19 Eylül 1972 tarihli Gazetemiz ile bu haftaki Tarihten Bir Yaprak köşemize devam ediyoruz.

“İlköğretim Haftası Dün Başladı” Başlığı gazetemizin üst tarafında, kalın puntolarla yazılarak tüm dikkatleri üzerinde topluyor.

Başlığın hemen altında, daha küçük puntolarla yazılan alt başlıkta ise “Bu Münasebetle Şehrimizde de Bir Program Hazırlandı” bilgisi, Gazeteniz TURAN’ın okuyucularına ulaşıyor.

Eğitim ve öğretimin toplumumuz için ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz ve değer verdiğimiz yıllardan bir haber bizleri hüzünlendiriyor. Cahil kesimin ferasetine güvenen eğitimcilerimizin olduğu ve bu eğitimcilerimizin de profesör unvanı taşıyıp devletimizin üst kurumlarından birine (YÖK Denetleme Kurulu Üyeliğine) atandığı görmek artık diyecek bir söz bırakmasa da Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bir sözü aklıma geliyor; ‘’Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.’’

***

“Sunay ve Melen Uluslararası Pamuk Seminerine Davet Edildi” Başlığı ana sayfamızın orta kısmında bulunuyor.

İzmir’de düzenlenecek olan Uluslararası Pamuk Seminerine, dönemin Devlet Bakanı Cevdet SUNAY ile yine dönemin Başbakanı Ferit MELEN davet edilmişler.

Üretimin değerli olduğu ve üretmiş olduğumuz ürünler ile ilgili seminerlerin, tanıtımların düzenlendiği bu tarz etkinlikler günümüzde daha seyrek görünse de Türk toplumu olarak var olmak için üretmekten başka çaremiz olmadığını anlamamız gerekmektedir.

***

“Sıvı Petrol Gazı İstihsal ve Dağıtımını Yeni Esaslara Bağlayacak Kanun Tasarısı Hazırlıkları İlerliyor” Haberi ise ana sayfamızın orta kısmında kendine yer buluyor.

Bu haberimizde, enerji dağıtım ve pazarlama ile ilgili düzenlemelerin yapıldığı bilgisine ulaşıyoruz.

Ülke içerisindeki her türlü faaliyet için belirli bir standardın gerekli ve önemli olduğunu; bu konuda geçmişte yapılan uygulamaların olduğunu ancak gelişen teknoloji ve dünya düzeni içerisinde, kendimizi bu gelişmelere entegre edebilmemiz gerektiğini bizlere hatırlatan haberimize rastlamak bizleri mutlu etti.

***

“İlköğretim Haftası Münasebetiyle Türkiye’de ve Elazığ’da İlköğretim” Başlığı ile gazetemizin sağ kısmında bulunan köşe yazısında H. Saim YUMUŞAK değerli görüşlerini, TURAN Gazetesi’nin okurları ile buluşturuyor.   

***

“Belediyelerin Otobüs İthaline İmkân Veren Merkez Bankası Tebliği Yürürlüğe Konuldu” Başlığı, gazetemizin alt kısmında bulunuyor.

Ülke içerisinde henüz sanayimiz kendi kullandığımız araçları üretebilme kapasitesine ulaşmadığı yıllardaki bu haberimiz bizleri bugün geldiğimiz noktada daha gururlu hissettirdi.

Türkiye bugün artık ülke içerisinde kamyon, otobüs ve tramvay tarzı araçları üretebilme kapasitesine çıkabilmişse bunda yerli sanayicilerimizin özverili çalışmalarının büyük önemi vardır. Kendi milli markamız ve büyük oranda yerli imkânlar ile üretebileceğimiz aracımız TOGG yakın zamanda vatandaşlarımız ile buluşacak olsa da bunu diğer araçlarında takip etmesini çok arzu ediyoruz.

***

“Trafik Çalışmaları” Başlığı altında ise ilimiz genelinde gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili kısa haber notları okuyucularımızla buluşturulmuş…

Selam ve Saygılarımla.