Bu haftaki Tarihten Bir Yaprak köşemize 5 Temmuz 1986 tarihli Gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Musiki Konservatuarı Harput’ta Halka Açık Bir Konser Verdi” Manşeti gazetemizin üst kısmında ilk olarak göze çarpıyor.

Hakan ER imzalı haberimizin içeriğinden, 3 Temmuz Pazar günü, Harput Balakgazi Parkı’nda düzenlenen, halka açık ve ücretsiz olan konserin yoğun bir katılım ile gerçekleştirildiğini öğreniyoruz.
Gazetemize kısa bir açıklamada bulunan Musiki Konservatuarı Başkanı Naci SÖNMEZ ise konservatuar ve faaliyetleri hakkında bilgiler veriyor.

Musikiye ve bu tarz faaliyetlere ilgili olan halkımız için buna benzer faaliyetler günümüzde de devam etmektedir. Son olarak geçen yıllarda katıldığım Harput Senfonisi adlı konser de buna güzel bir örnek oluyor. Bu tarz faaliyetlerin daha sık aralıklarla yapılarak sayılarının çoğaltılması; kültürümüzü desteklemesi ve bu zenginliğimizi genç nesillere aktarması gerektiğini düşünenlerdenim. 

***

“Bağımsız Denetleme Kuruluşları Reklam Faaliyetinde Bulunamayacaklar” Başlığı ana sayfamızın üst kısmında bulunuyor.

Haberimizde, Denetleme Kuruluşları ile ilgili yapılan düzenleme hakkında bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Bağımsız olması gereken kuruluşların, reklam vb. faaliyetlere girdiklerinde, bu pozisyonlarının akıllarda soru işareti oluşturabilecek pozisyona gelmelerini önlemek maksadı ile çıkarılan yerinde bir uygulama olduğunu düşünüyorum. 

Günümüzde bağımsız olması gereken bir kuruluşun, bu özelliğini kaybetmesi halinde onun herhangi bir yerde reklamı ya da görselini gördüğünüzde olumlu bir tepki vermeniz beklenemez.

Kurum ya da kuruluşların ayarları ile oynanmaması gerekmektedir.   

***

“Hisse Senetleri Yüzde 6,7 Oranında Geriledi” Spotu ana sayfamızın orta kısmında alıyor.

 İniş ve çıkışları ile Borsa olayı hiçbir zaman ilgimi çekmemiştir. Bir kısım zümrenin büyük bir ilgi ile takip ettiği; kimi zaman kazanıp bazen de kaybettiği bu alanda riskler her zaman mevcuttur.

***

“Maliye Bakanlığınca Açılan Sınavlarda Tüm İllerin İhtiyacı Karşılanacak” Başlığı ana sayfamızın orta kısmında Gazeteniz TURAN’ın okurlarına göz kırpıyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, illerimizde bulunan Defterdarlıkların ihtiyacı olan, boş bulunan memur ve hizmetli kadrolarına atama yapmak için, 10 ilde sınav gerçekleştirilecek; bu sınav sonunda tüm illerin ihtiyacının karşılanması bekleniyor.

Günümüzde KPSS ile yapılan bu atamalar, tüm gençlerimizin umut kapısı olmuş durumdadır. Devlet kapısında iş bulabilme umudu ile her yıl milyonlarca insanımız bu yönde çaba sarf etmektedir.     

***

“2. Kanal Ekim’de Doğu’da Seyredilecek” Haberi ana sayfamızın orta alt kısmında bulunuyor.

Tek kanal yayın olarak Devlet Televizyonu TRT’nin hâkim olduğu yıllarda, kanal sayısını arttırmaya çalışan kurumumuz hakkında bilgi veren bu haberimiz bizi yıllar öncesine götürdü.

Tek kanal döneminde seyrettiğimiz yayınlar, bizlere daha bir güzel geliyordu. Bu günlere oranla daha samimi ve doyurucu gelen yayınların yanında; günümüzde yüzlerce kanal ve bir o kadar da program bolluğu içinde kaliteli bir yapım bulma olasılığımız azalıyor.

Teknolojik gelişmeler hayatımıza birçok şey katarken; farkında olmadan bir o kadar da şeyi alıp götürüyor. 

***

“Fatih’e Layık Olmak” Köşe yazısında Şeref TAN hocamız değerli görüşlerini, TURAN Gazetesi’nin okurları ile paylaşıyor. Kendisini saygı ve rahmet ile anıyorum.

***

“Ahval” Adlı şiiri ile TURAN Gazetemize renk katan Kenan TÜREL ağabeyimiz, şiirini Batman ilinden yazarak bizlere ulaştırmış.

Selam ve Saygılarımla.