10 Aralık 1974 tarihli gazetemiz ile Tarihten Bir Yaprak Köşemize devam ediyoruz.

“Bakanlar Kurulu Dün Cumhurbaşkanının Başkanlığında Toplandı” Manşeti gazetemizde sol üst kısımda, küçük puntolarla okuyucusuyla buluşuyor. Manşetin hemen altında kalın puntolarla “Korutürk’ün, Hükümetin Kurulmasıyla İlgili Temaslarına Devam Edeceği Belirtildi” bilgisine ulaşıyoruz.

Tarihte yaşanılan bir “Hükümet Kurulma Krizine” de bu haberimizle tanık oluyoruz. Cumhurbaşkanının, Hükümeti kurma görevini vereceği, genelde meclisteki en çok sandalye sayısı olan partinin genel başkanı, hükümeti kurduktan sonra bir de meclisten güvenoyu alması gerekmekteydi. Günümüzde kullanılan sistemden bayağı farklı olsa da o günün şartlarına göre bir şekilde bu hükümet kurulma işlemi gerçekleştiriliyormuş.

Demokrasi uzun ince bir yol gibi görünse de, ara sıra zor virajlardan geçtiği de bir gerçek olarak göz önünde bulunuyor. Arzumuz ve her şey güçlü ve tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti devleti içindir.

***

“Belediye Tarafından Getirilen 200 Ton Odun 400 İhtiyaç Sahibine Dağıtıldı” Haber başlığı gazetemizin sağ üst kısmında bulunuyor. Manşetin hemen altında “Bu Konuda Birde Bildiri Yayınlandı” bilgisine ulaşıyoruz.

Sosyal devlet anlayışımız içerisinde, yardımların ihtiyaç sahipleri ile buluşturulması çok yerinde ve güzel bir hizmettir. Doğru ve yerinde yapılan hizmetler geçmişte de bugünde makbuldür.

***

Gazetemizin BAŞYAZI’sında Rahmetli Amcam Kemal TURAN tarafından kaleme alınmış. Başyazının konusu  “Halktan Yana, Halka Dönük Olmak” olarak yazının içeriği hakkında bize ufak ipuçları veriyor.

Konu çok güzel ve derin, bana ayrılan sütunda yerim müsait olsa yazının tamamını sizinle paylaşmak isterdim. Zira yazının tamamını kopyalayıp buraya yapıştırsam, tam da bugünkü sorunlara ışık tutabilecek bir yazı olarak tam 48 yıl önce yazılmış. “Aradan geçen bu kadar sürede ülkede sorunlar çözülebilmiş mi?” sorusuna yanıtım ise kısa ve net hayır.

Bu vesile ile Ahirete intikal eden başta Dedem, amcalarım, babam ve bu büyük çınara su veren, emek veren tüm kalem, emek ve hak dostu büyüklerimi rahmet ve saygı ile anıyorum.

***

“Elazığspor Soyunma Odası” başlığı ile yazarımız Nevzat SÖNMEZ, Elazığspor’umuzun yaşadığı galibiyet sonrasında, soyunma odasının atmosferi ve duygu halini değerli Turan okuyucularına aktardığı yazısını görüyoruz.

Elazığspor’umuzun Diyarbakırspor karşısında kazandığı maç sonrasında, her futbolcumuza söz hakkı vererek onların duygu ve hislerini bize aktaran çok güzel bir yazıya daha şahit oluyoruz.

***

“Çelebi’ye İthaf…” başlığı gazetemizin alt kısmında bulunan ve Nevzat SÖNMEZ tarafından kaleme alınan yazıda çok ince dokundurmalara tanık oluyoruz. Aradan 48 yıl geçmesine rağmen, arşivin tozlu sayfaları arasında bulunan bu yazıda, yazının gücü ile bir insanı dokunmadan resmen tokatlamak örneğine şahit oluyoruz.

***

“Elazığspor – Diyarbakırspor Maçının İzlenimi” Haber başlığı gazetemizin alt kısmında bulunuyor. Yine Nevzat SÖNMEZ imzasıyla yapılan bu haberde; Hakem Muzaffer Savran: ‘’Fevkalade Bir Maç Oldu” dedi, alt başlığı ile okuyucularla buluşuyor.

Elazığsporlu futbolcularımızın güzel bir maç ortaya koyarak kazandıkları bu galibiyet sonrasında, maçı yöneten hakemin bile ilgisini çekmiş ve maç sonu muhabirimize bu açıklamalarda bulunmuş. Güzel maç, güzel sonuç, güzel açıklama… Darısı günümüze.

Selam ve Saygılarımla.