Elazığspor, 3 haftalık seri mağlubiyetlerin ardından çok şükür galip gelebildi.

Edirnespor deplasman galibiyeti; 3 haftalık mağlubiyetlerin acısını sarar mı bilmem ama, alınacak yeni bir mağlubiyette çöküşün başlangıcı olabilecekken, bu galibiyet büyük moral oldu hepimize…

Çünkü bu sezon sahasında oynadığı tüm karşılaşmaları kaybeden Edirnespor, anlaşılan o ki; 6 puan topladığı deplasmanlardan yine puan toplama mecburiyetinde ligde barınabilmek için…

Şampiyonluğa oynayan 3 zorlu rakibinden puan alamayan Elazığspor, “vasat” diye tabir edilen takımlardan istediği sonuçları alabilse de asıl sorun; kendisini zirveye yaklaştırabilecek maçlardan puan kapamamasıydı.

Edirnespor maçının dönüşünde Nevşehir Belediyespor iç saha maçını kayıpsız kapayacağına inandığımız Elazığspor’un, ardından yine grubun güçlü ekiplerinden Belediye Derince sınavında alacağı sonuç kendisini tartıya çıkartacak.

Lider Mersin İdman Yurdu’nun arkasına takılan 16’şar puanlı tam 7 takımla ilginç bir sıralamaya sahne olan TFF 3. Lig 1. Grup; başarısız olan takımı hemen dışarı atmasıyla da farklılık gösteriyor.

Şimdilik hedefin dışında kalan Elazığspor’un, Edirnespor galibiyetiyle başlayan bir seri yakalaması lazım.

Özellikle ilk yarıda oynanacak 8 karşılaşma içerisinde iç sahada oynayacağımız vasat rakiplerden öte, deplasmanda karşılaşacağımız Belediye Derince, Şile Yıldız, Karaköprü Belediye ve Karşıyaka gibi güçlü takımlara karşı kaybetmememiz önemli…

Başarıya giden yolda devamlılık; olunması gerekendir.

Bunları başarabilirsek; ilk yarı sonunda gerçek yerimizi de belirlemiş oluruz.

***   ***   ***

3. Lig 2. Grup’taki temsilcimiz 23 Elazığ Futbol Kulübü’nde yeni hocanın ismi de belli oldu.

Ender Çınar’dan sonra göreve gelen kişi, Çınar’ın yardımcılarından Samet Ersöz oldu.

Ender Çınar’ın göreve gelmesiyle başlayan gelenek devam ediyor.

Hatırlarsanız, Ender Çınar da Önder Çınar’ın görevinden ayrılmasının ardından yardımcı pozisyonundan gelip takımın “teknik sorumlusu” olmuştu.

Şimdi de Samet Ersöz, Ender Çınar’ın teknik ekibinde Antrenör pozisyonundayken 23 Elazığ FK’nın “teknik sorumlusu” oldu.

Kolay değil tabi ki ikinci adamlıktan birinci adamlığa geçmek…

Yanlış anlaşılmasın; burada hocaların adamlığını sorgulayacak değiliz.

Bahsettiğimiz “yetki” anlamındaki adamlıktır.

Düşünsenize; bu takımda antrenörken ve de futbolcularla içli-dışlıyken bir anda daha ciddi bir makama, yani tek sorumluluğa terfi ediyorsunuz.

Sorumlu olduğunuz oyuncu grubu aynı, sistem aynı, yaşantı aynı, kulüp aynı…

İşiniz zordur bu nedenle…

Samet Ersöz kardeşimin, takım içerisinde sevilen bir hoca olduğunu biliyoruz.

Bu durumun teknik sorumluluk görevine getirilmesindeki payı fazla.

Ancak Samet Ersöz hocanın kafası rahat değil…

Allah hayırlı şifa versin; bebeğinin yaşadığı sağlık sorunlarının Samet hocayı bir hayli üzdüğünü ve yıprattığını da biliyoruz.

Belki de evladından fedakârlık edip zamanının büyük bölümünü takımı için harcayacak.

Başarılı olması ve evladının sağlığına kavuşması için duacıyız

***   ***   ***

Elazığ Belediye başkanı Şahin Şerifoğulları’nın “sporda vefa gecesi”nde önemli isimlerin adlarını ilimizdeki spor tesislerine verildiğini hepimiz biliyoruz.

Ancak aradan geçen 10 aylık zaman içerisinde tabelalarda isimleri olan efsane isimlerin resmiyette bir kayıtlarının olmadığını görüyoruz.

Bizler, dilimiz döndüğünce tesislerin adlarını bu efsanelerin isimleriyle zikrederken, resmi yazışmalarda bu tesislerin yine bilinen eski adlarıyla anılmasından da son derece rahatsızlık duyduğumuzu ifade etmek isteriz.

Elazığspor ve Fırat Üniversitesi tesislerine verilen isimlerden bu kurumların alacağı kararların bağlayıcı olduğunu bilmekle birlikte, diğer tesisler için Valilik kanalıyla Gençlik ve spor bakanlığından “olur” yazısıyla birlikte onay alınması gerektiğini de bilen tarafız.

Bu nedenle, geciken bu durumun resmi yazılarla çözülerek, bu efsanelerin isimlerini “resmi” olarak da şerefle, gururla anılmasını sağlamalıyız.