Tarihten Bir Yaprak Köşemize 26 Ocak 1999 tarihli gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Doğru Yol Partisi Milletvekili Belhan: Tek İsteğim Elazığ’a Hizmet Etmektir” manşeti gazetemizin üst kısmını tamamen kaplıyor. Haberimiz Hüseyin KESKİN imzası ile okuyucularımızla buluşuyor.

18 Nisan 1999 tarihinde gerçekleştirilecek olan Milletvekilliği seçimlerinde tekrar aday adayı olan mevcut DYP Milletvekili Hasan BELHAN’ın gazetemize özel yapmış olduğu açılmaları konu alan haberimizi okuduğumuzda, yaklaşan 2023 yılı seçimleri öncesinde güzel bir tesadüf olduğuna inanıyorum.

Geçen 24 senede pek de bir şey değişmediğini; satırları okurken çok rahat bir şekilde fark edebiliyorsunuz.

Elazığ’ın ve Elazığlının sorunlarını çözmeyi kendine görev edinen siyasetçiler, aradan geçen bu kadar yıla rağmen söylemlerinde hep aynı noktalara değinmişler…

Yıllar içerisinde bir takım sorunlar çözülmüşken, yeni çıkan sorunlar ise çözülmeyi beklemektedir.

İnsan kendini kandırabilir, seçmenlerini kandırabilir, güzel sözcüklerle meydanları dolduranları heyecanlandırabilir; ancak şunu unutmamalıdır. Her şeyin ve herkesin mutlak sahibi olan Allah’ı kandıramazlar. Bu bilinçle hareket edildiği takdirde birçok sorun kendiliğinden çözülecek ve bazı sorunlar hiç ortaya çıkmayacaktır.

***

Gazetemize emeği geçen değerli bir ağabeyimiz olan İrfan ARSLAN imzalı bir haber gazetemizin sağ orta kısmında bulunuyor.

Haber başlığında ise “Keban’da Seçmen Sayısı Nüfustan Fazla” başlığı ile dikkatleri üzerinde topluyor.

Yaklaşan seçimler öncesinde ilginç bir haberimize rastlıyoruz. 6200 nüfusa sahip Keban ilçemizde normalde 3379 seçmen bulunuyormuş… Askıda bulunan seçmen listelerine yapılan itirazlar sonrasında ilçedeki seçmen sayısı 6610 kişiyi bulmuş… Konu ile ilgili olarak görüşü alınan Keban İlçe Seçim Kurulu yetkilisi “ Biz konu ile ilgili olarak aday adaylarına gerekli bilgileri verdik. Bu bilgilerin üzerine başka bir şey söylemek istemiyoruz” diye açıklamada bulunmuşlar.

Gerçekten çok farklı bir durum. Günümüzde olsa bayağı malzeme çıkar ve ülke gündeminde yine değişik bir haberle gündem olabilirdik… Allah muhafaza.

***

“Verem Savaş Dispanseri Başhekimi KIRAÇ: Verem Son Yıllarda Artış Gösteriyor” Manşeti gazetemizin sağ orta kısmında bulunuyor ve bu haberimiz de yine İrfan ARSLAN imzasını taşıyor.

Sağlık ile ilgili haberler her zaman çok okunan ve dikkat edilmesi gereken haberlerdir.

***

Gazetemizin alt kısmında, İrfan ARSLAN imzalı bir diğer haber başlığında ise “Antalya Elazığlılar Derneği Başkanlığına ÖZER Getirildi”  bilgisine ulaşıyoruz.

Elazığ dışında yaşayan hemşerilerimizle ilgili haberimizde, Antalya’da yaşayan hemşerilerimizin faaliyetlerini anlatan ve yeni seçilen Dernek Başkanı ile ilgili bilgilere yer veriliyor.

Bir dönem Elazığ dışında yaşamış bir Elazığlı olarak bu tarz haberler hep ilgimi çekmiştir.

***

Hüseyin KESKİN imzalı bir diğer haberimizde  “Odalar Başkanlarını Yeniden Belirlediler” manşeti okuyucularımızla buluşuyor.

***

Kendini Tanıtma başlıklı yazısı ile Şükrü KACAR ağabeyimizin kaleme aldığı “Başyazı” kendi köşesinde Turan Gazetesi okuyucuları ile buluşuyor.

***

Hüseyin KESKİN ağabeyimizin, Siyasetin Dozu Artıyor başlıklı köşe yazısında, fikirlerini Keskince kaleme alarak, Turan Gazetesi çatısı altında okuyucularına ulaştırıyor.  

Selam ve Saygılarımla…