Şimdilerde bilir bilmez “Şehir Stadyumu” ismini kullananlar, bugün Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün bitişiğinde ve doğu yanında yer alan Valilik binasının yerinde bulunan Elazığ Şehir Stadyumu’nu ya da “Eski Stadı” bilmezler…
Bilseler zaten yeni yapılan “Atatürk Stadyumu” için kullanmazlardı o ismi?
Biz, Elazığspor’dan önce Amatör ve Okullararası Futbol Maçları’nı, Atletizm yarışmalarını izledik, Millî Bayramlarımızın kutlamalarını yaptık, Elazığspor kurulduktan sonra Profesyonel Futbol Müsabakalarını seyrettik, yıkılmasından birkaç sene önce de son dönemlerinde amatör olarak forma giydik “Elazığ Şehir Stadyumu”nda…
Aslında bizlerden çok önce 1930 Yılı’nda temeli atılan ve inşası 1938 Yılı’nda tamamlanan Elazığ Şehir Stadyumu, İtalya’nın Milano kentindeki bir stadyumun projesinden esinlenilerek daha küçük ebatlarda ve tek tribünlü olarak yapılan, dönemin Halkevi, Atatürk Heykeli, Kültürpark yapılarını da içerisinde barındıran “Cumhuriyet Meydanı Projesi” içerisinde yer alan bir devlet yatırımı.
Adana 5 Ocak Stadı ile aynı yıl hizmete giren Elazığ Şehir Stadı, bırakın Doğu Anadolu'yu, Türkiye'nin en modern ve en eski stadyumlarından biriymiş o tarihte…
***
32 senelik Elazığ Şehir Stadyumu ihtiyaçlara cevap veremez hâle gelmişti son dönemlerinde…
1970 Yılı’nda Hürriyet Gazetesi Yazarı olarak Elazığ’a gelen “Baba Gündüz” lakaplı Galatasaray ve Türk Millî Futbol Takımı’nın unutulmaz eski oyuncusu ve Antrenörü Gündüz KILIÇ, amatör gençlerimize bir de antrenman yaptırdığı Şehir Stadyumu’nu eleştiren ve Elazığ’a yeni bir stadyum inşasının gerekli olduğunu anlatan bir yazı kaleme almıştı.
Şehir Stadyumu’nun kapılarını Nasrettin Hoca Türbesi’nin kapılarına benzeten Gündüz KILIÇ’ın eleştirel yazısı, zaten plânlanmakta olan Elazığ Atatürk Stadyumu’nun programa alınmasını hızlandırmış ve Elazığ halkı tarafından büyük memnuniyetle karşılanmıştı…
***
Böylece 1970 Yılı’nda o dönemki ismiyle Beden Terbiyesi Umum Müdürlüğü yatırımı olarak temeli atılan ve kaynağı devlet bütçesinden karşılanan Elazığ Atatürk Stadı, Türkiye genelinde yapılan benzer tek tip proje olan Kocaeli İsmet Paşa, Erzurum Cemal GÜRSEL, Gaziantep Kâmil OCAK gibi 5 örnek modern stadyumdan biriydi ve çim zemine sahip oluşuyla da imrenilecek özellikteydi. 
İnşası tamamlandığında üstü tamamen açık olan Elazığ Atatürk Stadyumu’na 1974-75 Sezonu sonunda Kapalı Tribün yapılırken, ilerleyen süreçte tribünler koltuklu hâle getirildi, Maraton Tribünü’nün üstü kapatıldı, ışıklandırma, zemin ısıtma sistemi ile elektronik skorbord montajı gibi  teknik eksikler tamamlandı, Elazığspor’un Süper Lig’e yükselişiyle birlikte de protokol ve basın tribünlerinin genişletilerek yeniden düzenlenmesi, Güney kale arkası tribün altlarına taşınan soyunma odaları ve sahaya tünelden çıkış koridoru benzeri tadilâtlarla ekler yapılarak stadyum yenilendi…
***
1967 Yılı’nda kurulan Elazığspor, Tarihi’ndeki İlk Şampiyonluğu Elazığ Atatürk Stadyumu’nun hizmete girdiği ilk yılda 1974-75 Futbol Sezonu’nda yaşadı!
Atatürk Stadyumu’nda ilk kez dört tarafı tribünlerle çevrili olan bir ortamda 1970 Dünya Kupası’nda uygulanan ve moda olarak dünyaya yayılan Meksika dalgalanmasıyla coşan taraftarımız; yıllar sonra da Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda oynadığımız Ekstra Play-Off Maçları’nda klarnet -davul eşliğinde yapılan şarkılı / türkülü tezahüratlarla, ülkede “Brezilya Sambası” yapan coşkulu Elazığspor Taraftarı olarak anıldı yıllarca!..
***
Atatürk Stadyumu’nda 1974-75 Sezonu’nda yalnız 1 mağlubiyet ve yediğimiz sadece 12 gol ile Avrupa düzeyinde rekorlar kırarak “İlk Şampiyonluk” başarımızı elde ettik…
Elazığspor, daha sonra ilerleyen yıllarda; 1’i Terfi Ligi, 3’ü 3. Lig, 2’si 2. Lig, 1 de TFF 1. Lig olmak üzere 7 Şampiyonluk daha yaşarken, 55 yıllık tarihimizdeki toplam 8 Şampiyonluğun tümünü Atatürk Stadyumu’nda elde ettik!
Tarihinde 9 kez de küme düşen Elazığspor, Elazığ Atatürk Stadyumu’nun Fenerbahçe Şükrü SARAÇOĞLU Stadyumu’nun yeniden inşası gibi tribünlerinin birer birer yıkılıp yerinde yapılması plânlanmışken, üstlenici firmanın oldu-bittiye getirmesi sonucu; 2019 Yılı Mart Ayı’nda kapatılması ve tümüyle yıkılması sonucu stadyumsuz kaldığı için TFF 1. Lig’den TFF 3. Lig’e indi ve son 2 küme düşme şanssızlığını elbette yönetim yanlışlarının yanı sıra, bu duruma sesini çıkarmayan zevat yüzünden yaşadı, herkes bu gerçeği bilmeli!
Elazığ Atatürk Stadyumu’nun tamamen yıkılmasına sesini çıkarmayarak vebâli üstlenen zevatın, şimdi, yeri değişmediği hâlde sırf yenilendiği için Atatürk Stadyumu’na “Elazığ Şehir Stadı” benzeri isim bulma çabasına ne demeli?