Tarihten Bir Yaprak Köşemize 18 Ocak 1999 tarihli gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Elazığ Valisi Lütfullah Bilgin: Milletin Temel Öğelerinden Biri Olan Bayramımızı Kutluyoruz” manşeti gazetemizin üst tarafının büyük bir kısmını tamamen kaplıyor.

Milli birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerinden birisi de beraberce geçirdiğimiz bayramlarımızdır. Bu bayramlar gerek milli olsun, gerekse de dini olsun, bizi biz yapan değerlerimizdir.

Bayramları bayram tadında yaşamak, o güzel günlerin değerini gençlerimize ve çocuklarımıza anlatarak yaşayabilmek bizim temel yapı taşlarımızı bir arada tutan harç misali, bizi birbirimize bağlayacaktır.

***

Gazetemizin sağ tarafında, bir sütun olarak komple “Bayram Mesajları ” bulunuyor.

Sütunlarımızda;

Turan Medya Grubu, DYP Milletvekili Aday Adayı Nihat AYDIN, MHP Milletvekili Aday Adayı Dr. İhsan YAŞA, Şoförler Odası Başkanı Senai TORS, Yol-İş 1. No’lu Şube Başkanı Mehmet ÖNER, Yol-İş 2. No’lu Şube Başkanı Aslan GÖRGÖZ, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat ÖZTÜRK, Mis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat DEMİRBAĞ, FP Milletvekili Aday Adayı Av. İbrahim GÖK yaklaşan Bayram için kutlama mesajı veren isimler olarak gözümüze çarpıyor.

Yaşanmış ve yaşanacak nice bayramlarımızın kutlu olması dileği ile…

***

“DYP Milletvekili Ağar Elazığ İçin Başvurusunu Yaptı” Manşeti gazetemizin sol orta kısmında bulunuyor.

Sayın AĞAR’ın, Elazığ için hizmetlerini  gerçekleştirdiği ve aktif bir milletvekili olarak görev aldığı yılların içerisinde bir haberimize rast gelmemiz bizim için sürpriz olmadı. Siyasi hayatı başarılarla dolu olan değerli büyüğümüz Mehmet AĞAR’a bu vesile ile saygılarımızı iletiyoruz.  

***

Gazetemizin orta kısmında ise “Elazığ Belediyesi Bayram Hazırlıklarını Tamamladı”  başlığı kendine yer buluyor.

Her bayram öncesinde, bayramı daha rahat geçirebilmemiz için çalışmalarını yoğunlaştıran Elazığ Belediyesine ait bir habere daha denk geliyoruz. Hizmetlerin aksamadığı, vatandaşların huzurlu bir şekilde bayramını geçirdiği yıllar; geçmişte ve günümüzde yaşanmakta. Bu konuda hassas olan ve çalışmalarını dikkat ve titizlikle yerine getiren Elazığ Belediyesini tebrik ediyorum.

***

Gazetemizin orta alt kısmında bulunan, üzücü bir habere değinmek istiyorum. Haber, ilimizde yaşanılan intihar vakaları ile ilgili…

İnsanın kendi canına kast ederek meydana getirdiği eylemin sonucunda hayatına son vermesi gerçekten çok üzücü. İnsanın psikolojisi bu noktada son derece önemli. Toplum olarak zor dönemlerden geçtiğimiz zamanlarda, biri birimize destek olmalı ve bu tarz olayların yaşanmaması için elimizden geleni hep birlikte yapmalıyız.

***

“Başyazı” olarak, değerli büyüğümüz Şükrü KACAR’ın kaleme aldığı, Güle Güle Güzel Ramazan başlıklı yazısı, Turan Gazetesi okuyucuları ile sütunlarımızda buluşuyor.

***

İftarı sabırsızlıkla bekleyenlere bilgilendirme “Elazığ İçin İftar Vakti 16:35” Ramazan ayının yaşandığı günlerde okuyucularımıza iftar vaktini bildiren güzel bir bilgi paylaşımı…

Selam ve Saygılarımla.