ELAZIĞ BASIN VE MEDYA CEMİYETİ GECESİ

Rahmetli Babam derdi ki oğlum davet edilen yere erinme, davet edilmeyen yere de görünme! Başkan Nafiz Koca bizzat adıma bir davetiye yazıp gönderince, bende rahmetli babamın vasiyetini tutarak davet edilen yere erinmedim gittim. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için soluğu davet edilen yerde aldım.

Bende yeri Nafiz Koca’nın meşhur çardağı zannedidim. Ne çardağı Gardaş? Elazığ’ın en meşhur otellerinden birinin salonuymuş. İğne atsan yere düşmez içerisi tıklım tıklım. Hilaf olmaya en az bin kişi vardı. Çalışan Gazeteciler bu kadar çok mu diye aklımdan geçirirken bir baktım herkes orda yani duyan gelmiş. Eğer düğün olsaydı gelinle damat takı manyağı olurdu. Ev sahipleri salonun önünde misafirleri tek tek karşılayıp hoş geldiniz dediler. Hani o hep asık yüzünden şikâyet ettiğim cemiyet başkanı var ya Nafiz Koca! İnanın baştan sona yüzü hep güler yüzlüydü. Niye olmasın ki? Binlerce insanı, protokolü geceye toplamış biriydi.

Gelelim iki saat süren gecenin detaylarına, Protokol, plaket ve nutuk bölümlerine;

Herhalde uyarılar olmuş ki nutuklar çok kısaydı. Ya ne ya Gardaş öyle uzatilerdi ki? Aç aç hiç çekilmidi…

Konuşmalardan aklımda kalan sadece birkaç olayı yazacağım. Birincisi Cemiyet Başkanı’nın üstüne basa basa dile getirdiği basın sitesi olayı. Basın camiası site (konut) için bastırdı. Vekiller gereği yapılacak çalışacağız dediler. En güzel cevabı ise basın sitesi isteğine konuşmasında yer veren MHP İl Başkanı Yunus BAL verdi. Yunus BAL, ‘’31 Mart gecesi seçimi kazanıp belediyeyi devralınca ilk işimiz basın sitesi olacak.’’ Dedi. Ben de hemen bir köşeye yazdım. Gelelim diğer bir olaya, inanmayacaksınız ama ben de ilk defa şahit olim…

Bir siyasi konuşma teklifini kibarca red etti. Durun ya meraklanmayın yazim işte, kim bilisiz? Belediye başkanımız…

Konuşmayacağım dedi. Sonra da sebebini açıklattı! Dedi ki aramızda belediye başkan adayları var onlara karşı nezaketsizlik olmasın diye ben bu gece konuşma yapmayacağım. Kocaman bir alkış. Gerçekten başkanımız çok centilmenmiş. Gecenin diğer bir olayı da sekiz kişiye plaket verilmesiydi! Sekiz kişi olması bana sekiz köşe şapkamızı hatırlattı. Kimler aldı niye aldı diye yazmayacağım! Uzun mevzu…

Onun için sadece sen Türkülerini söyle yarışmasın da şampiyon olan değerli sanatçımız Yalçın Turhan’ın oğlu Ömer Ahmet Turhan’a verilen plaketten bahsedeceğim. İlimizi başarıyla temsil eden şampiyonluğu Elazığ’a getiren Ömer Ahmet sahneye davet edildi. Kendisine bir plaket takdim edildi ve o da kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Gerçekten çok efendi ve mütevazi bir sanatçımız bizde onunla gurur duyik. Teşekkürler Gardaş! Harput müziğini yıllar sonra tekrar zirveye taşıdın ve tüm Türkiye‘ye hatırlattın.

Son olarak geceden bir not daha aktarayım. Bu aralar ben çok mu ballı oldum ne? Yerimde otururken yanımda ki sandalyeye tesadüfen Manşet 23’ün sahibi Zülfü Bal gelmez mi? Onunla iki gece önce yüz yüze programına çıkardığı ertesi günde çok konuşulan Milletvekili Mahmut Rıdvan NAZIRLI olayını konuşurken yine soyadı Bal olan sanatçımız Savaş Bal da yanımıza gelip muhabbete katılınca ben kaldım mı iki Balın arasında! Onun için dedim ya ben de çok mu ballı mı oldum ne? İşte gece kısaca böyleydi. Üçüncü kez katıldığım Çalışan Gazeteciler Günü menüde bulunan kavurma pilav ve kadayıfı yiyip ardından içtiğimiz çaylar ile böyle geçti. Emeği geçen başta cemiyet başkanı Nafiz Koca olmak üzere herkese teşekkür ederim iyi ki erinmemişim gitmişim.

Durun hele durun aklıma son anda bir şey daha geldi. Hani bizim şu davetlerde ki alkış olayı var ya en çok kim alkış aldı olayı. Unutmadan onu da yazam. Gecenin en çok alkış alanı ise Sanatçımız Ömer Ahmet Turhan oldu…

****       ****     ****     ****

BAŞKAN ADAYI

Çok eski dostum Sayın Ekrem KATI, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Kendisi bu Cemiyet’te uzun yıllar çeşitli kademeler de görev almış, canı gönülden çalışmış Elazığ’ın kültürüne, sanatına, ticari hayatına, basınına katkı da bulunmuş ve yaptıkları herkes tarafından bilinen ve takdir edilen önemli bir şahsiyettir. Nasip olur seçilirse bu görevi başarıyla icra edip sürdüreceğine inandığım bir gazetecidir. Çoğu zaman kendisiyle vakit geçirdiğim için seçim çalışmalarını yakından görme şansım oldu. Gerçekten gördüğü ilgiye ben bile çok şaşırdım yolu açık olsun.

HAFTANIN FOTOĞRAFI: