Kim ne derse desin; şu Mesut Saray-Feyzullah Şahin Güneş kavgası Elazığspor’a büyük zarar verdi.

Sezon başında Erzurum’da başlayan o tatsız hadise, sonunda Feyzullah Şahin Güneş’in başını yaktı ve kadro dışı kalarak Elazığspor’dan ayrıldı genç oyuncu…

Her ne kadar futbol şube sorumlusu Eyüp Yıldırım, Mesut-Feyzullah olayıyla bir alakası yok dese de genç oyuncu Ahmet Ertuğrul Öztürk de bu tatsız olaya kurban edildi, haftalardır kadroya alınmıyor.

Güya antrenmanda koşmamış, hocası da oynatmıyormuş.

Kargalar güler böyle mazerete…

Transferin kapalı, derinliğin de olmadığı bir durumda kadro dışı kalmalar doğru kararlar değil.

Feyzullah için söylenenler doğruysa elbette ki takımla ilişkisinin kesilmesi doğru bir karar.

Kimse Elazığspor’dan üstün değildir, doğru

Ancak…

Sözüne güvendiğim bir arkadaşımın konuştuğu Feyzullah’ın söyledikleri suçlamalarla örtüşmüyor.

Edirnespor maçında son oyuncu değiştirme hakkı tamamlandığında oyuna girmediğine sinirlenen Feyzullah Elazığspor formasını değil, yeleğini yere attığını belirtmiş.

Mesut’un antrenmanda kutlanılan doğum gününün fotoğrafı da aslında her şeyi çok güzel ifade ediyor.

Resimde gözükmeyen Feyzullah’ın, her ne kadar barışsalar da Mesut’la soğuk savaşı devam ediyordu.

Önemli eksiklikleri vardı Elazığspor’un Nevşehir maçı öncesinde.

Sakat olan kaleci Hakan, tam iyileşmese de yedek kaleci olarak kadroda yer alsa da Yiğitcan ve Zeki’nin de olmadığı bir süreçte ayağına top yakışan, koşan, top hakimiyeti olan genç Ahmet Ertuğrul Öztürk’ten faydalanılmalıydı, Ramazan Çelik’in inadı devam ediyor maalesef…

Nevşehir Belediyespor, aslında çok tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım.

Bulunduğu yer, bu oyuncu kadrosuyla doğru orantılı değil.

Kaleci Şener Özcan, Kerem Can Akyüz, eski oyuncumuz Halil İbrahim Pekşen, Orhan Evci, Gökay İrevul, Dilaver Güçlü, Ali Kuçik ve bizi yıkan gollerin sahibi Özgürcan Özcan gibi yılların tecrübeli isimleriyle tıpkı Elazığspor gibi bir türlü istikrarı yakalayamayan Nevşehir Belediyespor, belli ki Elazığ’a galibiyet için gelmişti.

İlk yarıda fazla pozisyon olmasa da 2. yarıda misafir takımın ataklarına tek başına “dur” diyen kaleci Yiğit Kafkasyalı, belki de farklı bir yenilgiden aldığı Elazığspor’a Ömer Faruk’la birlikte 1 puan kazandırdı aslında…

Savunmanın sağında görev yapan genç Eray Berk’in savunma güvenliğinden yoksun futbolu karşısında Nevşehir Belediyespor ataklarının ilk yarıda buradan hazırlandığını herkes görmüştür.

Yüksel’le başlanılan 2. yarıdaki hamle doğru olsa da orta alanda top tutabilen tecrübeli oyuncu Mesut Saray’ın erken oyundan alınışı da yanlış bir karardır.

64. dakika boyunca orta alanda takımını yöneten tecrübeli Mesut’un sahada daha uzun süre kalması gerekirdi.

Hele ki; rakibin üzerimize geldiği ve kaleci Yiğit’in kalesini gole kapattığı dakikalarda Ramazan Çelik, kontra futboluna yatkın oyuncumuz İzzet Topatar’ı daha erken oyuna alabilirdi.

7 dakikalık uzatma bölümünde pes etmeyen Nevşehir Belediyespor, tecrübeli ayağı Özgürcan Özcan’la bulduğu gollerle 1 puanla evine döndü, kaçan 2 puana yandı.

Elazığspor ise 2-0’ın verdiği rahatlıkla maçın bitmesini beklerken, kâbus dolu 7 dakika sonunda yanlış hamleler neticesinde 3 puanın ancak 1’ini kurtarabildi.