Seçim maratonu sonlandı. Yirmi yıldır ülkeyi yönetmekte olan Ak Parti iktidarı, bir seçimi daha başarı ile tamamladı. Artık ülkeye hizmet etmek noktasında bir bütün olarak hareket etmeliyiz. Yaşanılan, konuşulan ve dile getirilen sözler ülkeye daha iyi hizmet edebilmek için söylense de, iktidarın işinin çok zor olduğu ortadadır. Özellikle ekonomi ve mülteci sorunu ülkenin önünde bekleyen en önemli sorunlardır. Seçim öncesinde yapılan pembe açıklamalar bir yana, ülkenin gerçekleri de ortadadır.

   Halkın çok büyük bir kısmının içerisinde olduğu ekonomik sıkıntılar, yakın zamanda çözülmeyi bekleyen ilk sorundur. Sorunun çözümü içinde uygulanması muhtemel acı reçetelerin, toplumun bir kısmına değil, tamamına dengeli bir şekilde yansıtılması gerekmektedir. Fedakârlık olacaksa bunu herkesin gücü oranında karşılaması gerekmektedir. Akıl, vicdan ve hak bunu emretmektedir.  

   Toplumun önünde bekleyen bir diğer önemli sorun ise mülteci sorunudur. Alınması gereken tedbirler ivedilikle alınmadığı takdirde önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacak sorunlar altından kalkılamayacak noktaya gelecektir. Tarihte ve Dünya üzerinde bunun örnekleri çoktur. Yabancı Devletlerin sözde taahhütlerine inanarak ülkemizi bir açık hava mülteci merkezine çevirmek, bu ülkeye yapılacak en büyük zarardır. Sınırlarımızın hemen dibinde gerçekleşen olaylar sonucunda meydana gelen mülteci akınını yine aynı noktada durdurarak, gerekli yardım ve desteği orada sağlamalıyız. Kontrolsüz yapılan ve tüm ülkeye dağılan bu insanlar ileride telafisi mümkün olmayan zararlar doğuracaktır.

   Belli bir ücret karşılığında, ülkemizde ev alıp veya cüzi bir yatırım yapıp vatandaşlık alan insanlara da sıkı kriterler getirilmelidir. Toplumumuzun kültürü, örf ve adetlerine uygun olarak, belli bir süre uyum sağlama şansı verilmeli bu süre sonunda tekrar sıkı bir değerlendirmeye alınarak, ülkeye katacağı artı değerler çok iyi düşünülerek hareket edilmelidir. Dünya üzerinde tarihini kanla yazan, bağımsızlığı için milyonlarca şehit veren ve vermeye hazır bu aziz milletin vatandaşlığı birkaç yüz bin dolar karşılığımda verilemez. Siz para için dağıttığınız bu vatandaşlığın hesabını bugün olmazsa yarın ahirette şehitlerimize vermezsiniz.

   Ülkemizde acilen bir üretim seferberliği başlatılmalıdır. Planlı ve programlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken bu hamlelerde, üreten ve tüketen kişilerin talepleri dikkate alınmalı, milli menfaatler en önde tutulmalıdır. Belli bir zümreyi kalkındırmak veya belli bir kesimi memnun etmek için atılacak adımlar, milli menfaatten uzak, halkın yarasına merhem olmaktan başka şeylere yarayacaktır.

   Sayın Cumhurbaşkanımızın ve kurulacak hükümetin işi gerçekten zordur. Bunu kabul etmek lazımdır. Önümüzdeki süreçte kendilerine başarılar diliyorum. Ancak ülkemizdeki muhalefetin işi hükümetten daha da zordur. Bu yolda kararlılıkla yılmadan yorulmadan çalışmalı, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmelidir. Türk halkı kararını sandıkta vermiş, ülkeyi yönetme görevini tekrar aynı hükümete vermiştir.

   Zor yollar, yılmadan yorulmadan çalışılarak, didinerek, emek verilerek geçilir…

Türkiye Cumhuriyeti’nin Demokrasi tarihinde alacağı nice yollar, dönüş yapacağı keskin virajlar olacaktır. Bize yakışan, bizi biz yapan, kurucu Cumhuriyetimizin değerlerine sıkı sıkıya sarılarak, bu zor yollarda mücadelemize devam etmektir. Her şey Türkiye Cumhuriyeti içindir. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti… Yaşasın Türk Halkı…