12 kasım 1974 turan

12 Kasım 1974 tarihli Gazetemiz ile Tarihten Bir Yaprak Köşemize devam ediyoruz.

“2200 Ton Tahsis Malı Ucuz Odun Şehre Ne Zaman Gelecek ” başlığı gazetemizde üst kısımda, ince puntolarla, manşet haberi üst bilgisi olarak okuyucularla buluşuyor. Bu başlığın hemen altına kalın ve büyük puntolarla yazılan “Evine Bir Dal Odun Alamıyan Fakir Halk Bu Odunların Gecikmesinden Şikayete Başladılar” bilgisine ulaşıyoruz. Bu başlığın da altında yine ince ve küçük puntolarla yazılan “Ağustostan Beri Bu Odunun Bir Kilosunu Dahi Getirtemeyen Yetkililerin 2.200 Tonu Ne Zaman Getirip Nasıl Dağıtılacağı Soruluyor” sorusu gazetemiz aracılığı ile yetkililere bir kere daha soruluyor.

Halkın ve haklının sesi olan gazetemiz Turan, geçmişte de görevini sürdürdüğünün açık ve net kanıtı olan haberimizi arşivlerin tozlu sayfalarından sizlere ulaştırmak gurur verici…

***

“Kesirik Pompası İle Ana Depo Arasındaki Su Borusunu Çocuklar Delince Şehir Üç Gün Susuz Kaldı” başlığı gazetemizin sağ üst kısmında dikkatleri üzerine topluyor. “Belediye İki Günlük Sıkı Çalışması İle Plastik Boru Onarıldı. Şehir Suyu Bu Akşam Verilecek” alt bilgisi ise daha kalın puntolar ile yazılmış.

Halkın yaşadığı su kesintilerinin sebebini ve sonuçlandırılması bilgisini sütunlarında halkımıza taşıyan güzel bir haberimiz daha okuyucularımızla buluşmuş.

***

“Belediye Başkanı Ankara’daki Temaslarını Bir Hafta Daha Uzattı” başlığı ise gazetemizin sol orta kısımda bulunan bir haberimiz.

O günlerde görevde bulunan Belediye Başkanımız Adnan ORAKÇIOĞLU’nun, çalışmalarının bilgisini okuyucularımıza buluşturan bir diğer haberimiz.

***

“Şehrimize Tahsis Edilen Pirinç Getirildi. İhtiyaç Sahiplerine Dağıtılmaya Başlandı.” başlığı ise gazetemizin sağ orta kısmında bulunuyor.

Fakir halkın ihtiyaçlarının giderilmesi ile ilgili ve güzel bir hizmeti konu alan bir haberimiz.

***

“CHP Merkez İlçe Kongresi Pazar Günü Yapılacak”  başlığı gazetemizin orta kısmında, küçük puntolarla yazılarak okuyucularımızla buluşuyor.

***

“Tarım K. Kooperatifinde Şahıs Haddi Kredilerinin Arttırılması Talep Ediliyor. ” başlığı gazetemizin orta kısmında bulunuyor.

Üreticilerimizin desteklendiği, üretimin arttırıldığı bir Türkiye’de, habere konu olan kurumların güçlendirilmesi ve kapsamlarının daha da genişletilmesi faydalı olacaktır.

***

“Ebe Seher Ayden Bir Açıklama Yaptı ” bilgisi ise gazetemizin sağ alt kısmında bizlere ulaşıyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, son günlerde “Öldü” söylentisi yayılan Ebe Seher AYDEN’in, gazetemize bir açıklama yaparak bunun yalan olduğunu söylediği bilgisine ulaşıyoruz.

Kendi deyimi ve bizlerinde söylemleri ile Elazığ’ın birçoğunun ebesi olan “Ebe Seher” annemizi sevgi, saygı ve rahmet ile anıyoruz.

***

“Genel Bütçe Gelirlerinde Artış Var” başlığı gazetemizin alt kısımda bulunan bir başka haber başlığımız.

***

“İki Kaçak İnşaat Tespit Edildi” haber başlığı ise gazetemizin alt kısımda bulunan bir diğer haber başlığımız.

***

“ATATÜRK’ÜN TARİHİ KİŞİLİĞİ” başlığı ile köşe yazısında, Elazığ Lisesi Tarih Öğretmeni Abdülbaki ÖREN gazetemize değerli yazısı ile renk katıyor.

***

Önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan Günün Yazısı’nda, yazar Mühendis Mustafa ÇAKIR’ın, Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali hakkındaki görüşlerini, değerli Turan Gazetesi okuyucuları ile buluşturuyor.

Selam ve Saygılarımla