NE YAZAM!

Zor be Gardaş, çok zor…

Mizah yazarsın, ironi yaparsın çok kolay ama acıları dile getirmek, üzüntüleri ifâde etmek zordur. Kelimeler biter boğazın düğümlenir. Hangi birini yazasın…

Hatayspor’un Teknik Direktörü Volkan Demirel’in yardım feryadını mı yazasın? Yoksa Malatya’da depreme çok dayanıklı radyan temelli beton oranı bilmem kaç olan 2-3 milyonluk dairelerin olduğu binanın çöküşünü mü yazam? Küçücük çocukların hiçbir şeyden haberi olmayan ne olup bittiğini anlamayan çocukların enkaz altından sağ salim çıkarıldıklarında ki şaşkınlıklarını ve anne babalarının gülen gözleriyle, onları oradan çıkaran AFAD görevlilerini “Allahuekber” nidalarını mı yazasın.

Sabahın dördünde beşik gibi sallanan evlerimizden çıkıp kurtulduğumuza sevinirken, dokuz saat sonra ikinci bir depremle ölümle burun buruna gelip, bu ne ya bir günde iki tane yedinin üstünde deprem mi olur? Diye şaşırıp, donup kalırken ikinci kurtuluşumuzun sevincini mi yoksa ilk saatlerde 60-70 civarı olan ölü sayısının 30 binlere dayanmasının acısını mı yazasın? Belki de yazım yayımlandığında sayı daha da artmış olacaktır. Tarihte eşi benzeri olmayan bir günde iki tane 7.5’in üstündeki depremle Türkiye yıkıldı tüm ülke yasa ve hüzne boğuldu. Sevindirici olan tek şey ülkenin tek vücut olup bölgeye yardım için seferber olmasıydı. Bir haftadır ekranın başında göz yaşlarımız dinmedi acıya ağladık. Kurtarılanlara sevindik.

 Ne yazam Gardaş! Komşu ülke Suriye’deki depremde de enkaz altında doğum yapıp ölen anneyle sağ salim kurtarılan bebeğin mucizesini mi yazam? Depremi, fırsat bilip hırsızlık, talan yapan arsız utanmazları mı yazam? Yunan devlet televizyonu’nun sabah haberlerini depremden dolayı “ben seni sevduğumi” şarkısıyla açmasını mı yazam? Tek başına milyon dolarlar veren Pakistanlı iş adamını mı yazam? Bilmim ki...

Kafam karmakarışık! Azerbaycan, Pakistan, Suriye, Yunanistan ve daha niceleri…

En iyisi mi susam sessizce bir köşede bekliyem, daha sonra kaldığım yerden yazmaya devam ederim. Gün birlik olma günüdür. Başımız sağ olsun. Devletimiz var olsun.

HAFTANIN FOTOĞRAFI: