GÜLMEZ TEPESİ!

Yav bu Sosyal Medya’da olaylar jet hızıyla nasıl yayili anlamadım gitti? Hayret verici bir şey! Geçenler de iki tane arkadaşım bir yerde biraz tartışmışlar. Sebebi de sen benim tavuğuma kış dedin, obürü de yoh senin tavuk bizim sinoru geçmiş demiş ve hiç yoktan kavgaya tutuşmuşlar. Biri diğerine su sişesi mi, kül tablası mı, kalemlik mi ne işte bişeler fırlatmış. Güya öbürü de arkadaşının boğazına sarılmış karşıdaki de onun omuzuna vurmuş muş. İşte bu münakaşa içerde yaşanırken hop anın da olay sosyal medyada düşmüş. Yani hayret bir şey. Nasıl görmüşler nasıl etmişler hemen de daha olay bitmeden kimse dışarı çıkmadan haberler dışarı çıkmış. Olayı duymayan kalmamış hatta münakaşa eden arkadaşlarım bile bu kadar çabuk duyulmasına inanamamışlar.

Yoh gardaş yoh! Kimse kimseyle şakalaşmasın bile…  

Hatta varsa bir sorunları hesapları bizim gibi yapsınlar. Biz eskiden böyle durumlar da atlardık arabamıza çıkardık, Gülmez’e orada kavgamızı yapar döner gelirdik! Hatta aynı arabayla gider dönerdik. Bazen de yanımıza ortak bir arkadaşımızı alırdık o da hakemlik yapardı. Emin olun bu olayı ikimizden veya üçümüzden başka kimse de bilmezdi. Yoh gardaş yoh! Bu sosyal medya çıhtı çıhalı ağız tadıyla bir kavga bile edemik! Sizin anlayacağınız kavgamız bile ortalık oli. Duymuyan kalmi. Ondan sonra uğraş ki olayı örtbas edesin.

****  ****  ****  ****

ELLER YAYA BİZ UZAY’A!

Nihayet güle oynaya Uzaya gittik. Emeği geçen herkese teşekkürler. Uzaya giden ilk Türk Alper Gezeravcı’yı da kutlarım. Gelelim detaylara ve işin mizahi boyutuna. Acaba Alper giderken yanına yiyecek içecek ne almış? Memleketi Mersin’in meşhur tatlısı cezeryeyi de almış mı? Arkadaşlarına ve orda karşılaşabileceği uzaylılara hediye etmek için fazla götürmüş mü? Anası oğlum oralarda üşümesin diye kazak örüp vermiş mi? Hısım akrabadan helallik almış mı? Roketin arkasından su dökmüşler mi? Alper roketin içinde kalem çevirirken görüntülenmiş. O da bir şey mi ben onu 40 sene önce üniversite de okurken her gün yapidim. Bak Gardaş dönüşün dört gözle beklik. Tutup oralarda bir yerlere iltica filan etmiyesin. Bak ben beyin göçüne karşıyım. Haberin olsun biz seni oraya gönderene kadar neler çektik bilisin değil mi? Yemedik yedirdik içmedik içirdik. Hem Uzaylılar nankörlerdir işleri çıkana kadar, işleri bitince kapının önüne korlar ortada kalırsın. Dönmeni dört gözle beklik. Gelirken bana Uzay lokumu ve Uzay kolonyası getiresin Gardaş!

****  ****  ****  ****

MESSİ BAŞKAN!

Başkan adayları esnafları ziyaret ediler ya…

Ben de bize uğrayan adaylardan genel de mizahi malzeme çıkarma telaşına düşim. Geçenlerde de mevcut Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları ve Milletvekilimiz Erol Keleş iş yerimize geldiler. Tam onlar iş yerimize girmeden kafamda bir konu oluşturdum ve kendi kendime başkanımızla bu mizahi konuyu konuşayım dedim. Neyse geldiler ve içeri girdiler selam sabah derken ben konuyu açtım. Dedim, ‘’Başkanım siz önceden futbol oynadınız mı?’’ durakladı! Ben devam ettim, ‘’Başkanım o nasıl bir çalımdı dört kişinin belini kırdınız topu doksana takıp golü attınız!’’

Başkan ne demek istediğimi anladı ve cevabı verdi. Dedi ki, ‘’He he ben iyi top oynarım eskidende oynardım!’’

Ben ise, ‘’Başkanım bu çalımı ve ardından attığınız golü inanın Messi bile yapamazdı…’’ Diyerek cevap verdim.

  

HAFTANIN FOTOĞRAFI: