En son 2018-2019 sezonunun ortasında, ara transfer döneminde kadrosuna takviye yapabilmişti Elazığspor.

1.Ligde, yine şu anki gibi sıkıntılı bir sürece girmişti bordo – beyazlı kulübümüz.

Düşme hattındaydı ve ligde kalabilmesi için mutlaka transfer yapması gerekiyordu.

O gün şehrin dinamikleri ellerini taşın altına koymuş ve transferin son gününde ve son saatinde 22 yerli ve yabancı oyuncu bordo beyaz renklere bağlanmış, ardından da tekrar transfer yasağımız başlamıştı.

Şanlıurfa’da oynadığımız maçların birinde o dönemin kulüp başkanına canlı yayında; “Neden 22 tane oyuncu aldık, çok fazla değil mi” dediğimde, “Bu sezon liden düşersek şayet ikinci ligde prosedür gereği yabancı oyuncu oynayamayacağı için elimizdeki yerli oyuncularla tekrar çıkarız diye bu kadar fazla oyuncu aldık” açıklamasını yaptı.

Alınan 22 oyuncunun birçoğu kulüpsüz ve en az yarım sezon ayağına top değmemiş, antrenmansız oyunculardı.

Bunların forma girmesi ve takıma adapte olmaları zaman aldı ve Elazığspor o sezon beklenildiği gibi ikinci lige düştü.

Yabancılar mecburen takımdan ayrıldılar, yerli oyuncuların da bazıları “2. ligde oynamam” diyerek çekip gidince 2. ligde Genç oyuncularla ancak iki sezon kalabilmiş, akabinde de 2020-2021 sezonunun sonunda 3. ligin yolunu tutmuştuk.

İşte tam 5 transfer dönemini, yasağı olduğu İçin pas geçen Elazığspor’un kapanmaya doğru giden sürecinde son anda müdahil olan belediye başkanı Şahin Şerifoğulları, sağladığı maddi kaynakla transferin açılmasına vesile olmuş, bir camiayı mutlu etmişti.

Sırada transfer edilecek oyuncuların heyecanı sarmıştı camiayı.

Transfer süresinin kapanmasına zaman da olduğu İçin, bu kez iyi analiz edip seçebilecektik oyuncuları…

6 yeni oyuncuyla çıkılan Osmaniyespor maçında kaleci Hakan Canbazoğlu dışında öne çıkan ve katkı sağlayan oyuncu olmadı maalesef.

Özellikle gol yollarında etkisiz kalan Elazığspor’un tutanının olduğu mücadelede, atanının olmayışı önemli bir ihtiyacı da ön plâna çıkarttı.

“Golcü” özellikli bir santrforun alınmasının elzem olduğu gözlemimizde, diğer eksik mevkilere de takviye yapılıp, 8 Şubat’ta sona erecek transfer dönemi öncesinde bunun gerçekleşmesini bekliyoruz.

Kaleci Hakan Canbazoğlu’nun defans derinliğine atılan topları iyi sezip bir stoper gibi müdahale ederek en az 3-4 gol pozisyonuna müdahale etmesiyle 0-0’lık sonucu aldık.

Peki şimdi sorarım ben size;

Durumumuz net bir şekilde ortadayken..

Biz bu 0-0’lık sonuçla 1 puan mı kazandık, 2 puan mı kaybettik?