Araştırmacı yazar Yücel ÇAKMAK’la ‘Şehir Kulisi’ her hafta Elazığ’da gündemi belirliyor…

ŞEHİR KULİSİ

25 Mart 2013 tarihinde “Bermaz Çevirme Kanalı’nda zaruri olmasına rağmen tersip bendi yapılmadığı için ne yazık ki Hazar Gölü’ne yarım asırdır sürekli ve yoğunlukla mil akmaya devam etmektedir.” diye bir yazı yazmıştım.

Sene 2024…

11 yıl sonra yine Hazar Gölü’nü konuşuyoruz. Haber Merkezimiz “Hazar Gölü Dosyası”nı açtı. Hazar Gölü’ne halen kanalizasyon suyu akıyor. Muhabirlerimiz tarafından görüntülenen Plajköy Terfi İstasyonu’nun aylardır çalışmadığı gelen elektrik faturasıyla açığa çıktı. 79 TL’lik bir fatura gelmiş. Normal bir ev abonesine 350 gibi bir fatura gelirken, böyle bir tesise bu faturanın gelmesi tesislerin çalışmadığını gösterir.

“Hazar Gölü Dosyası” kapanmayacak gibi…

Turan Gazetesi’ni takip etmek de fayda var.

Bakalım kanalizasyon suları nereye akacak?

****       ****     ****     ****

Elazığspor’un şampiyonluğu hayırlı uğurlu olsun. Şampiyonluk sonrası özellikle kutlamalarla ilgili yazılanları tekrar etmeyeceğim. Ben sadece bundan sonrasına bakacağım.

2. Lig çetin bir lig…

İyi bir takım kurulmalı…

İyi bir takımı da güçlü bir yönetim kurar. Mevcut yönetim bana göre daha da güçlenmeli…

Geçen sezon Başkan Serkan Çayır, üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. As Başkan Mustafa Şerifoğulları ise, pek ön planda gözükmedi. Hep geri planda kaldı. Ta ki şampiyonluk kutlamalarına kadar. Mustafa Şerifoğulları, kutlamalardan sonra yerel televizyon kanallarındaki spor programlarına da çıkmaya başladı. Öyle görünüyor ki, şampiyonluğun mimarlarından olan Mustafa Şerifoğulları ismini sıkça duyacağız. Şerifoğulları başkanlığında yeni bir yönetim şekillenirse şaşırmayalım…

****       ****     ****     ****

Bizim insanımızın refah payı artmış gözüküyor. Yani alım gücü yükselmiş.

Televizyonda çıkan reklam kuşaklarına baksanıza…

Torun 10 bin Lira emekli maaşı alan dedesinin elinden tutmuş 12.500 Lira taksitle ev satan bir kuruluşa götürüyor. Satış şekli de anlatılmıyor. Emekli dedenin parası o kuruluşa gidiyor artı 2500 Lira’da torundan gidiyor….

Bu dede artık Allah’a havale…

Öte yandan reklam kuşaklarında lüks evlerin, lüks otomobillerin ve lüks cep telefonların allandıra pullandıra reklamları yapılıyor. İnsanın bir değil birkaç tane alası geliyor.

****       ****     ****     ****

“Elazığ Belediyesi'nin 08.05.2024 tarihinde yaptığı Hanpınarı asfalt şantiyesine yol yapımında kullanılmak üzere agrega malzemesi alımı ihalesi 'İhalenin Niteliğinin veya Miktarının Değişmesi' nedeniyle iptal edildi.”

Bu haber mahalli basınımızda yayımlandı. Daha doğrusu Muhalif basında yayımlandı. Belediye yandaşlı gazete ve haber sitelerini taradım ama böyle bir haber bulamadım.

İhale iptal haberini yayımlanan Elazığ’ın Sesi Gazetesi, ihalenin yapıldığını ve yapıldıktan sonra iptal edilmesinin anlamsız bulunduğu dile getirilmiş.

İster istemez iptal olayının altında buzağı aranır.

Elazığ’da ihale iptalleri de moda oldu ya...

****       ****     ****     ****

Yazmak istemiyordum…

Ama yine de yazacağım. Eminim bana kızacaksınız. Hatta diyeceksiniz ki; “Elazığspor şampiyon oldu. Bu neyin hesabı?”

Hesap sorma değil…

Merakım vacip oldu.

Maçtan önce Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, final maçından önce soyunma odasına giriyor ve futbolculara, “Siz yenin size açık çek” diye bir vaatte bulunuyor. Merakım bu ya rakibini yenip şampiyon olan futbolcular Sayın Şerifoğulları’ndan ne istedi?

****       ****     ****     ****

AK Parti'nin 31'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı geçtiğimiz Cumartesi günü Kızılcahamam'da başladı.

Yerel seçim sonuçları ve parti çalışmalarının değerlendirildiği kampta, Kabine üyeleri sunum yaptı. Kamp, genel istişare ve değerlendirmelerin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 Haziran Pazar günü yaptığı kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Gözler toplantı sonucu İl Teşkilatlarında yaşanacak olan değişimlere çevrildi. Öyle sanıyorum ki İl Başkanlarının istifalarını Genel Merkeze sunmaları bekleniyor.

****       ****     ****     ****

Sevgili Abdullah Şekeroğlu, senaryosunu kendi yazdığı ve yapımcılığını Eşi Melahat Öncel Şekeroğlu’nun üstlendiği “Andaç” adlı filmin çekimlerine Elazığ’da başladı.

Çekimler başlamadan birkaç gün önce Üstat Şekeroğlu’nu arayıp hayırlı ettik. ‘Abi kimler destek veriyor’ diye sormadan edemedik. Şekeroğlu, şu aşamada kimseden destek istemediğini söyledi. Elazığlılar’ın önce çekim çalışmalarını yerinde görmelerini isteyen Şekeroğlu, “Film çekiyoruz diye insanlarımızı kandırmışlar. Biz baştan böyle bir olaya girişmedik. Hemşerilerim önce çalışmalarımızı yerinde görsünler. Destek olmak isteyenler daha sonra destek olurlar.” dedi.

Ne diyelim. Üstat da haklı…

Her gelen bir darbe vurmuş gitmiş.

Sosyal medya hesaplarından takip ettiğim film çalışmaları, inanın diğer film çekimlerine benzemiyor. Son derece profesyonel bir ekiple çekimler gerçekleşiyor.

Elazığ kamuoyuna buradan seslenmek istiyorum. Elazığ’ın gururu Abdullah Şekeroğlu’na destek olalım. O küsmez ama yine de küstürmeyelim.