Küme düşmesi hemen hemen kesinleşen Sancaktepe ve ardından da deplasmanda Kâhta galibiyetleriyle kümede kalma yolunda yeniden ümitlenen Elazığspor, iç sahada oynayacağı Nevşehir Belediyespor ve Erbaaspor maçlarını da kayıpsız kapatıp düşme hattından çıkmayı planlıyordu.

Öyle ki, bu iki maçtan alınacak 6 puanla birlikte şimdi biz 27 puanla Kâhta’yı yakalamış, düşme hattının üzerindeki Karaman’la aramızdaki puan farkını da 1’e indirmiş olacaktık.

Daha geriye gidelim ve Kelkit’e 2-1 kendi sahamızda mağlup olduğumuz maçın 3 ve ardından hafta içi oynadığımız Başkent Gözgözler erteleme maçındaki kayıp 2 puanla birlikte toplamda 5 puan daha eklediğimizde 32 puanla 10. veya 11. Sırada rahat bir nefes almış olacaktık, ancak olmadı.

Niye olmadı, onu bu işi bilenler cevaplasınlar.

Yazılarımda hep bahsettiğim, iç saha maçlarının zorluklarını son oynadığımız Erbaaspor maçında da gördük.

Tıklım tıklım dolan tribünlerin desteğiyle zorluk derecesi yüksek bir maçta hedefi olan bir takımla karşılaştık.

Zaten bundan sonraki oynayacağımız rakiplerimizden Fatsa takımının dışındakiler yine hedefi olan takımlar…

Son 5 maçımız zor derken ne felaket tellallığı yapıyoruz, ne de karamsar bir tablo çiziyoruz.

Tablonun gerçekliğinden bahsediyoruz.

Zoru kolaya çevirmek de teknik heyet ve futbolcuların işi…

İnşallah bunu gerçekleştirirler…

Erbaaspor maçında 4-1-4-1 dizilişiyle savunmaya yakın orta alanda Zeki tercihiyle birlikte, geçen hafta aksayan savunmanın sol tarafına Recep’in monte edilmesi de doğruydu.

Bordo beyazlı takımımız, bu sezon ilk kez sahaya 10 yeni transfer ve tecrübeli kaptan Yiğitcan’la çıkarken, Elazığlı genç oyuncular yedek soyundurulmuştu.

“Hamle oyuncusu olarak kim var” diye baktığımızda, Recep’in şanssız sakatlığıyla zorunlu olarak oyuna dahil olan Hasan’la ilk tercih yapılırken, 60. Dakikada hasta olduğu gerekçesiyle oyundan alınan tecrübeli Mesut’un yerine topu ayağında tutabilen bizim gençlerden Ahmet Ertuğrul Öztürk tercihi daha doğru olurdu.

Rakip Erbaaspor’un 1 puan almasında hocasının sonrada yaptığı hamleler etkili oldu.

59. dakikada oyuna girip 70. dakikada sahalarımızda ender görülen güzellikte golü kaydeden Yusuf Yağcı ile beraberlik golünü kaydeden Bayduhan Taşova’nın doğru hamle oyuncuları olmalarına karşılık, Elazığspor’un yanlış hamle oyuncu tercihleri, skoru değiştiren etkenler oldu.