Elazığspor’un ardından bu kez Elazığ Karakoçan takımımız uzun bir aradan sonra seyircisiyle buluştu.

Denizli’nin mütevazı takımı Kızılcabölük karşısında ilk yarıda etkili bir oyun ortaya koyan mavi-beyazlı temsilcimiz, 27. Dakikada Ekrem Sütçü’nün ara pası ve İlhan Aslanoğlu’nun şık golüyle 1-0 öne geçti.

Golün pası kadar İlhan’ın rakibini ekarte edip topu uzak köşeye gönderdiği ustalığı da alkışlamak lazım.

Geçen sezon gol yollarında bir hayli sıkıntı yaşayan Elazığ Karakoçan futbol kulübü, bu sezon İlhan’ın golleriyle rahat bir nefes alacak gibi görünüyor.

Elazığ Karakoçan takımında Ekrem Sütçü’nün yönlendirdiği ataklar, rakip kalede tehlikeli olurken, 40. Dakikada Fatih Kıran’ın attığı golünün pasında da yine tecrübeli kaptanın imzası vardı.

Kadrosunu baştan aşağı yenileyen Elazığ Karakoçan takımında Çarşambaspor’dan alınan kaleci Eren’in hem tecrübesi, hem de kaledeki güveni arkadaşlarını da rahatlatırken, Kızılcabölük takımının 2-0’dan sonra skoru değiştirme çabalarında tecrübeli Eldiven’in engeli vardı.

İlk yarının ardından soyunma odasına rahat giden Elazığ Karakoçan takımı, 2. Yarıda ne olduysa rakibin etkili futbolu karşısında adeta etkisiz kaldı.

2. yarıya 2 oyuncu değişikliğiyle başlayan misafir takım, bu yarıda sahaya hâkim bir oyun sergilerken, Elazığ Karakoçan takımı, daha çok savunmada kalıp skoru koruma düşüncesindeydi.

65. dakikada duran top sonrasında karambolde direkten dönen topun dışında sahada etkisiz olan evsahibi takım, rakip takımın peşpeşe oyuncu değişikliklerine de hamleyle karşılık veremeyince kalesinde önemli tehlikeler yaşadı.

Yorulan ve etkisiz olan oyuncularının performans düşüklüğünü geç fark eden teknik sorumlu Ender Çınar, kadro derinliği ve alternatifi olan takımında nedense ilk oyuncu değişikliğini 80. Dakikada yaptı.

Sonrasında peşpeşe oyuncu değişiklikleriyle zinde oyuncularını sahaya süren temsilcimiz, 65. dakikada direkten dönen topunun dışında bu değişikliklerin ardından ilk atağında yeniden golü bulmakta zorlanmadı.

Kaptan Ekrem Sütçü’nün rakibin savunmada az adamla yakalandığı anda 4 dakika önce oyuna giren Ahmet Can Arık’ın önüne adeta al da at dercesine gönderdiği derinleme pasında topu filelere göndermesi de zor olmadı.

Geçen sezona kıyasla üçüncü bölge diye tabir edilen hücum hattına top taşımada etkili silahlara sahip olan Elazığ Karakoçan takımımız, belli ki bu sezon o zorlukları yaşamayacak.

İlk yarı sonunda alacağı karne notuyla 2. devrede o adı bir türlü telaffuz edilmeyen hedefine ulaşmak için bu maçın aksine erken hamle yaparak, sezon sonunda İnşallah hedefi 12’den tutturacak…