Geçtiğimiz hafta TSYD temsilciler toplantısı için İstanbul’daydım…

2 günlük programda illerdeki TSYD temsilcilerinin yaşadıkları sıkıntılar, yapılması gerekenler ile görüş ve öneriler gündemde yer alırken, başta TSYD genel başkanı Oğuz TONGSİR olmak üzere TSYD Koordinatörü ve Medya Akreditasyon sorumlusu Birgül PULLUKÇU ve TSYD çalışanları Handan KAN ile Agâh KARA’nın yoğun emekleriyle mükemmel bir ev sahipliği yapıldı.

Toplantı öncesinde bir araya gelen TSYD temsilcilerine TSYD Genel merkez bünyesinde bulunan alanları gezdiren ve bilgilendiren genel başkan TONGSİR, birçok alanının atıl vaziyette olduğu TSYD içerisinde neler yaptıklarını anlatırken, oldukça da gururluydu.

Neden olmasın ki?

Şimdi o atıl olan alanlardan birinde sporcular fitness yaparken, spor salonunda salon sporlarının tüm branşları rahatlıkla yapılabilmekte…

Oğuz başkanın duyduğu duyguyu bizler de yaşadık.

Türkiye’nin en büyük medya kuruluşunu içerisinde barındıran TSYD genel merkezi bünyesinde sosyal ve spor alanlarının nasıl cıvıl cıvıl olduğunu gördüğümüzde bizler de gururlandık.

Basın müzesini gezerken, birbirinden kıymetli üstatların daktilosunun, kaleminin, purosunun, çakmağının ve daha birçok özel eşyalarının camekânlı bölmelerde sergilendiğini gördüğümüzde duygulandık.

Çünkü çoğu ebediyete göçmüş emektarlardan geriye kalanlar; emeklerinin ürünleriydi, alın terleriydi.

Vefat edenlere Rahmet; hayatta olanlara sağlık ve esenlikler dilerim.

***   ***   ***

Toplantı bölümü; İstanbul’daki en önemli etkinliğimiz oldu.

TSYD genel başkanımız Oğuz TONGSİR ve TSYD koordinatörü ve aynı zamanda basın akreditasyon sorumlumuz Birgül PULLUKÇU’nun başkanlığında yapılan toplantıda birçok konu dile getirildi.

Mesela, illerdeki spor güvenlik kurulu toplantılarında TSYDtemsilcisi veya yetkilisinin de katılımının sağlanması için il valiliklerine yazı yazılması uygun görüldü.

Stadyumlardaki basın girişlerinde akredite olmuş sabit kartlı olanların dışındaki kişilerin basın tribünlerine girişlerinin engellenmesi konusu özellikle dile getirildi.

Yine basın tribünlerinde yayıncı kuruluş mensuplarının çekim için bulunamayacakları, yayıncı kuruluş mensuplarının basın tribünü dışında görev yapmalarının sağlanması da temsilcilere detaylı bir şekilde izah edildi.

TSYD temsilcilerinin; illerdeki en önemli basın mensupları olduğunun da altının çizildiği toplantıda, 2023 yılında 60. Kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan TSYD’nin, Cumhuriyetimizin de 100. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle illerinde TSYD adına organizasyonlar yapmaları da tavsiye edildi.

TSYD Genel başkanı Oğuz TONGSİR, “üstlendiğiniz görevi hakkıyla yapıp bütün zorlukları göğüsleyen siz Anadolu’daki temsilcilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır, neler yaptığınızı biliyoruz. Sizler meslektaşlarınızın işini kolaylaştıran önemli bir sorumluluğu ve görevi başarıyla yerine getiriyorsunuz. Emeklerinize sağlık, iyi ki varsınız. Burada sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu TSYD olarak yaşıyoruz” derken, herkesi kucaklayan, bizden-sizden diye ayrım yapmayan, bir anlayış içerisinde olduklarını da dile getirdi.

Anadolu ile TSYD’nin daha da güçlendiğini belirten TSYD genel başkanı Oğuz TONGSİR“Bu birlikteliğimiz herkese örnek olsun. Anadolu gazetecisine değer veren, kucaklayan, sahip çıkan, haklarını koruyan bir anlayış içerisindeyiz” açıklamasını yaptı.

Biz TSYD temsilcileri de bizlere inanan, güvenen ayrım yapmayan bir anlayışla tüm Anadolu’yu kucaklayan TSYD ve genel başkanımız Oğuz TONGSİR’in bu güvenine layık olma adına daha çok çalışıp, daha iyi işler yapmak için gücümüzün farkında, görevimizin başındayız…