DEĞERLİ ARKADAŞLARIM GEÇEÇEN HAFTA Kİ YAZIMA BİR ARKADAŞIM BİR SORU İLE KATILMIŞ VE BU ASIRDA GANİMETİN NE MANAYA GELDİĞİNİ SORMUŞ ONA CEVABIMI ARZEDECEĞİM. ANCAK DOĞRUSUNU ANCAK ALLAH BİLİR...
BU arkadaşım yazmış olduğum yazıya bir soru sormuş. Suali-Peki bugün ganimetler ne olacak ganimetlerin ne olup olmayacağını biz bilemeyiz ama şunları söyleyebiliriz. O gün ganimet de herhangi bir savaş yapılmamasına rağmen peygamber aleyhisselamın  Yahudi kabileleri ile ,önce bir vatandaşlık  anlaşması imzalamak suretiyle onların ister Hristiyan ister Yahudi ister başka bir dine inanan insanlar dahi olsalar daha iyi, huzurlu yaşamaları için bir  sözleşme , anayasa imzalaması sonunda ki buna anayasa veya  Medine vesikası deniliyordu.  O zaman Medine’nin toplam  nüfusu 10.000 kişi 4500 ü Yahudi 1500 yüzü Müslüman, 4000 kişi de müşrik Arap olan bir topluluk vardı. Müşrik Araplara ne de Yahudilere herhangi bir baskı zülüm asla  yapılmıyordu. Ancak Medinede yaşayanların hukuklarını  koruyacak bir anlaşma idi. Onlarla yapılan bu anlaşma Medinede bulunan bütün insanları kapsamaktaydı. Medinenin Kaynuka oğulları,Nadir oğulları ve Kurayza oğulları ile imzalanarak iki yüzlü münafıklarca szlerinde durmayan bir davranış sergiliyorlar ve daha sonra da Hz. Peygambere bir savaş ilan etmeden önce peygamberi Yahudilerin özelliği olan öldürmeye çalışıyorlar büyük bir taşı birkaç insanın yuvarlayabileceği şekilde ki bir taşı evin bacasının üzerine koyuyorlar, oradan peygamberin oturacağı yere yuvarlayacaklar ama peygamber Allah‘ın elçisi olduğundan dolayı Allah Cebrail ile birlikte kâfirlerin münafıkların görmeyeceği bir şekilde onu ikaz ediyor ve kâfirlerin münafıkların kalplerini okuyor tabiri caiz ise peygamberine vahyederek haber veriyor. Elçi Muhammed birden oradan çıkıyor .Tevrat hükümlerine göre muamele yapmak suretiyle Yahudi kabilesinin Medine’den kendi evlerini yıkmak suretiyle kendi ağaçlarını koparmak suretiyle kovulmalarına sebebiyet veriyor. Burada insanlar herhangi bir savaş yapılmamasına rağmen o Yahudilerin bulunduğu bölgelerde bir ganimet meydana geliyor onu da tabii ki peygamber başta olmak üzere Her şeyleri oraya bırakarak, Mekke’den Medine’ye hicret eden bütün varlığını bütün servetini Orada bırakan insanlara Kuran mealinde yazmış olduğum kişilere vermek şartıyla ancak servetin veya malın ,paranın zenginlerin elinde oynar olmaması  şartıyla dağıtmasını emrediyor. Kuran bu vahşet ve adaletsizlik içerisinde yaşayan Arap toplumunu düzelten bir kitaptır. Kur’an-ı Kerim Yahudiler ve hristiyanlar tarafından yanlış işler yaptıkları için onlara da tevrat ve İncil inmiştir ama işlerine gelmeyen hususları değiştirdikleri için de bu sefer Hazreti Kur’an‘ı gönderilmiştir ve Kur’an-ı  Kerim’in HİCR sureside bulunan 9. ayeti kelimesinde bulunan”” Kur’an‘ı indiren Biziz ve onu ta mahşere kadar koruyacak olanda Biziz.”” 
Şayet anlamadığımız bir şey varsa onu da anlamaya gayret sarf etmemiz gerekiyor. Bunu  şu an devletin bütün imkanları elinde olanlar devletin imkanlarini şahsi menfaatlerine ve yandaşlarını seçerek harcamayı onlara vermeyi yapmamalıyız diye düşünüyorum.