Bu haftaki Tarihten Bir Yaprak Köşemizde 27 Eylül 1989 tarihli Gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Elazığ Kültür ve Tanıtım Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Köksal Baloş Musiki Konservatuarını Ziyaret Etti” başlığı gazetemizde sol üst kısımda ilk başta gözümüze çarpıyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre Ankara’dan ilimize ziyarete gelen Elazığ Kültür ve Tanıtım Vakfı Genel Başkanı Baloş, musiki konservatuarını ziyaret etmiş, karşılaştığı ve izlenimleri sonucunda, gönlü Elazığ sevdası ile çarpan bu kadar değerli insanla karşılaşmak onu ziyadesi ile memnun etmiş. Zengin Elazığ Kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında yapılan çalışmalara hayran kaldığını ifade etmiştir.

Musiki Konservatuarlarımızın günümüzde eskisi kadar faal olmadıkları aşikârdır.  Yeni nesiller gelişen teknoloji ile birlikte bazı değerleri gerektiği kadar anlayamasalar da bizlere düşen gençlerimize kültürümüzdeki değerlerin ne kadar anlamlı önemli ve bizi biz yaptığını anlatabilmektir. 

***

“Devlet Vatandaş İşbirliğinde Gerçekleştirilen Kovancılar Lisesi Törenle Hizmete Açıldı” başlığı ise yine gazetemizin üst kısmında ve sağ tarafta okuyucularımızla buluşuyor.

Eğitim ile ilgili yapılan yatırımlar ülkenin geleceğine yapılmış en büyük hizmetlerdir.

Geçmiş yıllarda tozlu gazete yaprakları arasında bulduğum bu haber, bende toprağa atılan tohum misali nice gencimizi karanlıklardan kurtarmıştır düşüncesini doğurdu. Eğitim için yatırım yapan, destek veren vatandaşlarımıza minnettarım.  

***

“Fırat Üniversitesinde 1989-1990 Öğretim Yılına 29 Eylül Tarihinde Başlanacak” başlığı hemen diğer haberimizin alt kısmında kendine yer buluyor.

Yeni bir eğitim ve öğretim yılının başlaması ne güzel, tatlı bir heyecandır. Her sene bu heyecanı yaşayan eğitim ordumuzun neferleri hocalarımızın hakları ödenmez.

***

“Demir Çelik’te Grev Nedeniyle 2 Milyon 47 Bin İşgünü Kaybedildi” başlığı ise yine gazetemizin sağ tarafında ve diğer haberlerin alt kısmında bulunuyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, ülke genelinde üretimde bulunan Demir Çelik fabrikalarında yaşanan grevler üretim kaybına neden olmuş.

Normalde çalışanın emeğinin boşa gitmemesi için ona iyi bir ücret verilmesi, üretimin daha verimli olması için bir ana faktör oluşturacaktır.  Siz işçinize en iyi ücreti verecek, ondan en verimli şekilde çalışmasını talep edeceksiniz. Ancak bu şekilde hızlı ve verimli bir kalkınma modeli oluşturabiliriz. Yoksa karşılıklı inatlaşma her iki tarafa da zarar verecek, kaybeden ülke üretimi olacaktır.

***

Gazetemizin sağ tarafında ise Tahsin ÖZTÜRK, değerli düşüncelerini “Elazığ’a Devlet Korosu Kurulması ve Düşündürdükleri” başlıklı köşe yazısı ile değerli Elazığ halkına görüşlerini aktarıyor.

***

“Söyle Nasıl Unutayım Seni” adlı şiiri ile Nilay Hanımefendi gazetemize ayrı bir renk katıyor.

Selam ve Saygılarımla.

ii