Bu haftaki Tarihten Bir Yaprak köşemize 15 Ağustos 1972 tarihli Gazetemiz ile devam ediyoruz.

“713 Evlerin İnşasına Hızla Devam Ediliyor” Manşeti gazetemizin üst kısmında küçük puntolarla yazılıyor.

Alt başlıkta ise “İlgililer Konutların Kış Mevsiminden Önce Tamamlanacağını Belirtiyorlar” yazısı büyük puntolarla yazılıyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, inşası hızla devam eden Keban Barajının sularının altında kalacak yerleşim birimlerindeki vatandaşlarımızın ikameti için planlanan 2500 adet konuttan ilk parti olarak 713 adet konutun inşasına başlanmış ve hızla devam etmekteymiş...

Devletimizin gücü ile yapılan bu hizmetler her daim takdir edilmiştir. Rabbim Devletimize zeval vermesin.

***

“Yeni Partinin Kurulmasıyla İlgili Çalışmalar Sürdürülüyor” Başlığının hemen altında” Kurucular Yakın Bir Gelecekte C.H.P. den Kitle Halinde İstifaların Beklenildiğini Söylüyorlar” Başlıklı haberimizi görüyoruz.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre çalkantılı günler geçiren C.H.P.’de, oluşması beklenen kopmalarla ilgili tahminler; bir kısım senatörler tarafından dile getiriliyor. Türk siyaset tarihinde birçok badire atlatan C.H.P. bu çalkantılı sulardan sıyrılıp, günümüzdeki siyasi arenada mücadelesine devam ediyor.

***

“Başbakan Sanayicilerle Yapacağı Toplantının Gündemi İzmir’de Tespit Edilecek” Başlığı ana sayfamızın orta kısmında, haberin hemen üstünde kendine yer buluyor.

Geçmiş yıllarda da bir çok sorunları bulunan sanayicilerimiz, bu sorunlarını devletin en yetkili kurumlarına iletip, çare bulmak için çalışmalarına yoğunluk vermişler.

Ülkenin kalkınması için, üreten kesimin önündeki engellerin kaldırılması, devletin en önemli görevleri arasındadır.

***

“Borçlarını Ödemeyenlerin Su ve Elektrikleri Kesiliyor” Başlıklı haberimiz ise ana sayfamızın orta kısmında yer alıyor.

Su ve elektrik tahsilatlarının belediyeler tarafından yapıldığı zamanlarda bu konu ile alakalı olarak ödeme yapmayanların abonelerin hizmetlerinin kesilmesi olayı yine belediye eliyle yapılmaktaymış.

Günümüzde özel sektöre devredilen elektrik tahsilat ve bakım hizmetleri kısmen başarılı bir şekilde yürütülse de, su tahsilatları ve hizmetleri halen belediyelerimiz eliyle yürütülmektedir. 

***

“Ankara’da 13 Firma 337 Bin Dolarlık Yatırım Tahsisi Aldı” Başlığı ana sayfamızın orta kısmında bulunan bir diğer haberimizin bilgisini bizlere ulaştırıyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, Ankara’da bulunan firmalardan bazıları, belirlenen şartları taşıdıklarından dolayı, belli bir miktarda yatırım desteği almışlar.

Yatırım ve istihdama katkıda bulunan firmalarımızın desteklenmesi, onların önlerindeki bürokratik ve diğer engellerin kaldırılması ülke çıkarları için çok önemlidir.  

***

“Kilis’de Prina Fabrikası Kurma Teklifi Alınacak” Haberi ise ana sayfamızın alt kısmında, küçük puntolarla başlığı oluşturulan bir başka haberimiz.

Pirinanın, zeytinin sıkıldıktan sonra içerisinde bir miktar yağ ve su kalan posası olduğunu, haberimizi gördükten sonra yapmış olduğum araştırma sonucu öğrendim. Pirina yağı üretiminde kullanılan pirina, önceki tarihlerde sadece sabun yapımında kullanılmakta iken daha sonraki teknolojik gelişmeler sonrasında ikinci bir işlem gerçekleştirilip (ekstrasyon), pirina yağı üretimi de yapılmaktadır.

***

“Kırkada 90 Milyon Ton Bir Cevheri Rezervinin Bulunduğu Açıklandı” Haber başlığı ise ana sayfamızın sol alt kısmında göze çarpıyor.

Maden yönünden zengin olan Anadolu coğrafyasında bulunan bir başka değerimizi görmek ülkemiz adına çok sevindirici.

***

“Talep Artışları Karşısında İhraç Ürünlerinin İç Piyasa Fiyatlarının Yükselmesi Güçlüklere Yol Açıyor” Başlığı ise yine ana sayfamızda bulunan bir başka haberimizin içeriğini bizlere bildiriyor.

İhraç ürünlerinin iç piyasamıza etkilerinin konu edildiği bu haberimizde bize geçmişten bir ders niteliğinde hatırlatmalarda bulunuyor.

***

 “Üstü Açık Kaplarda Yiyecek Maddesi Satanların Terazileri Dün de Toplandı” Başlığı ana sayfamızın alt kısmında bulunan bir diğer haberimizi oluşturuyor.

Halk sağlığının korunması amacıyla yapılan çalışmaları konu alan bir başka haberimize daha rastlıyoruz.

***

“İllerde Kurulacak Planlama Örgütleri Kısa Sürede Faaliyete Geçecek” Başlıklı haberimiz ise alt kısımlarda kendine yer buluyor.

Planlamanın değerine değinen bir başka haberimizde sayfalarımızda bizlere ulaşıyor.

***

Gazetemiz, “Acı Bir Kayıp” Başlığı altında, genç yaşta vefat eden bir öğretmenimize arkadaşları tarafından yazılan vefat, taziye bilgisine, arkadaşlarına olan duygularına ve rahmetle anmalarına vesile oluyor.  

Selam ve Saygılarımla.