Gerek Elazığspor, gerekse de Elazığ Karakoçan takımları için kupa angaryaydı.

Çünkü ligde aynı hedefleri olan her iki takımımız için kupa; asla vazgeçilmez değildi.

Nitekim Elazığspor vazgeçti.

Genellikle süre almayan oyuncularla sahada mücadele eden Elazığspor’a karşın, Elazığ Karakoçan takımı birkaç “Elazığlı” oyuncu takviyeli kadrosuyla şık bir golle Elazığspor’u kupada saf dışı bırakmayı başardı.

Yolu açık olsun.

Ancak Elazığ Karakoçan takımının da bu kadro yapısıyla kupada çok fazla ileriye gideceğini zannetmiyorum.

Umarım yanılırım…

***   ***   ***

Ligin ilk iki haftasında 4 puan toplayan Elazığspor, evinde konuk ettiği lig sonuncusu Amasya futbol kulübü karşısında zor da olsa maçı kazanarak belirlediği hedef doğrultusunda ilerlemeye devam etti.

Sıcak bir havada oynanan karşılaşmada teknik sorumlu Ramazan Çelik, “kazanan takım bozulmaz” sözüne inat kazanan takımı bozarak, deplasmanda kazanılan Yomraspor maçında yedek soyunan Mesut Saray’ı Amasyaspor karşısında ilk 11’de tercih ederek genç Salih Polatdemir’i yedek kulübesinde tuttu.

Elazığspor’la aynı yaşta olan ve 1967 yılında kurulan “orijinal” Amasyaspor, ekonomik borçlar yüzünden yıllar önce (2011 yılında) kapanınca, alternatif yeni takım oluşturma adına kurulan Amasyaspor futbol kulübü, son olarak geçtiğimiz sezon Bölgesel amatör lig 5. Grupta play-off maçları sonunda profesyonel lige yükseldi.

Sezonun ilk 2 maçını puansız geçen ve ligin dibinde yer alan Amasyaspor FK karşısında Elazığspor kâğıt üzerinde favori gözükse de, maç başladığında bunun hiç de böyle olmadığını çok rahat anladık.

Çünkü ilk yarıda topa sahip olma yüzdesinde Elazığspor’un önünde olan misafir takım, tecrübeli oyuncu eksikliği nedeniyle topa sahip olmadaki üstünlüğünü skora yansıtamadı.

Maç sabaha kadar oynansa da, Amasyaspor’un gol atacak gücü de yoktu, yeteneği de yoktu.

Bir kere en önemli eksikliği olan tecrübesizlik; Amasyaspor’a ligde zor günler yaşatacak gibi…

Neyse, bu onların sorunu…

Biz Elazığspor açısından maça bakalım.

Daha çok kanat organizasyonlarıyla rakip kalede gol arayan bordo beyazlı takımımız, özellikle sağ taraftan bindirmelerle etkili olsa da “net” sayılabilecek gol pozisyonlarına sahip olamadı.

Oysa “Pivot” santrfor diye adlandırılan Ömer Faruk için aslında kanat ortaları çok daha etkili olacakken, havanın sıcaklığından da olsa gerek, oyuncularımız etkisiz kaldılar, rakip kalede yoğun bir baskı oluşturamadılar.

Hani ilk maçlar hep zor geçer deriz de geçen sezondan birbirlerini çok iyi tanıyan oyuncu grubunun bu denli etkisiz oluşunu biz de havanın sıcaklığına yoralım ve 1-0’lık galibiyetin pek de iyi olmayan futbolla iyi bir kazanç olduğunu belirtelim.

***   ***   ***

Bu yazımı yazdığım saatlerde basketboldaki temsilcilerimizden Elazığ İl özel idare kadın basketbol takımı Federasyon kupasında finale yükseldi.

Bu şu demek;

Kupanın bir kulpu artık bizde.

Daha önce Kadınlar federasyon kupasını müzesine götüren Elazığ özel idare kulübü, ikinci kez bunu yakalamak üzere…

Tarsus Belediyesi ile oynanan final maçının sonucu ne oldu bilmiyorum ama, oraya kadar da gelmek; bordo beyazlı kulübümüzün varlığını-gücünü gösterir.

Tıpkı Elazığspor’la Elazığ Karakoçan takımlarının Ziraat Türkiye kupasında ilk turda eşleştikleri gibi, Elazığ özel idare ile Elazığ basketbol takımının da “Elazığ’ın iki temsilcisi” olarak ilk turda eşleşmeleriyle gelinen final müsabakası, Elazığ’a İnşallah bir kupa daha getirir.