Hamt  Alemlerin Rabbi , Rahman ve Rahim olan Allaha mahsustur.  SELATÜ SELAM Efendimizin üzerine ve Hz. Ademden başlamak üzere bütün resullerin üzerine olsun. 
       O şey ki; her ne olursa olsun değerlendirilmesin de Allah Merkez alınarak konulmalıdır. Zihni bir refleks olarak her davranışınızın İslami düşünce merkezine Allah ı almalısınız. Güzel Türkiyemiz de bu gün ki olaylardan Cenabı Hak bizlerden neleri yapmamızı istiyor ve neleri de yapmamamızı istemiyor?
İnsanların önemli bir kısmı; Hastalandıkları ve her türlü ihtiyaçları oldukları zamanda hatırlanmamalıdır.
Mezhep İmamı zam  Ebu Halife Bağdat a Kadı tayin edilmesi halife Mansur tarafından istendiğinde, liyakatli olmadığı için olmamak istiyor bundan dolayı Bağdat zindanlarında senelerce dayak yiyerek ömrünün en faydalı zamanlarını geçirerek ; Bağdat vilayetine KADI olarak,  Halife MANSURUN ZULÜMLERİNE alet olmamak için ölümü tercih ediyor!...
Hal böyle olunca yapacağımız her işin sonunda Allah cc bu işin sonunda nerededir? Veya bu işin sonunda Ahirette karşımıza neler çıkarabilir.
DÜNYASINI AHİRETTE GÖRECEKLERİNİ DÜŞÜNEREK TEDBİRLİ YAŞAYAN İNSANLAR EN AKILLI OLANLARDIR.
Acaba Allah ne der, Bu işin dünyadaki ve ahiretteki bize ana dönüşü ne olur?
Sahabe dünyadaki bütün vakitlerini Ahiretlerine göre ayarlayıp yaşıyorlardı. Hasan Basri hazretlerinin bizlerle ilgili verdiği bilgilerinin cevabı; Sahabe sonraki nesil yani Tabiun ve bizlerin bütün vakitlerini dünyaya ayırıp, zaman boşluğu olursa Ahirete vakit ayırıyor. Yapar iken genellikle Allah ve Ahiret düşüncesi bizleri terk ediyor.
Hz. Ömer 8 yaşında bir çocuk namaza yetişmek için koşunca; dün benim gördüğümde namaza yetişmek için koşuyordu aynı çocuk dün vefat edince; O çocuk şimdi nereye gitti?
AHİRETİMİZİN OLMAMASI DEMEK ALLAHIN OLMAMASI DEMEKTİR.
. Ahiret varsa benim zararım yok demektir,
Ahiret varsa sizin zararınız var demektir.
İnsanoğlunun şu fani dünyada ki davranışlarını yaparken zihninden Allah ve Ahiret düşüncesi uzaklaşıyorsa ona yazık oluyor sana demek lazımdır.
İyi bir Müslüman ufak tefek sıkıntılar çekebilir amma her zaman Allah onun yanında ve yardımcısı olur 
    Dünyada bazı sıkıntılar çeken Müslümanlar mutlaka olabilir ancak şayet ahiret kazanılarak sonsuzluk kazanılmış olur.
Allah kainatı Kendisinin boyasıyla boyanmış olarak görmek için yaratmıştır. Onun için kainat KİTABININ İYİ BİRŞEKİLDE OKUNMASI İÇİN (YANİ EŞREFİ MAHLUKAT OLARAK YARATILMIŞ OLAN İNSAN OĞLUNUN MUTLAKA VE MUTLAKA KAİNAT KİTABINI ÇOK İYİ OKUMASI LAZIMDIR.))
Dünya Ahiretin tarlası, manevra yeri , Allah’ın dershanesi, Kullarının tatbikat yeri ve okuludur.
Harama çok bakan bir kişi, kabirde ve kabirden kalktığı zaman KÖR olarak haşır olur.  Teleskopla güneşe bir saniye bile bakan bir kişinin tedbir almadan bakması halinde gözleri kör olur..
Allah ta harama bakan gözü bunun için yasaklamıştır.((Şura suresi 30 ayet))’’((Biliniz ki başınıza gelen her musibet sizin yaptıklarınızdan ötürüdür. Bununla birlikte Allah sizi birçok musibetten de korur.’’))
Bu dünyada Ahireti iki kaşımızın arasına koyarak yaşamalıyız. Peygamberlere ve yakınlarına gelen musibetler bizimkilerle mukayesesi kabili kıyas bile olamaz.
Ahiret demek bizim menfaatimiz demektir
CENNET VE CEHENNEM İLE AHLAK VE İTİKADI İNKAR EDEN FIRKALARI DİNLEYEN BİLE TEVBE ETMELİDİR.