MARSHALL YARDIMI

Geçen hafta bir adayımızla ilgili yazı yazmıştım. Konu adayımızın neden partisinden aday olamadığıydı.  Halbuki olması için bir sürü sebep var, artısı eksisinden daha fazla kamuoyunun tuttuğu bir aday ve Elazığ’da yaptıklarıyla ilgili bazı gerçekleri dile getirmiştim. Konuyu yağ çekme olarak değerlendiren bazı arkadaşlarım bana takılarak ‘’Bu kadar yağı nerden buldun?’’ diyerek yazımın çok yağlı olduğunu ifade ettiler. Branşım mizah olduğu için gülerek karşıladım ve bu yağları nerden bulduğumu anlattım. Şimdi de buradan da açıklayacağım! Bu kadar yağı gazeteci bir arkadaşıma Ağın Belediye başkanımız Ali USLU hediye etti. Peki bu yağları Ali Başkan nerden bulmuşta bir kutuda bize hediye etti? Onu da açıklıyayım. Marshall yardımı kapsamında tahminen 1950’li yıllarda Ağın’a gönderilen yağlar olduğunu ve 2020 yılında eski bir binanın tadilatı sırasında bulunduğunu anlattı. Hediye edilen bir kutu yağ benim arabamda unutulunca bende başladım bu yağı kullanarak adaylara yağ çekmeye. Şu yağ bir an önce biteydi de bende yağ çekmekten kurtulaydım. Yalnız biraz ayırmışım 14 Mayıs gecesi beş kişiye daha yağ çekeceğim!

***  ***  ***

BİZİM ÇOCUKLAR!

Bizim çocuklardan beş tanesi de seçilip Elazığ’ı temsilen vekil olarak Ankara’ya gidecekler. Gördüğümüz kadarıyla hepsi de Elazığ aşkıyla yanıp tutişiler! İnşallah bu aşk daim olur. Mahkeme salonlarında son bulmaz ya da mevki makam para aşktan üstün gelmez! Bu saatten sonra ihaneti asla kaldıramayız, gözümüz ve kulağımız üzerinizde olacak. Sanmayın ki bir yerlere sıvışasız bizi unutasız! Ankara’da bile adamlarımız var. Ne yapar eder bulur hesap sorarız. Öyle çukurlara (Çukurambar) falan girmeyesiz! Girenleri gördüz işte…

Anlaştık mı bizim çocuklar? Siz Elazığ’ın milli takımısınız, biz de 12. Adamız! Siz iyi oynayıp yenilseniz bile yanınızdayız. Ama kötü oynayıp bize hezimetler yaşatırsanız yuhlarız ve stattan çıkamazsız.

***  ***  ***

ANKETLER…

Seçime sayılı günler kaldı. Biraz da şu anketler mevzusuna değineyim…  

Telefonla yapılan anketler en ilginç anketler! Bir defa bu ankete cevap vermem mümkün değil. Sebebi fişlenme korkusu. Hangi taraf yapi? Amaç ne? Sağlıklı m? Güvenilir mi? Hiçbir şey belli değil!

Niye rastgele insanlara rengimi belli edeyim ki? Onun için telefonumdan arayıp anket yapmak isteyenleri kibarca red edip hemen telefonu kapatim.

Gelelim yüz yüze yapılan anketlere…

Bunu da yapanlar genellikle gençler…  

Yevmiye ile yapıp, fazla insana ulaşma gayretinde oldukları için ezbere iş yapıp günü kurtarmanın peşindeler. Geçenlerde iki kişi ellerine aldıkları anket formlarıyla iş yerime geldiler. Onlar benimle anket yaparken bende ayak üstü onları sorgulayıp anketin ciddiyetini gerçekliği çözmeye çalıştım. Benimle anketi bitirdikten sonra iş yerimden ayrıldılar. Beş dakika sonra başka bir iş yerinde tekrar yanlarına gidip tekrar ankete katıldım ve iki anketle, farklı cevaplarla işin ciddiyet boyutunu çözmüş oldum. Şimdi bu yapılan anketin sonucu sizce ne kadar doğru ya da ne kadar inandırıcı olabilir. Açıklanan her anket sonucuna inanmayın gerçek anket sonucu 14 Mayıs gecesi ortaya çıkacak sadece sabredin.

***  ***  ***

MAÇ BİLETİ

Seçim sürecinde olduğumuz için Elazığspor’un maç biletleri kapış kapış gidiyor. Serkan Başkanın yerinde olsam daha şimdiden gelecek sezonun biletlerini piyasaya sürerim. Bu fırsat kaçmaz! Başkanım hatta birazda forma filan yaptır, arkalarına adayların isimlerini bastır. Bu formaların tanesini de parayla sat gitsin. Toplu alan olursa indirim yap sürümden kazanırsın. Böyle bir fırsat beş yılda bir gelir! Naz eden olursa, halka söylerim dersin kimse yan çizemez! Yalnız bir uyarım daha olacak, eskiden yapılan gibi ‘’Yaz kızım 100 forma, yaz kızım 1000 bilet’’ diyenlerin oyununa gelmiyesin! Gardaş peşin para veresiye yok diyesin. Kozlar senin elinde. Bu kadar yol gösterdim daha bana arkasında “BİR GARİP BEDO” yazan 23 numaralı bir forma hediye edersin herhalde.

***  ***  ***

TAM BAĞIMSIZ ADAY!

Seçime sayılı günler kala kafama yatan adayı buldum. ‘’Beş sene de beni deneyin yav, beş sene de ben dolandırayım…’’ Sloganlarıyla yola çıkan adayımız gündeme bomba gibi düştü. Harbi aday Hacı Güneş gönlümde taht kurdu. Cidden Hacı Güneş Beye oy vermeyi düşinim. Son dakikada fikrimde bir değişiklik olmazsa eğer seninleyim Hacı Bey. Çıktığın yolda sana destek olmak için ‘Haftanın Fotoğrafı’ olarakta senin seçtim. Bir faydam olursa eğer ne mutlu bana. Sen genelde birbirine benzeyen adaylar arasında en farklı olanısın!

HAFTANIN FOTOĞRAFI: