İlk yarı sonuna kadar kritik maçlar oynayacak olan Elazığspor için kazanabileceği bir rakipti aslında Hendekspor

Çünkü oynayacağı birbirinden zorlu takımlar içerisinde sıralamada kendisine Fatsa Belediyespor’dan sonra en yakın rakip olan Hendekspor, bordo beyazlı takımımızdan sadece 2 puan öndeydi.

Durum böyle olunca da, lider Batman Petrolspor, Kütahyaspor, Arnavutköy Belediye, Bursa Yıldırımspor ve Fatsa Belediyespor maçlarının çok zorlu geçeceği aşikârken, Hendek’i geçmek daha kolay olacaktı.

Ama olmadı…

Sezon başından buyana en etkisiz oyununu ortaya koyan Elazığspor, pozisyon bulmakta dahi zorlanırken, bulduğu tek pozisyonda da golü attı.

Hepsi bu kadar…

Sahada etkili oyunculardan İzzet; golün dışında yok, Yusuf Ensar top alamayınca etkisiz kaldı, Fırat kendi gayretiyle öne çıksa da, golün dışında o da sahada yoktu.

Orta alanda Cihan 15. dakikada, savunmada Yiğitcan, 20. dakikada, maçın kötü niyetli hakemi tarafından ihtarla cezalandırılınca, gardı düşen bu oyuncular da dizginleri frenlemek zorunda kaldılar.

Selim Enes ve Salih’in de orta alanda takıma fazla katkı sunamamaları, alternatif oyuncu hamlesi gerektirse de, kenardan Ahmet Ertuğrul Öztürk ve Murathan isimlerinden Ahmet Ertuğrul’u tercih eden Cafer Aydın, hem kanat organizasyonlarında etkili olan, hem de şut atma yönü bulunan Murathan’a karşı halen “tavırlı” olduğunu anlamakta zorluk çekmedik.

Ahmet Ertuğrul’un 2. Yarıda oyuna dahil olmasıyla oyunun kontrolü bizim çocuklarda olsa da, hatırı sayılır bir-iki pozisyon ne hikmetse Hendekspor’dan geldi.

Sonuçta, 1-1’lik beraberlik ve alınan 1 puan iç saha için çok kazançlı görünmese de, iki haftalık yenilgilerle gardı düşen genç oyuncuların bu kez sahadan oynanan kötü futbola rağmen 1 puanla ayrılmaları bana göre kazançtır.

***   ***   ***

Bölgesel amatör futbol liginde bu hafta üç takımımız da maçlarını Elazığ’da oynadılar.

Derbide Kovancılarspor’la Yolspor karşı karşıya gelirken, 1-1’lik beraberlikle alınan 1’er puan takımlarımız için kazanç değil; 2 puan kaybı oldu aslında…

Fırat Üniversitesi takımının zorlu Dersimspor maçından zor da olsa 3-2’lik skorla 3 puanı alarak sıralamada ikinciliğe yükselmesi, geçen sezonun tecrübesiyle, umut oldu şampiyonluk yolunda…