9 Şubat 1999 tarihli gazetemiz ile Tarihten Bir Yaprak Köşemize devam ediyoruz.

“Partilerin Başkan Adayları Netleşiyor” Manşeti, gazetemizin üst kısmını tamamen kaplıyor. Manşetin hemen üst kısmında daha küçük puntolarla yazılan başlıkta ise “Amaç Elazığ’ı En İyi Şekilde Yönetmek” bilgisine ulaşıyoruz.

İrfan ARSLAN imzalı haberimizin içeriğinde, yaklaşan Belediye Başkanlığı seçimi hakkında, netleşen isimler ile ilgili bilgilere ulaşıyoruz.

Gazetemizde yayınlandığı şekilde, Partilerin Belediye Başkan Adayları ise şu isimlerden oluşuyor.

Fazilet Partisi: Hamza YANILMAZ

Milliyetçi Hareket Partisi: Yavuz KUZGUN

Anavatan Partisi: Şükrü KACAR

Doğru Yol Partisi: Süleyman SELMANOĞLU

Cumhuriyet Halk Partisi: Atilla ATİLLA

Hepsi birbirinden değerli siyasetçilerimizin yarıştığı seçimlerin sonucunda ipi göğüsleyen Rahmetli Hamza YANILMAZ olmuş ve ikinci dönem Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştür.  

Elazığ için hizmet etme şansına ulaşan isimler yapmış oldukları icraatlar ile anılmakta ve bu aziz şehirde izler bırakmaktadırlar.

Yakın bir tarih olması sebebi ile mevcut isimlerin bir kısmı halen aramızda bulunurken, aramızdan ayrılanlara rahmet diliyorum.

(İnternette yaptığım kısa bir araştırmada (ki böyle olduğunu hatırlıyorum) Doğru Yol Partisi’nin adayının ise Tahsin TUNCAY olduğunu öğreniyoruz.)

***

“İnşallah Bu Kez Tamamlanır” Başlığı gazetemizin orta kısmında dikkatleri üzerinde topluyor. Başlığın üst kısmında daha küçük puntolarla yazılan” Spor Kompleksi 140 Milyar’a İhale Edilecek” bilgisi göze çarpıyor. Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre sıkıntılı bir inşa dönemi geçiren bu proje, Tofaş Kavşağı’nın hemen üstünde Abdullahpaşa Mahallemizde bulunan Spor Salonu Kompleksi olarak günümüzde Elazığ’a hizmet etmekte. 

Haber içeriğinde yer olarak tam tarif edilmediğinden dolayı, yakın tarihimiz hakkında güvenilir bilgi alabileceğim değerli Hocam ve Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Vehbi COŞKUN ağabeyimi arayarak hem bahse konu haberin nerede olduğunu öğrenmek istedim; hem de Elazığ’ımızın yakın zamanda yaşadığı Stadyum işinin ağır aksak ilerlemesi ile köşemizde yer alacak yazıdaki projenin de ağır aksak ilerlemesinin, Elazığ’ın makus talihinin yine tekerrür ettiğini paylaşmak istedim.  Yazıdaki projenin tamamlanmasının 17 yıl sürdüğünü duyunca diyecek söz bulamadım. Elazığ bunu hak etmiyor.

***

Şah İsmail GEZİCİ imzalı; “İşte Terörün Bir Başka Yüzü” Başlıklı haberimiz, gazetemizin sağ orta kısmında bulunuyor.

Haberin içeriğinde yaşanılan bir dramı konu alan olaylar anlatılıyor.

Elazığ’da kaçırılan bir vatandaşın başına gelenler; bu olaylar sonucunda kişinin hayatının tamamen alt üst olmasını konu alan ve önemli bir toplumsal soruna değinen haberimiz, bizi terör belası ile yaşadığımız o kara günlere götürüyor.

Bir daha terör belası ile yaşamamak dileği ile…

***

“Kaygan Bir Zeminde Politika Yapılıyor” Puntolu haber, gazetemizin alt orta kısmında okuyucularımızla buluşuyor.

İrfan ARSLAN imzalı haberde, gazetemize açıklamalarda bulunan bir siyasi parti Belediye Başkan adayının, günün siyasi ortamı ile ilgili açıklamaları bulunuyor.

Siyaset zor; siyasetin, siyaset ilmi bilerek ve memleketin çıkarlarının önde tutularak yapılması gerektiğine inananlardanım. Her ne kadar bu çizgide olmak ve kalmak zor olsa da…

 ***

Durum Netleşiyor Başlıklı yazısı ile İrfan ARSLAN ağabeyimizin kaleme aldığı “Siyasi Barometre”, kendi köşesinde TURAN Gazetesi okuyucuları ile buluşuyor.

***

Hüseyin KESKİN ağabeyimizin, Partilerin Oy Semahı Başlıklı köşe yazısında, fikirlerini Keskince kaleme alarak, Turan Gazetesi çatısı altında okuyucularına ulaştırıyor.  

Selam ve Saygılarımla…