Geçen sezonun devre arasında transfer edilen oyuncuların katılımıyla Elazığspor, 2021-2022 sezonun son haftasında “ikili averaj üstünlüğüyle” amatör lige düşmekten son anda kurtuldu.

Son 5 haftasının her maçının adeta “final” niteliği taşıdığı maçlarda Belediye başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın sunduğu katkı ve gayretlerin de ligde kalışımızdaki en önemli faktör olduğunu unutmayalım.

Ara transfer döneminde kadroya dahil edilen oyuncuların antrenman veya maç eksikliklerinin yanı sıra, birçoğunun yarım sezon futboldan uzak kaldıklarını da göz önünde bulundurursak; sahadaki gerçek performansları hakkında çok fazla bir bilgi sahibi olduğumuz da söylenemez.

Zira, transfer edilir-edilmez hemen sunacakları katkı beklenirken, yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı birçoğunun kadroda yer almaları da oldukça zaman aldı.

Bu oyuncu grubunun asıl katkılarını yeni sezonda göreceğiz.

Çünkü birçoğu geçen yıl sezon öncesi hazırlık kampında yer almamışken, şimdi yeni sezon öncesi hazırlıklarında yer alıyorlar.

Yeni transfer edilen oyuncularda çoğu zaman görülen uyumsuzluk; ikinci sezon olması nedeniyle bu sezon en aza indirgenmiş olacak.

Yine geçtiğimiz sezon birçok oyuncunun tam hazır olmadan mecburiyetten sahada yer almalarıyla birlikte baş gösteren sakatlık durumu da bu sezon İnşallah hiç yaşanmaz veya az yaşanır.

Yine oyuncularla sezon öncesinde yapılan röportajlardaki söylemlerine baktığımız zaman takımı ligde bırakan oyuncu grubu olmak yerine takımı şampiyon yapan oyuncular olarak anılmak istemeleri de yeni sezon öncesinde bizleri oldukça umutlandırıyor doğrusu…

Özetle;

Elazığ Belediye başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın İstanbul’a göndererek kapalı olan transfer yasağının açılması için nabız yoklattığı başkan Çayır ile kulüp çalışanlarının alacaklı tarafa sundukları teklifler de doğru bir hamledir.

Transferin açılmasına çok istekli olunmasa da alacaklı tarafa sunulan miktarın beğenilmemesi durumunda eldeki tecrübeli ve hazır oyuncularla genç oyuncuların harmanlanmasıyla o çok istenilen farklı hedef yolunda olacağımız aşikârdır.

Çünkü geçtiğimiz sezonun ara döneminde son anda kadroya dahil edilen oyuncu grubunun bu sezonki performansları çok farklı olacak.

Geçtiğimiz sezon çok fazla forma şansı bulamayan bu gruptaki bazı oyuncuların yeni sezonki performansları çok daha üst düzeyde olabilecektir.

Tahminim o ki; Elazığspor devre arasına kadar bu oyuncu grubuyla ligde mücadele edecek.

İlk yarı sonunda takımın performansı ve elde edeceği sportif başarı; bordo beyazlı kulübe yeni bir yol haritası çizecek.

İlk yarı biterken söylenilen o farklı duygu ve hedefin içerisinde yer alınılırsa şayet; ne pahasına olursa olsun transfer yasağı kaldırılarak nokta transferlerle hedefe daha çabuk ulaşılmanın gayreti içerisinde olunacak.

Şayet ilk yarı sonunda hedefin gerisinde kalırsa takım; o zaman da transfer yasağını kaldırıp da yeni bir borçlanma içerisine girilmeye gerek duyulmadan, zaten küme düşme endişesi olmayacak Elazığspor’un sezonu tamamlaması beklenilecek.