Elazığspor üç sezonun ardından transfer yasağını kaldırarak önemli bir adım attı.

Transfer yasağının kaldırılmasına öncülük eden belediye başkanımız Şahin Şerifoğulları yaklaşık 10 milyon TL tutarındaki ödemeleri kendi şahsi parası ve yakın dostlarından aldığı kaynaklarla oluşturarak bordo-beyazlı kulübün yaşaması için önemli bir fedakârlık yaptı.

İstanbul’a giden kulüp başkanı Serkan Çayır, kulüp Genel müdürü Eser Ağcabay ve eski genel müdür Murat Ertürk, İkili ilişkilerle araya giren  hatırı sayılır kişilerle, mümkün olduğunca bütçeye uygun ödemelerle transfer yasağının açılmasında katkı sağladılar.

Bu nedenle başta belediye başkanımız Şahin Şerifoğulları olmak üzere, Eser Ağcabay  ve Murat Ertürk’e teşekkür etmemiz gerekir.

Ayrıca Elazığspor’un yaşaması için çaba sarf eden bordo beyazı kulübün geçmişte ekmeğini yiyen Onur Güney, Serdar Özbayraktar, Mehmet Yiğit ve Murat Kayalı’nın yanı sıra, Soner Şahin, Emre Öztürk,  ve alacağı olmamasına rağmen çaba sarfeden Çağrı Ortakaya, transfer tahtasının açılması için uğraş verdiler, fedakârlık ettiler, haklarını teslim etmemiz gerekir.

***   ***   ***

Transfer yasağı kaldırılınca gözler bu defa kadroya dahil edilecek oyunculara çevrildi.

Öyle ya, alınacak oyuncular bir anlamda bordo beyazlı kulübü ligde bırakacak özellikte ve kalitede oyuncular olması gerekir.

İlk etapta gelen oyuncular hazır olmadıkları İçin Hopaspor maçına yetişemediler ve kısıtlı kadro güçlü rakibi karşısında direnemeyince çok önemli 3 puanı Karadeniz’in hırçın sularına bıraktık, İnşallah bu 3 puanı ileride aramayız.

Transferi açabildiysek; yeni oyuncuları ne yapıp-edip Hopa maçında oynatmalıydık, bunun planlamasını iyi yapamadık.

Bu maç geçtiyse, bundan sonraki adımlar uygun atılmalı.

Öncelikle hazır oyuncular alınmalı.

Hatır-gönül işiyle transfer yapmak; Elazığspor’a verilecek en büyük cezadır.

Antrenmansız oyuncuları alıp, hazır hale getirmek için zaman harcanacağına, süper lig takımlarından kadroya giremeyen genç oyuncuları kiralık almak daha mantıklı bir hamle olur. Beşiktaş’ta Mehmet Ekşi, Ulvi Güveneroğlu, Galatasaray’da Fethi Demircan, Mehmet-Tolga Ağar, Fenerbahçe’de Nükhet Küçükel faktörleri, genç oyuncuların alınması İçin bir fırsattır, değerlendirmek gerekir.

Elazığspor’un ligde kalması için en az 24 puana ihtiyacı var. Bu toplamda 8 galibiyet eder. 13 puana 24 daha eklersek 37 yapar.

Bu puan; ligde kalmak için yetmeyebilir de…

Ligin sonlarına doğru şampiyonluk adaylarıyla karşılaşacağımızı da varsayarsak; ilk etapta 3’er puanları

hanemize yazdırmamız gerekir.

Buralardan maçları alamazsak; fikstürün azizliğiyle son bölümdeki  maçları almak çok daha zor olacak.

O yüzden, hesap-kitap iyi yapılmalı.

***   ***   ***

Hani şehri yönetenlerlerden Elazığspor için destek istendi ya?

Şahin başkanın öncülüğünde destek verildi ve yasak kaldırıldı.

Peki Elazığspor’u sevenler olarak taraftarın, vatandaşın katkısı ne olacak?

Mesela bir SMS kampanyasıyla hızlı bir destek sağlanarak transfere acil olarak katkıda bulunulabilir.

Para desteği olunca kaynak oluşturulur, iyi oyuncuların alınmasıyla kümede kalma sağlanılır.

Allah göstermesin; transfer açılmasına rağmen, yanlış politika izlenilirse sonu hüsran olur, Elazığspor İçin daha çok ağlanılır.