Tarihten Bir Yaprak Köşemize 12 Ocak 1999 tarihli gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Şoförlerden Başkana Güvenoyu” Manşeti gazetemizin üst kısmını tamamen kaplıyor.

Elazığ Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanlığı’nın Genel Kurul çalışmalarının yapıldığı bilgisini bizlerle paylaşan haberimiz bizi yaklaşık 24 yıl geriye götürüyor. Geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimlerde Senai TORS’un listesinin büyük bir farkla ipi göğüslediğini öğreniyoruz. 3 Bin üyesi bulunan Odanın, seçimlere büyük bir katılım sağlandığı bilgisi de yine haber sütunlarımız arasında bizlere ulaşıyor. Katılımın yoğun olduğu ve büyük bir destekle seçilen yönetimler başarılı çalışmalara imza atabiliyor. Katılım demokrasi kültürünün vazgeçilmez bir mihenk taşıdır.

***

“Valilik Üç Kitabını Tanıttı” Haber başlığı gazetemizin orta kısmında bulunuyor. Valilik bünyesinde çalışmalarını sürdürmekte olan ELESKAV adlı Vakfın çalışmalarını tamamlayarak basımını gerçekleştirdiği kitaplar hakkında bilge veren, kültürel bir haberimizle karşılaşıyoruz. Yazarlar Bekir Ali DEMİREL’in iki, Günerkan AYDOĞMUŞ’un bir kitabının tanıtımının yapıldığı bu toplantı haberimizde; Vakıfın ileride de benzer çalışmalara destek olacağı bilgisine ulaşıyoruz.

Yazar ve kitaba destek olan tüm kurum ve kuruluşlar bizler için son derece değerlidir.

***

“FP Milletvekili Adayı GÖK” Manşeti gazetemizin sağ orta kısmında bulunuyor.

Haber manşetinin hemen altında “İlimizin Görmeyi Unuttuğu Atılımları Yakalamak İçin Aday Oldum” bilgisine ulaşıyoruz.

1999 yılı Nisan ayında yapılaması planlanan seçimlerde ortaya çıkan milletvekili aday adaylarından biriside, Elazığ bugünlerde de tanınmış simalarından olan ve Yeniden Refah Partisi saflarında boy gösteren Avukat İbrahim GÖK. Sayın GÖK, siyasi çizgisini korumuş, Elazığ için hizmet sevdalısı olan bir ağabeyimiz. Kendisine siyasi hayatında başarılar, sivil hayatta sağlık ve esenlikler diliyorum.

***

“MHP’nin Belediye Başkan Adayı Yavuz KUZGUN” Başlıklı haberimiz ise gazetemizin orta alt kısımlarında kendine yer buluyor.

Yaklaşan yerel seçimlerde, ortaya çıkmaya başlayan siyasi aktörlerimizden birisinin bilgisine daha ulaştığımız bir haberimiz. 18 Nisan 1999 tarihinde gerçekleşmesi düşünülen Genel ve Yerel Seçimlerde, kıyasıya bir rekabetin yaşandığı bir seçim ortamına şahit olmuştuk. Birbirimize saygı ve sevginin kaybolmadığı, ülke ve millet için en iyi olacak yönetimlerin başa geleceği nice seçimler görmek dileği ile…

***

“Başyazı” olarak, değerli büyüğümüz Şükrü KACAR’ın kaleme aldığı, Sıcak Günlerin Eşiğinde başlıklı yazısı, Turan Gazetesi okuyucuları ile sütunlarımızda buluşuyor.

***

“Keskince” başlığı altında, Harput’ta Cuma Namazı konusunun işlendiği yazıda, yazar Hüseyin KESKİN ağabeyimizin değerli görüşlerine ulaşıyoruz.

***

“Elazığ İçin İftar Vakti 16:28” Ramazan ayını yaşadığımız günlerde okuyucularımıza iftar vaktini bildiren güzel bir bilgi paylaşımı…

***

Yazımı kaleme aldığım sırada, gazetemizin başlığının altındaki bir bilgi dikkatimi çekti. Yazılan gazetenin fiyatıydı… 100.000 lira Turan Gazetesinin bir servet değerinde olduğunu, ilerleyen ekonomik gidişatla yine bu rakamlara ulaşabileceğimizi düşünmek bir atasözünü hatırlattı…

Tarih tekerrürden ibarettir.   Ne diyelim her şeyin hayırlısı.

Selam ve Saygılarımla…