Basın hayatına, 45 yılımızı verdik!

Ve inşallah sağlığımız müsaade ettiği ölçüde, yolumuza / sevdamıza devam edeceğiz!

1997-2002 Yılları arasında, Elazığ İlimizde; “İletişim Lisesi’nin açılması…” bir hayli mücadele verdik. Bütün arzumuz, ‘güçlü ve her bakımdan donanımlı bir Yerel Basın…’

Düşüncemiz, arzumuz, “Elazığ Şehrini Doğu Anadolu’nun Bab-ı Âli’si Yapmak!”

Elazığ İletişim Meslek Lisesi 2003-2004 Yılı’nda, ilk defa ‘Gazetecilik Alanıyla’ yolculuğuna başlayacaktı…

2009-2016 Yıllarında Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, “sektör temsilcisi olarak…” 7 yıl boyunca, “Medya Tarihi…” derslerine gittim.

Bu yıllarda, “Günışığı Gazetesi’nde Genel Yayın Müdürlüğü ve Köşe Yazarlığı…” yapmaktaydım.

Aynı yıllarda, Vehbi Coşkun Bey’in Kanal 23 Televizyonu Genel Yayın Müdürlüğü Yaptığı Yıllarda; Bizler de, Kültür, Sanat, Eğitim Ağırlıklı, “Fikir Bahçesi…” Programı’nı yapmaktaydık.

Ali Canpolat’ın Müdürlüğünü yaptıkları NGK. Anadolu İletişim Meslek Lisesi, ‘tarihinin en verimli yıllarını…’ yaşamaktaydı.

Ulusal Projelerle, “Şehrimize Ödüller…” kazandırıyordu.

AB Projeleriyle, “İletişim Öğrencileri gruplar halinde Avrupa’nın birçok ülkesinde eğitim seminerlerine katılıyorlardı!”

İletişim Lisesi’nin çıkardığı Dergi ve Gazeteler; ‘öğrenciler marifetiyle…’ hazırlanıyordu.

Öğrenciler arasında, ‘edebiyatı, sanatı, şiiri ve musikiyi seven…’ Nitelikli öğrencilerin sayıları her geçen yıl daha da artıyordu.

Bizzat bizim koordinatörlüğümüzde gerçekleşen ve kırk civarında İş Adamıyla; Prof. Dr. Yasemin Açık Stüdyolarında; ‘öğrencilerin marifetiyle…’ her biri ses getiren, “Elazığ Ekonomisine Yön Verenler…” programları, Kanal 23 Televizyonu’nda da yayınlanıyordu!

Fırat Üniversitesi’nin bölümleriyle tanıtımı amacıyla; Elazığ’da bulunan Liselerin son sınıf öğrencilerinin katılımıyla, “20 program İletişim Meslek Lisesi Stüdyolarında…” gerçekleştiriliyor: Bu programlar da Kanal 23 TV’de yayınlanıyordu…

Okul Müdürü ve şahsımızın teklifleriyle, “Atatürk Araştırma Merkezi’ne…” Şehrimizde Yerel Basın Sempozyumu yapılması teklifini götürdük. 70 akademisyenin bildirileriyle; “Yerel Basın Sempozyumu…” gerçekleşiyordu.

O dönemlerde, “İdareci, Öğretmen, Öğrenci ve Veliler arasında…” mükemmel bir ahenk yakalanmıştı. Öğrenci, ‘mesleğini öğrenme aşkıyla koşuşturuyordu…’

O heyecan, ÖSYM’de de ‘kendisini gösterecekti’

NGK. Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nden mezun birçok öğrencimizin, “Üniversitelerde Yüksek Lisans, Doktora yaptıklarını…” öğreniyoruz. Büyük bir zevkle makalelerini okuyoruz.

TRT’de, AA’da ve Ulusal Basında, “Elazığ Anadolu İletişim Meslek Lisesi Kimliği…” bizleri şüphesiz ki fazlasıyla sevindiriyor.

Hâlihazırda, Elazığ Basını’nda da, “Genç İletişimcileri…” görmek bizleri gururlandırıyor.

Veciz sözdür, “Ey Yükselen nesil; gelecek sizlerin eseri olacaktır!”

Benim şahsen bir idealim vardı; “NGK. Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nin Yerine…” bu şehrin de gerçekten ihtiyacı olan, “İçerisinde Stüdyoları, Basın Müzesi, Konferans Salonu, Basın Ofisleri ve Eğitim- Öğretim dersliklerinin yer aldığı, Medya Merkezi…” kazandırmaktı!

Bu köşemizde yazdık, çizdik; Elazığ Şehrimizin, ‘hayırsever işadamları…’ var. Hemen yakınımızda, Arapgir İlçemizde, Acıbadem Hastanesi’nin Sahibi, Mehmet Ali Aydınlar Beyefendi’ye bu teklif götürülebilir. Öyle ki, Mehmet Ali Aydınlar, “eğitime canla başla ağırlık veren bir şahsiyet…”

Bütün bunları niye yazıyorum; Bir dönem, “Basın İlan Kurumu Dergisinin Kapağına…” başarısının imzasını atan, NGK. Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nin geleceği!

Bizlere gelen bilgiler, NGK. Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nin 2022-2023 Eğitim- Öğretim Yılı İçerisinde; “Gönül Kazancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Taşınacağıdır!”

Yarım Asrını bu şehre veren bir eğitimci- gazeteci olarak elbet hakkımızdır;

“N.G.K. Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nin Akıbeti ne olacak?”

Turan Gazetesi’nde bir manşet vardı; “Öğrenci Fırat’tan Memnun mu?!”

Bu soru bizleri, Elazığ Orta Öğretimine Götürdü?

Elazığlı, “Öğretmen, Öğrenci, Veli ve de İdareci…”  Eğitimden memnun musunuz?

Şehir olarak, 7’sinden 70’ine, ‘büyük bir vebal altındayız’

Hiç kimse, kendisini ‘sorumluluk dairesinin dışına taşımasın’ Hepimiz/ her birimiz sorumluyuz!

Hani nerede, bir dönemler bu şehrin zirvesinde ki, “Elazığ Merkez Anadolu Lisesi…”

Yarın sizlerden soracaklar, “Hani nerede bir zamanlar, şehrimizin moral kaynağı olan N.G.K. Anadolu Meslek Lisesi…”  Şimdi bizlere, ‘yüreğinizle cevap veriniz’