Elazığspor’un kurulduğu günden itibaren ilk yıllarda ve yeni sezon öncesinde gerek yönetim, gerekse oluşturulan oyuncu kadrosunu TURAN Gazetesi’nin matbaa camına asılan nüshasındaki spor sayfasını okuduğumuzda öğrenirdik…

O günlerde radyo ve televizyon olmadığı için, özellikle tüm maçların sonuçları ile kadrolar ve yıldızlamaları, ayrıca gollerin dakikalarını da ulusal gazeteler ya da salı günleri yayımlanan Fotospor isimli “haftalık” ulusal spor dergisinden okur, ancak özellikle seyredemediğimiz deplasman maçlarının ayrıntılarını hep merak ederdik?

Dolayısıyla Elazığspordaki tüm gelişmeleri öğrenmek amacıyla öncelikle yerel basında çıkan haberleri, sonra da yöneticilerin ve teknik adamların arada sırada ulusal basına yaptıkları açıklamaları tâkip etmek zorundaydık.

Merak edilen konuların başında bugün olduğu gibi transfer haberleri gelirdi.

1970’li yıllarda gerek Elazığ Amatör Küme’den, gerekse Elazığ dışından takıma takviye edilen oyuncuları ve transferi düşünülen isimleri, sahip oldukları özellikleriyle yine önce TURAN’da okur öğrenir, hafta içerisinde de gecikmeli olarak ulusal gazetelerde aynı haberlerin tekrarını fotoğraflı hâliyle bulurduk!

***

Yaz mevsiminin sonuna doğru; Elazığspor Taraftarları yaklaşan sezon öncesinde takımın durumunu merak eder, Mayıs ayında tamamlanan sezondan sonra hiçbir haber alamadıkları Elazığspor’da yönetimin göreve devam edip etmeyeceğini, yeni sezonda takımı hangi antrenörün çalıştıracağını, kadrodan giden ve kalan oyuncular ile yeni transfer edilen isimlerin geldikleri takım ile mevkîlerini öğrenebilmek için hemen her sabah TURAN Gazetesi’nin cama asılmasını beklerlerdi!

Camın önü kalabalıksa ve insanlar uzun süre gazetenin önünden ayrılmıyorlarsa, TURAN’ın müdâvimleri mutlaka Elazığspor’da bir gelişme olduğunu, gazeteye çok uzak bir mesafede olsa da hemen anlarlardı!..

İki hususu ölçü alan o günkü taraftar profili, Elazığspor’da varlıklı ve güçlü bir başkan ile en az başkan kadar güçlü isimlerden oluşan bir yönetim kurulu, ayrıca o güçlü yönetimin ünlü isimlerden oluşan transferlerle güçlü bir kadro kurmasını arzulardı!..

Transfer haberi yoksa sezon açılışına az bir süre kaldığı için endişelenen taraftarlar, Gazi Caddesi’nden evlerine üzgün döner, umutlarını ertesi güne ertelerlerdi…

***

O yıllarda Elazığspor, “sezon açılışı” adıyla belirlenen bir tarihte toplanır, Elazığ Şehir Stadı’nda dolu tribünler önünde yapılan bir törenle kesilen kurbanın ardından yapılan ilk antrenman ve çift kale maçla hazırlık dönemi çalışmalarına başlardı...

Bu “sezon açılışı” dediğimiz tören, zamanla takımın kampa girmesi, hazırlık çalışmalarını tamamlaması ve ilk lig maçından bir hafta önce bir rakip takımla yapılan ya da rakip bulunamadığı için takımın kendi arasında yaptığı çift kale maçla gerçekleştirilen bir başlangıca dönüştü.

Hatta son dönemlerde ulusal ya da bölgesel bazda düzenlenen turnuva maçları oynayan takımlar, artık kendi taraftarları önüne “sezon açılışı töreni” adı verilen bir etkinlik yerine doğrudan ilk resmî lig maçıyla çıkar oldular ve gelenek değişti!

***

Şimdi Elazığspor, geride kalan 55 yılın ardından bugün yine ve yeni bir sezon başlangıcında…

Eskiden olduğu gibi “sezon açılış töreni” yok?

Ama, Elazığspor Taraftarı tıpkı TURAN Gazetesi’ni camdan okuduğu günlerde olduğu gibi merak içinde?

Olan-bitenlere ilişkin herhangi bir açıklama olmadığı gibi, uzun yıllardır Elazığspor Kulübü adına resmî açıklama yapacak, kamuoyunu bilgilendirecek bir basın sözcüsü bile yok?

Yok, yok ama; şehirde kulis yapanlar, çıkarılan söylentilerle yönetim oluşturan, teknik adam seçen, transfer tahtasını açan, transfer yapan, şampiyonluğa oynayanlar çok?

Taraftar da şaşırdı kime inanacağına?..

***

Oysa, geçen sezon Elazığspor küme düşseydi; Başkan olarak Serkan ÇAYIR, Teknik Direktör olarak da Alattin TUTAŞ sorumlu ilân edilecek, vur abalıya misâli kim bilir neler neler söylenecekti?

Elazığspor’un 2’li averajla ligde kaldığı gün yazmıştım; “Elazığspor Takımı’nı kurtardık, ama unutmayın sıra Elazığspor Kulübü’nde!” diye?..

Elazığspor küme düşmekten kurtulduğu gün heyecanla; “İnandık ve başardık, bu hikâyeyi birlikte yazdık. Yeni stadımızda 20 Bin kişinin önünde şampiyonluğa oynayacağız!..” diyen ve geçen sene elde edilen başarıyı “fragman” (tanıtım filmi) olarak niteleyen Başkan Şahin ŞERİFOĞULLARI, şimdi neden suskun?

Geçen sezon yaşananlar unutulmamalı, Elazığspor için bugünden ayağa kalkılmalı ve mutlaka müdâhil olunmalı!

Fragmanı izleyenler ve beğenenler asıl filmi bekliyorlar şimdi, verilen sözler tutulmalı ve taraftar yine her sezon olduğu gibi, bıktığı aynı senaryo ile avutulmamalı!