Kıymetli TURAN Gazetesi okuyucuları, 14 Mayıs 2023’de ülkemizde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için aday adaylığı süreci tamamlanırken, yeni bir sayfa olan adaylık süreci başlamıştır. Seçimin vatanımıza ve şehirlerimize hayırlar getirmesini temenni ederek, 34 günlük seçim sürecinin kazasız ve belasız yürütülmesini Rabbim ’den niyaz ediyorum.

Öncelikle yazımın başka cenahlara çekilmemesi için şu durumu belirtmek isterim; yazımda belirteceğim mevzular, BAĞIMSIZ olarak listelere giren adaylara değil, aynı parti listesinde kendi önünde bulunan aday arkadaşının seçilmemesi için gayret gösterenleridir.

Aday adayları listelere girmeden önce sözlerine başlarken Genel Başkanımız ve teşkilatımız neyi takdir ederse, neyi bizlere layık görürse kabulümüzdür derler ama kesin listeler açıklandığında ise tam tersi hareket ederler. Hemen şikâyetlere ve demeçlere başlarlar.

Eğer gerçekten derdiniz millet ve adaylığınızı koyduğunuz şehir ise, tüm adaylarla ortak hareket etmeniz ve egolarınıza, kaprislerinize ve hırslarınıza yenik düşmemeniz gerekir.

Adayların gerçek partili olduğunu veya gerçek halk taraftarı olduğunu kesin listelerden sonra milletimiz görmektedir. Hâlbuki seçim sürecinde hakikaten partisine ve milletine gönül vermişse, seçilecek vekilin kendi adayları olduğunu bilerek destek olması ve TBMM’de başta onların hakkını savunacağını da bilmesi gerekir.

Gerçek partili önce Genel Başkanının ve teşkilatının aldığı kararlara saygı gösterecek ve seçim süresince kapı kapı dolaşarak kendi adaylarına oy isteyecektir.

İthal olarak şehrimize yeni gelmiş, yüzüne yeni aşina olduğumuz ancak listeye girememiş vekil adayları da ne kadar samimi ise seçim olana kadar o listeye çalışır ve samimiyetini gösterir.

Elbette adayların kendi aralarında geçmişte yaşamış olduğu sıkıntılar olabilir. Eğer aday adayı iken aynı listeye girmişse yani aynı partiye gönül vermişse, hırslarına yenilmemeli ve kesin aday listesindeki arkadaşlarına destek vermelidir.  Öyle bir durum oluşturmalısınız ki, listedeki adayları, liste dışında kalan adayların çalışması ile utandırmalısınız. Böylece listedeki adaylar da ileriye dönük çalışmalarda arkadaşlarına ne kadar samimi olacak onu da görmüş olacağız.

En kötü durum da seçime aynı parti ve listeden giren adayların öncelik sıralamasını beğenmeyip arka sıradakilerin bir önceki adaya bile çalışmamasıdır. Kısacası partisini ve listesini SABOTE etmesidir. Gerçekten olgunluk düzeyi çok zayıf olan insanlara yakışan bu davranışa sahip olan adayların hiç seçime veya siyasete girmemizi gerekir.

Listedeki arkadaşlarına çamur atmak aslında kendi Genel başkanına çamur atmak sayılmaz mı?

Gerçek samimiyeti ve gerçek halk sevdalılarını 14 Mayıs’a kadar görmüş olacağız.

SAMİMİYET TESTİNE çıkacak adaylar, 34 gün boyunca inşallah kırmadan dökmeden tüm teşkilatları ve liste içi/ dışı arkadaşları ile bu süreci sorunsuz tamamlar. Çünkü mesele ülkemizin yeni yüzyılında her anlamda başarıya erişmesidir.

Gerçek sorunlarımız olan deprem bölgelerinin yaraları, ekonomi, adalet, eğitim, yoksulluk ve mülteci sorunu gibi en önemli mevzuların çözümü için seçilecek yeni hükümete ve vekillere destek olunması çağrısında bulunarak, SEÇİM 2023 sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını diliyorum.

ESEN kalınız…