken, gözler ve kulaklar iktidar partisinin adayının isminde…

    İsmi açıklanacak başkan adayının işi gerçekten zor. Önce pandemi, ardından deprem felaketlerini yaşayan bir il olarak çözülmeyi bekleyen onlarca sorun karşısında olacaktır. Mevcut süreç içerisinde yaşanılan olumsuz durumları bir fırsata çevirebilmek ise tamamen Başkanın elinde olacaktır. Doğru insanlar ile doğru hamleleri yaptığınızda; toplumun her kesiminin sesine kulak vererek çözüm odaklı çalıştığınızda; bu şehrin çözülemeyecek hiçbir sorunu olmayacağına inancım tamdır. Ben yaptım oldu mantığı; yaşanılan ve belirlenen hizmetlerin önceliği, ortak akılla hareket edilerek aşılacaktır. Aksi hal ve icraatlar bu şehre zaman/itibar kaybettirirken, siyasi aktörün de sonunu hazırlayacaktır.

    Siyasi arenadaki bu bekleme sürecinin normal olduğunu pek düşünmüyorum. Zira Elazığ’ın kaybedeceği bir dakikası bile yoktur. Vatandaş ve siyasiler nasıl yorumlar bilmem ama zaman en değerli hazinedir. Sandıklara gidinceye kadar Başkan Adaylarının çalışma süresi her geçen gün kısalıyor. Sizce normal mi?