Osmaniyespor karşılaşmasıyla yeni bir başlangıç yapan Elazığspor, 0-0 berabere kaldığı o maçta kazandığı 1 puanın yanında, kaybettiği 2 puanla ligde kalma yolunda çok önemli bir kayıp yaşamıştı.

Hazır olamadıkları belli olan oyuncuların bir haftalık sürede hazırlanıp, hayati önem taşıyan Karaman Belediyespor karşılaşmasına hazır olacaklarını umut etti herkes…

Nitekim 8’i 11’de, 2’si yedekler arasında yer alan 10 oyuncuyla çıkılan Karaman Belediyespor karşısında da bordo beyazlı takımımız hüsran yaşattı taraftarlarına…

Ligde kalma yolunda yeni transferlerle yaşanılan son 2 maçtaki 5 puanlık kayıplar, belli ki Elazığspor’u rahat ettirmeyecek.

Geriye kalan 13 karşılaşmanın 8’i iç sahada, 5’i ise deplasmanda oynanacak.

İçerideki maçları alırsak sorun yok, ancak birbirinden zorlu rakipleri konuk edeceğimiz iç saha maçları çantada keklik değil.

Bu nedenle asıl bizi deplasmanlardan getireceğimiz puanlar rahatlatacak ki; oralarda da bize yakın rakiplerle oynayacağız, işimiz yine çok zor…

Bu satırları yazarken, taraftarların tepki gösterdiği teknik direktör Cafer Aydın’la ilgili henüz bir haber alamamıştık.

İstifa eder mi, yönetim tarafından görevden alınır mı bilinmez ama, ilk etapta gitmesi hem kendisi hem de Elazığspor için çok daha hayırlı bir karar olacaktır.

Zira kaldıkça yıpranacak, taraftarla yıldızı bir türlü barışmayacaktır.

***   ***   ***

Transfer yasağı kaldırılırken asıl hedef; nokta transfer yapmaktı.

Bir üst ligden, oynamış, hazır ve kendini kabul ettirmiş oyuncuları takıma kazandırmak hem daha erken yol almamızı hem de bu yılki hedefimiz olan ligde kalmayı sağlayacaktı rahatlıkla…

Ancak bu düşünce hayata geçirilmedi.

Eğer bu oyuncularla önce ligde kalmak hedeflenmişse, bu başarılabilse bile, gelecek sezon bu oyuncu grubuyla şampiyon olmak; ihtimallerden çok uzak olacak.

O nedenle ligde kalsa bile Elazığspor, gelecek sezon için mutlaka şampiyonluğa oynayacak bir oyuncu grubu transfer etmesi gerekecek.

***   ***   ***

İçeride oynanacak 9 karşılaşma için bilet fiyatlarının da makul tutulması gerekir.

Osmaniyespor maçında 355 biletli seyircinin dışında, tribünleri cefakâr taraftar gruplarının doldurduğunu gördük.

O nedenle biletlerin paralı satılmasına hiç gerek duyulmadan, taraftar gruplarıyla birlikte, gelecek olan diğer taraftarlara da kapıları açıp, tribün desteği sağlanmalı kalan maçlarda.

Her şey para değil, şu zor günlerde…