TURAN Gazetesi yeni yıla, yeni bir ödül daha alarak girdi.

Uzun yılların birikimi, özverisi ve gayreti ile bu günlere ulaşan gazetemiz, vermiş olduğu kısa bir aradan sonra tekrar bir araya gelmiş, bu işe gönül vermiş olan değerli insanların katkılarıyla, tekrar yayın hayatına giriş yapmıştır ve Elazığ Basın Câmiası’nda “Amiral Gemisi” ve “Gazetecilik Okulu” vizyonlarını, misyonlarını tekrar yaşatmaya başlamıştır.

Ödül son bir yılın ödülü değildir. Hepimiz bunun bilincindeyiz. Uzun yıllardır süregelen, basın meslek ilkelerine bağlılık ve Elazığ’ın sesi olabilme düsturu bizleri bu noktaya getirmiştir.

Son bir yıldır yapmaya çalıştığımız ise Genel Yayın Yönetmenimiz H.Vehbi COŞKUN önderliğinde, büyük ve yürekli bir ekip ile TURAN Gazetesi’nin ilkelerini tekrar canlandırıp, bunları unutmaya başlayan kamuoyuna tekrar hatırlatabilmekti. Özgür Basın, doğruları yazarak, halkın haber alma özgürlüğüne katkıda bulunabilmek, okunabilmek ve güvenilir olabilmek en hassas olduğumuz noktalardır. Bir gazete okuyucusunun gözünde güvenilirliğini kaybettiği an tamamen bittiği andır. Haberi bu kriterlere göre hazırlamak, basın emekçisinin en birinci ilkesi olmak zorundadır.

Şüphesiz yaşamış olduğu kısa bir moladan sonra, yine aynı çizgide ve hatta il içinde ve ulusal anlamda da çıtaları günden güne yükselterek ilerlemek, bu yönde çaba sarf etmek, bu ödülün layık görülmesinde önemli bir etken olmuştur.

Habercilik ilkelerinin günden güne yozlaştığı, kiralık kalemlerin ve sözde haberlerin / habercilerin cirit attığı bir ülkede, 92 yıllık bir çınarın gölgesinde bulunmak, onu yaşatıp daha ileriye götürmeye çalışmak hiç de kolay olmayacaktı…

Halkın gözünde bir yerimiz vardı. Tüm TURAN Ailesi ve TURAN Gazetesi’nin değerli emekçileri bu bilinci taşıyorlar. Emek verenler ile büyük bir aile olunmuştur. Sevinçlerimizi paylaşarak arttırıyor. Üzüntülerimizi paylaşarak azaltıyoruz. İmtiyaz sahibinden, küçük gazete dağıtıcısına kadar birlik olmak, bir olmak, yüreği beraber atmak kolay değildir. Bunun sürdürülebilinir olması ise ekip çalışmasında, tecrübede, titizlikte ve özveride yatıyor. Genel yayın yönetmenimizin, haber müdürümüzün, köşe yazarlarımızın, benim, bizim, hepimizin bu ulu çınara dört elle sarılması ve onu daha ileriye götürme gayreti bugün bu ödülle bir kere daha taçlandırılmıştır.

TURAN Gazetesi’nin ileride daha nice ödülleri kazanacağına inancım tamdır. Çünkü 92 yıllık ruh korunmaktadır. Elazığ’ın ve Elazığlı’nın haklı çıkarları önde tutulmuş ve tutulmaya devam edecektir. Bir basın kuruluşu olarak bunu taşıyabilmek kolay değildir.

Elazığ halkının da bu noktada üzerine düşeni yaptığına inanıyorum. Bunu baskı adetlerimiz, gazetemizin ilgi ile beklenmesi, sosyal medya üzerindeki izlenme ve takip sayılarından rahatlıkla görebiliyoruz.

‘’Türk, Öğün, Çalış, Güven’’

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ne güzel özetlemiş…

Türk evladının sahip olduğu değerler ile öğünmesi gerektir… 

Çalış, çalış çünkü seni yolundan etmek isteyenlerin en büyük hedefi senin tembel ve değersiz olduğunu hissettirmeye çalışmak olacaktır…

Güven, çünkü öz değerlerini bilip, çalıştığın zaman seni yıkabilecek bir kuvvet yoktur…

Yıllar önce gazetemizin en üst kısmında bulunan isim ve logomuzun yanındaki bayrağın altındaki bu veciz söz, aslında bir nevi gazetenin ilkelerini de yansıtıyormuş…

Bu ilkelerle, bu ulu çınarın gölgesinde nice ödüllere, hep birlikte yürümek dileğiyle…