16 Şubat 1999 tarihli gazetemiz ile Tarihten Bir Yaprak Köşemize devam ediyoruz.

“14 Oda Başkanından Ortak Açıklama” Manşeti, gazetemizin üst kısmını tamamen kaplıyor. Manşetin hemen alt kısmında yazılan başlıkta ise “Siyasiler Tutamayacakları Sözleri Vermesinler” bilgisine ulaşıyoruz.

Şah İsmail GEZİCİ imzalı haberimizin içeriğinde, iktidara gelmeden önce vaatlerini sıralayan siyasilerin, seçim sonrasında bunları unutup kendiişlerine bakması bulunuyor.

Bu geçmişte de böyle idi, bugün de böyle, ileride de aynı olacaktır. Bundan emin olabilirsiniz. Çünkü seçilen siyasiler vatandaşın kendilerine oy vermeye devam edeceğini, demokratik sistemlerde olması gereken mekanizmaların çalışmayacağından eminler… Bir il düşünün ki seçim öncesi yapılan temayül yoklamasında çıkan sonuçlar dikkate alınmasın ve genel merkezin kararı uygulansın ve vatandaşlar oy vermeye devam etsin… Siz genel merkezdeki yetkili olsanız ne düşünürsünüz?

***

“Açık MR Hizmete Alınıyor” Başlığı gazetemizin sağ orta kısmında dikkatleri üzerinde topluyor.

İrfan ARSLAN imzalı haberimizde Fırat Üniversitesi tarafından hizmete alınan MR cihazı hakkında kısa bilgiler veriyor. Bölgemizde eksikliği hissedilen cihazın hastane bünyesine katılması sebebi ile duyulan memnuniyeti dile getiren haberimiz, bizi teknolojik gelişmelerin memnuniyet verici karşılıklarını bize gösteriyor.

***

“CHP’de Liste” Başlıklı haberimiz Hüseyin KESKİN imzasını taşıyor.

Gazetemizin sol alt kısmında bulunan haberimizde, yaklaşan Genel Seçimler öncesinde yapılan ön seçimle belirlenen milletvekili adaylarının bilgisine ulaşıyoruz.

***

“Şeker Üreticilerine 5 Trilyon” Başlıklı bir diğer haberimiz, ilimizde şeker pancarı üretimi yapan çiftçilerimiz tarafından ilgi ile takip edildiğini düşünüyorum.

Tarım ve hayvancılıkta bugünlere oranla daha iyi olduğumuz günleri tebessüm ile yâd ediyoruz.

***

“Bir Yenilik Daha” Başlığı, gazetemizin orta alt kısmında okuyucularımızla buluşuyor.

“OSU Müdürlüğüne, kamerayla güvenlik ve kontrol sistemi kuruldu” bilgisi başlığın hemen altında bulunuyor.

Kurumlarda kamera sisteminin kurulmasının daha yeni yeni olduğu dönemlerde, Elazığ Belediyesi OSU Müdürlüğü tarafından yapılan bu hizmet gazetemiz tarafından bir haber olarak değerlendirilmiş.

***

Hüseyin KESKİN ağabeyimizin, Yaya Geçiş Çizgilerinin Bir Anlamı Yok Mu? Başlıklı köşe yazısında, fikirlerini Keskince kaleme alarak, Turan Gazetesi çatısı altında okuyucularına ulaştırıyor.  

***

Geçen hafta yaşamış olduğumuz ve milletimizi derinden yaralayan deprem felaketinden sonra, milli birlik ve beraberliğimizi en üst düzeye taşımamız gerekmektedir. Tarihi olaylar, tarihi değişimlerin doğmasına sebep olur. Bu felaketten mutlaka ders çıkarmamız gerekmektedir. Yaklaşan depremler öncesinde her türlü hazırlığımızı tamamlayarak, yaşanabilecek zayiatları en aza indirmek zorundayız. Deprem bu bölgede olmaya devam edecektir. Bizim gelecek depremlere hazır olmamız gerekmektedir. Başka bir alternatif yoktur. Bu tarz felaketlerin, tedbirlerimizi alarak bir daha yaşanmaması dileği ile…