Son dört haftada maç kaybetmeden 8 puan alan Elazığspor’da, teknik direktör değişikliğinin meyvelerini toplamaya başladık derken artık deplasmanlardan kazanılamayan 2’şer puanlara üzülmeye odaklandık. Takım iskeletini oluşturmayı başaran, istekli arzulu futbolu sahaya yansıtan, çok sayıda gol fırsatı yakalayan, doğru müdahaleleri ile gidişata yön veren oyuncu ve kenar yönetimi başarısı ile taraftarın güvenini kazanan bir takım kimliğine kavuştuk. Eksik kalan kısmımız ise, güven veren sağlam savunma git gide rakibe kolay pozisyon vermeye başladı.

    Geçen hafta geriden gelip maçı kurtaran takımımız, Bülent hocanın doğru hamleleri ve oyuncularımızın taraftarı arkasın alarak üstün gayretleri ile zoru başardı. Maalesef aynı başarıyı Kelkit maçında gösteremeyen Bülent Hoca, bu maçta sınıfı geçemedi. Geçen haftaki kadrodan; Yağızcan- Beykan değişikliği maça başlayan Bülent Hoca, takımın yıldızı Cengizhan’ı Elazığ’da bıraktı! Maça, kazanma odaklı bir kadro ile başlamayı tercih eden Bülent Hoca, diziliş ve taktik anlayışı ile bunu gösterse de Beykan tercihinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Maçın ilk yarısında rakibine oranla daha isteki ve diri bir oyun ortaya koyan takımımız net fırsatlar kaçırsa da ilk yarının sonlarına doğru Bahattin’in akıl dolu golü ile öne geçti. Maçı izleyen herkesin Kelkit takımının bu maçtan puan kopartamayacağını net görüyordu ancak, ikinci yarıya şaşırtıcı bir değişiklik ile başlayan Bülent Hoca ikinci yanlışını yaparak iyi giden maçın havasını bozdu. Hasan- Burhan değişikliği belki de akla en son gelen seçenek olabilirdi. Zira skor üstünlüğümüz var iken dikine gidebilen, toplu topsuz dripling yapabilen Burhan’ı sol beke çekerek en etkili silahımızı kullanmamamıza sebep oldu. İyi oynayan Hasan’ı sebepsiz oyundan alarak da zaten özgüven problemi yaşayan genç oyuncuyu iyice demoralize etti. Bütün bunlara rağmen galip gelebilecek pozisyonlar bulsak da, Bahattin ve Çağrı ile kaçırdığımız goller bizi net 2 puandan etti. Ayrıca rakibin en etkili oyuncusu 9 numaralı oyuncu Muhammet Yılmaz için tedbir almamakla 3. hatasını yapan Bülent Hoca, takıma geldiği günden bu yana en vasat maçını oynadı diyebiliriz.

    Berşan, Metin, Mikail istikrarlı oyunları ile göz dolduran futbolcularımızdı. Bahattin’in ilk golünü atması hem takım hem de kendisi için çok önemliydi. Çağrı ve Fatih Kıran’ın bu maçta vasat kaldıklarını, oyuna sonradan giren oyuncuların da katkı yapamadıklarını söyleyebiliriz.

    Sonuçta dört maçta yenilmeyen ve grafiğini sürekli yukarı çeken takımımızın başarısına değinmemek de olmaz tabi ki. Lig’in en iyi takım kadrolarından birine sahip Elazığspor’un içeri dışarı fark etmeksizin kazanması gerekiyor diye düşünüyorum. Bu ligde, oyun disiplini ve takım kondisyonu üst seviyede olduğu müddetçe her maçın favorisi Elazığspor’dur.