Tarihten Bir Yaprak Köşemize 28 Aralık 1974 Tarihli gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Hükümet Konusunun Önümüzdeki Hafta İçerisinde Kesinlik Kazanması Bekleniyor” Başlıklı Manşet haberi Gazeteniz TURAN’da sol üst kısımda bulunuyor.

Cumhuriyet dönemi demokrasi serüvenimizdeki bir başka satırbaşının yazıldığı; yine bir hükümet kurulması evresindeki yaşanılan gelişmeleri, okuyucularına aktaran bir haberimiz.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen siyasi aktörün, ülkenin refahı için en uygun olacak ekibi bir araya getirmesiyle ortaya çıkacak yeni hükümet, TBMM’den güvenoyu aldıktan sonra görevine başlayabilecek.

Günümüzde uygulanmakta olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden farkları olsa da, asıl gayemizin Türkiye Cumhuriyeti Devletini daha iyi bir noktaya taşıyarak, onu güçlendirmek ve halkın refahını arttırmak olduğuna inanıyorum.

En birinci önceliğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sahip çıkıp, onu yaşatıp yüceltmektir. Sistemler ve hükümetler değişebilir ve çağın gereklerine göre kendilerini dizayn edebilirler.

***

“Şehrimizde Trafik Kontrolleri Aralıksız Olarak Sürdürülecek” Haber başlığı ise gazetemizin sağ üst kısmında bulunuyor.

Haber başlığının hemen altında ise “Takoz, Çekme Halatı ve Patinaj Zinciri Bulundurmayan Vasıtaların Sefere Çıkmasına İzin Verilmeyecek” Ön bilgisine ulaşıyoruz.

Trafik güvenliğinin olmazsa olmazları arasında bulunan ve her araçta zorunlu olarak bulundurulması gereken ek teçhizatlar, bugün bile bazı araçlarda bulunamayabiliyor. Bunun önüne geçmek için Trafik Kontrollerinin sık sık yapılması ve sürücülerimizde bu bilincin oluşmasına katkıda bulunacak çalışmaların yapılması gerekmektedir.

En basit bir kazada meydana gelebilecek ufak bir yangında bile, müdahaleye gelen araçların hemen hemen hepsinin yangın söndürücülerinin boş ya da arızalı olduğunu görebilmekteyiz.

Düzenli ve hakkıyla Trafik Kontrollerinin yapılması şarttır.

***

“Şehrimizde Yılbaşı Gecesi Eğlence Yerleri Geç Saatlere Kadar Açık Bulundurulacak” Manşeti gazetemizin orta kısmında bulunuyor.

Yaklaşan Yılbaşı öncesinde, Elazığ’da eğlence mekânlarına giden oluyor mudur?  Merak etmedim değil… 

Eskiden evlerde bir araya gelerek kutlanıldığını düşünenlerdenim. Belki de eğlence yerlerine giden de oluyordur!

***

Gazetemizde resimli olarak okuyucularla buluşan haberimizde ise “Dünyanın En Büyük Pervanesi Denize İndiriliyor” Başlığı ile gazetemizin orta kısımlarında kendine yer buluyor.

Günümüz teknolojisi düşünüldüğünde artık o dev pervaneler vantilatör pervanesi gibi kalmıştır diyebiliyoruz.  Büyük konteyner gemileri akıl ve mühendislik sınırlarını zorlamaktadır. Madenlerde çalışan dev makinalar dağ gibi heybetli olmakla beraber ileride bu işlerin nerede duracağı veya ne hale geleceği hayal bile edilememektedir.

 ***

“Eskişehir’de Kurulmakta Olan Cıvata Fabrikası 1975 Yılının İkinci Yarısında Üretime Başlayacak” Haber başlığı, gazetemizin yine orta kısımlarında bulunuyor.

Sanayimizin artık İstanbul dışında üretim yaparak, Anadolu Sanayicisinin gelişmeye başladığı ilk dönemleri bizlere hatırlatan bu haberimiz bizlere bu günlere, Dünya’da adından söz ettiren Türk Savunma Sanayisinin ilk dönemlerine götürüyor. Her şey bir cıvata ile başlayabilir. Bu gün insansız savaş uçaklarımız göklerde, senkronize hareket eden ve düşmana korku veren uzaktan kumandalı teknelerimiz bizlere gurur veriyor. 

***

“İl Genel Meclisi Çalışmalarına Devam Edecek” Başlıklı haberimiz ise ana sayfamızın sağ alt kısmında kendine yer bulan bir haberimiz olarak okuyucularımızla buluşuyor.    

Selam ve Saygılarımla…