Bu köşemizde sıklıkla, “Hoşgörü ve Çağrılarımızı…” dillendirdik. Sözümüz, sohbetimiz, sesimiz isteriz ki, ‘kömürhan köprüsünün ötelerine ulaşsın…’ Özellikle de, ‘hoşsedamızı, sağduyulu çağrımızı ilgililer…’ duysunlar. Bu şehir üzerinde de, isterlerse en titiz çalışmaları yapsınlar.

Şunu gayet iyi görecekler, “Süper Kupanın Elâzığ Şehrinde Oynanması…” gayet makul ve yerinde bir çağrı gelecektir.

Elâzığ Şehrinde çok nezih bir spor camiasının olduğunu da özellikle de belirtmek isterim. Bir bakıma bugünkü yazımızda spor camiasının da hassasiyetlerini de paylaşmak istiyorum. İsterseniz geliniz birlikte Elâzığ Şehrini de tanıyalım…

Elâzığ Şehriyle birlikte, “kültürle, sanatla, edebiyatla, musikiyle ve de ‘SPORLA BÜTÜNLEŞEN…’ bir şehir hafızalara gelmektedir.

Bu sevgi, 1967 yılında kurulan “Elâzığspor’u tarihinde iki defa süper lige taşımış…” Türkiye’mizde birçok başarılara imzalarını atmış sporcuların yetişmesine de vesile olmuştur.

Geçtiğimiz yıl, uluslararası standartlarda hizmete açılan , “Çok Amaçlı Elâzığ Atatürk Stadı…” inşallah, önemli misafirleri davet eder.

Önümüzdeki aylarda, “Süper Kupa Finali…” yapılacak. Bizim arzumuz bu tarihi kupanın Elâzığ Şehrinde yapılmasıdır.

Bu konuda, Türkiye Spor Yazarları Derneği Elâzığ temsilcisi Coşkun Kamaç’ın da bir açıklamaları oldu. Sayın Kamaç yaptıkları açıklamalarında, “Elazığ Atatürk Stadyumu’nun kapasitesinin uluslararası maçlar için yeterli olmadığını ancak ulusal bir karşılaşma olan Süper kupa finali için yeterli seyirci sayısına sahip olduğunu; il yöneticilerimiz başta valimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanımız olmak üzere; tüm paydaşlarıyla öncelikli olarak gençlik ve Spor Bakanı ve Türkiye futbol federasyonu başkanıyla bir görüşme yapıldığı takdirde eminim ki süper kupa finali Elazığ’da oynanacak ve Elazığ’a da çok yakışacaktır”

Yaygın ve yerel basında da yer aldı. İBB Başkan adayı Murat Kurum ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un görüşmeleri sonrasında, Sayın Kurum; “Süper Kupa maçının 11 Deprem Bölgesini etkileyen bir ilimizde yapılabileceğini…” ifade ediyorlardı.

Elâzığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın hayat hikâyesine baktığımızda; “2010-2018 yılları arasında Elâzığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığını (ASKF) başarılı bir spor hayatı içerisinde geçirdiğini biliyoruz.

Bizlerde, 05 Ocak 2024 tarihli; “Süper Kupa Elâzığ’da Oynanamaz mı?” başlıklı yazılarımızda;

“Hoşgörüyle Çağrımızdır…

Süper Kupayı geliniz, Anadolu Şehirlerimiz arasında, ‘Spor kültürünün en üst seviyelerde olan Elâzığ Şehrimizde oynayalım.’

Elâzığ Stadı, “18 bin 423 kapasiteli, çok amaçlı olarak 07 Mayıs 2023 tarihinde yeniden açılışı yapılmıştır.

Elâzığ Atatürk Stadının, tribünlerinin tamamı koltukludur.

Oyun alanı zemini ise alttan ısıtmalı olup doğal çimdir.

Elâzığ Atatürk Stadyumunda, ‘ışıklandırma, sosyal alanlar, kapalı devre kamera sistemi, engelli tribünü bulunmaktadır’

2023 yılında hizmete giren Elâzığ Atatürk Stadyumunda, “SÜPER KUPA…” Elâzığ Şehrine de, “SÜPER HEYECAN…” vereceği inancındayım!”

Bu bir, “Hoşgörü Çağrısıydı…”

Elâzığ Şehri, birçok farklılıklarıyla ön plana çıkmaktadır. Özelikle de, “Harput Musikisi…” Urfa’nın yetiştirdiği musiki ustası Mehmet Özbek Beyefendinin de ifade ettikleri gibi, ‘teşbihte hata olmaz’ sözüyle ifade edelim, “Musikimizin kıblesidir!”

Şunu da hemen ifade edelim, TRT’nin, “Sen Türkülerini Söyle” ismiyle anons edilen ‘ses yarışmasında…’ Harput Türkülerini icra eden, Ömer Ahmet Turhan Beyefendi, Türkiye Birincisi olacaklardı.

Burada şunu da ifade edelim, “Süper Kupa inşallah Elâzığ’da Oynanırsa…” Elâzığ Şehri, Fenerbahçe ve Galatasaray Yönetici ve Futbolcularını da, “Harput Musiki Sofrasında Ağırlayabileceğini de…” ifade etmek isterim.