TFF 3. Lig 1. Grup’ta 4. Maç geride kalırken, Elazığspor; 3 puanın yanı sıra, bazı unvanlarını da Ağrı dağının eteğinde bırakmış oldu.

Hafta içerisinde Elazığspor teknik sorumlusu Ramazan Çelik’in de dikkat çektiği gol yememe unvanıyla ilgili “illa ki o golü bir gün yiyeceğiz” söyleminin ardından gol yememe unvanını bozmak; Ağrı 1970 spora nasip oldu.

Tartışmalı bir penaltı sonrasında yenilen gol ve kaybedilen 3 puan, bordo beyazlı takımımızın Ağrı’dan puansız dönmesine neden oldu.

Bir çoğumuzun gururla bahsettiği ve kaleci Hakan’ı ön plana çıkarttığı “gol yememe” özelliğini bir kenara bırakıp asıl soruna parmak basmak lazım.

Elazığspor gol atamıyor.

Gol yollarında önemli sıkıntılarımız var.

Sezonun ilk 3 maçında yenilmediği için bu durum ön plana çıkmadı ama, Ağrı maçında görüldü ki; Elazığspor gol yollarında sıkıntı yaşıyor.

Hedefi olan bir takımın öncelikli işi gol atmak.

Çünkü gol atarak istediğiniz hedefe ilerleyebilirsiniz.

1-0 kazanan takımın galip geldiği doğrudur ancak 4-3 kazanan takımın fazla gol yese de, daha golcü olduğu da ortadadır.

Gol yollarında Elazığspor’un umut bağladığı oyuncu Ömer Faruk atarsa ne ala…

Atamazsa?

İşte asıl sorun burada.

Gol atacak alternatif oyuncu grubumuz yok.

Feyzullah, bu açığı kapatacak özellikte bir oyuncu değil.

Dolayısıyla, gol sıkıntısı bizi zorlayacak en önemli rakip gibi görünüyor.

***   ***   ***

Geçtiğimiz sezonun ara döneminde transfer edilen oyuncularla bir buçuk yıllık sözleşme yapıldı.

Ocak ayında transfer yasağı kaldırılacak mı bilmiyorum ama, geçtiğimiz sezonun ocak ayında transfer edilen oyuncuların sözleşmeleri sezon sonu itibariyle sona erecek.

Önce A planı işletilecek. Yani transfer yasağının kaldırılmasına çabalanacak.

Bu gerçekleşirse, takıma pek fazla katkı veremeyen bazı oyunculara da teşekkür edilerek veda edilmesi gerekecek.

Transfer yasağı kaldırılamazsa şayet; B planı dediğimiz mevcut oyuncularla sözleşme uzatma süreci başlatılacak mecburen…

Her şey mevcut oyuncuların performanslarına bağlı…

“Geçen sezon bu takımı ligde bırakmayı başardık, sıra şampiyon yapmada” diyen Elazığsporlu oyunculara bu fırsat verildi ve aynı kadroyla lige devam edildi.

İlk yarı sonunda Elazığspor yönetiminin önüne karne gelecek.

Bu karne her şeyi belirleyecek.

***   ***   ***

Elazığ Karakoçan takımı, yine üzmeye devam ediyor.

4 maçta alınan 1 puan; tam bir hayal kırıklığı oldu.

Önemli oyuncularıyla yollarını ayıran mavi-beyazlı temsilcimiz, genç ve umut vaat eden oyuncularla takviye ettiği kadrosuyla lige girdi ama, alınan sonuçlar gösterdi ki; -şimdilik- işler iyi gitmiyor.

Ofspor karşısında ilk yarıda baskı yiyen ve bunun karşılığında bireysel hatadan kaynaklı penaltı golüyle geriye düşen temsilcimiz, 2. yarıda baskılı ve tempolu oyunuyla göze hoş gelen bir futbol oynasa da yine bireysel hataların sebebiyet verdiği pozisyonlarda çok kolay goller yiyerek önemli bir 3 puan kaybı daha yaşadı.

Iğdır, Ordu, Turgutlu gibi ligin iddialı takımlarıyla önümüzdeki haftalarda oynanacak peş peşe maçlarda Elazığ Karakoçan takımının oyuncularının da karnesi yönetimin önüne gelecek.

Tıpkı Elazığspor gibi Elazığ Karakoçan takımımızın oyuncuları da umuyoruz ki; yönetime parlak bir karne sunmak için sahada gayret gösterecek.