Seçim var dediysek hemen akla 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler gelmesin. Önce bizim kendi seçimimiz var…  

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 19 Ocak’ta Olağan Genel Kurula gidiyor. Şimdilik üç adayın yarışacağı başkanlık seçiminde üçü de birbirinden değerli arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. 

Elazığ’ımızın Basın Camiası’nın önemli ve en eski isimlerinden olan Ekrem Katı, TRT adına önemli haberlerin altına imza atan Metin Çöteli ve Haber Ayrıntı İmtiyaz sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Serkan Gürtürk ben yazıyı yazarken şimdilik adaylıklarını açıklayan isimler.

Ekrem Katı’nın tecrübesi, Metin Çöteli’nin temsil ettiği kurumun gücü ve Serkan Gürtürk’ün gençliği elbette en büyük silahları.

Neredeyse gelenekselleşen ilk oturumda çoğunluğun sağlanamaması, muhtemelen 19 Ocak’ta da gerçekleşecek. Çoğunluğun sağlanamaması durumunda 26 Ocak’ta gerçekleşecek olan Olağan Genel Kurul’da, inşallah ben de bulunup oyumu kullanacağım.

Hepsi dostumuz olan adaylardan kim seçilirse seçilsin elinden gelenin en iyisini yapacağından şüphem yok.

Peki seçilecek başkan, Elazığ basınını temsil gücüne erişmiş olacak mı? Elbette hayır.

1988 yılında Mehmet Topal Başkanlığında, Aydın Meral, İsmet Turan, Ahmet Kaya, Coşkun Bingöl, Şükrü Kacar ve Şeref Tan’ın kurduğu Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş amacında, Elazığ’ın dışında Malatya, Tunceli ve Bingöl gazetecilerini temsil etmek de var.

Elazığ’ın en eski ve köklü Cemiyetlerinden olan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyetine, tarihin akışı içerisinde çeşitli rakip dernekler kuruldu. Bunlar Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar derneği, Elazığ Basın Medya Cemiyeti, Elazığ İnternet Yayınları ve Gazeteciler Derneği…

Aslında rakip demek ne kadar doğru bilemiyorum ama karşılık gelecek tam kelimeyi bulamadım. Hem rakipler hem de birçoğunun üyeleri ortak. Hepsinin ortak amacı Basın emekçilerinin haklarını savunmak. Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar derneği Başkanı Mustafa Doğan, Elazığ Basın Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, Elazığ İnternet Yayınları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Erhan Bahçeci ve Seçilecek olan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyet Başkanının amaçları aynı. Aralarındaki tek fark, adresleri… 

Hiçbir gazeteci arkadaşımın bu amaca hizmet ettiğine inanmak istemiyorum ama “Böl, Parçala, Yönet” zihniyetine alet olduklarını görmelerinde fayda var.

Atasözleri bizlere yol gösterirler. Çünkü belirli bir tecrübenin ürünüdürler.

İşte size bazı ata sözleri;

Bir elin nesi var, iki elin sesi var.

El el ile, Değirmen yel ile.

Sürüden Ayrılanı, Kurt kapar.

Anca beraber, kanca beraber.

Nerde birlik, Orada dirlik.

Dilimize ve yazılara yerleşmiş deyimler de bu konuda bize yol gösteriyor.

Birlik Olmak.

Arka Arkaya vermek.

El birliği etmek.

Kafa kafaya vermek.

El ele veriyor muyuz bilmem ama kafa kafaya vermediğimiz kesin.

Çok seslilik iyidir ama, çok sesin bir araya gelip tek güçlü ses çıkartmasından daha iyi olamaz.

Bu birlikteliği, amacı gerçekten basın emekçilerine hizmet etmek olan, herkes ister düşüncesindeyim. O zaman ilk adımı atmak gerekiyor. Bu ilk adım da Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu’na çiçek göndererek atılabilir. Sanıyorum biraz hayal kurmak benim de hakkım…