Elazığ Karakoçan takımı için en zor maçlarından biriydi Bayrampaşaspor maçı…

Zira Elazığ’a gelene kadar oynadığı 4 karşılaşmadan 1 galibiyet ve 3 beraberlik alan İstanbul takımının mağlubiyeti de bulunmuyordu.

Tipik bir beraberlik takımı görüntüsüyle geldiği Elazığ’da daha sahaya çıktığı andan itibaren topu ayağına yakıştıran, altyapı aldıkları her hallerinden belli olan bir futbolcu topluluğu izledik Doğukent stadında…

Birçok oyuncusu süper lig takımlarının altyapısından yetişmiş olan Bayrampaşa takımında, Milli takım altyapılarında çalışmış, eski Bursasporlu Ender Alkan da teknik sorumlu olarak görev yapıyordu.

İlk yarının ortalarına kadar birbirlerini yoklayan her iki takım pozisyon bulamazlarken, izleyenlere de can sıkıcı bir futbol izlettirdiler.

Savunmada hazırlık paslarıyla rakibinin gardını düşürmeye çalışan Bayrampaşa takımının bu düşüncesini ilk yarının son bölümünde bertaraf etmeye çalışan temsilcimiz Elazığ Karakoçan takımı, üçüncü bölgede pres ve baskı yapınca, İstanbul temsilcisinin oyununu da bozmuş oldu aslında.

İlk yarıda Bayrampaşa’nın kullandığı serbest vuruşu mükemmel önleyen kaleci Eren, bu yarıda göze batan tek futbolcu oldu.

2. yarıya daha tempolu ve atak başlayan temsilcimizde, 47. Dakikada Furkan’ın ceza alanında yarım vole vuruşuna hayran kalsak da, bu güzel vuruşun gol olmayışına da o kadar üzüldük.

Sonrasında baskıyı artıran temsilcimizde Kaan Güdü’nün şutunda ve İlhan’ın frikiğinde Bayrampaşaspor’un Kasımpaşa patentli kalecisi Mehmet Enes Sarı da “ben de buradayım” dercesine kendini göstermeye başlayınca, bu yarı kaleciler Eren’le Mehmet Enes arasında bir oyun oldu adeta…

74 ve 76. Dakikalarda Bayrampaşa’nın önemli iki gol pozisyonunda Elazığ Karakoçan kalecisi Eren Yılmaz mükemmel hareketlerle gole izin vermeyince, tribünden bu maçta gol olmayacağına tamamen inanmaya başladık.

85. dakikada Bayrampaşaspor’un kullandığı serbest vuruşu mükemmel bir refleksle önleyen kaleci Eren, 2 dakika sonra bir başka gol pozisyonuna da “dur” deyince, kalecilerin belirlediği skorla maçta gol olması mümkün olmadı.

Elazığ Karakoçan tarafında gerek futbolcu Cuma Üzüm’ün, gerekse de teknik sorumlu Ender Çınar’ın kazanılan 1 puanın önemine değinmeleri; aslında Bayrampaşaspor’un gücüne gösterilen saygının anlamını taşıyor.

Skoru kaleciler Eren Yılmaz ve Mehmet Enes Sarı’nın belirlediği karşılaşmada gerek saha içerisindeki hırs ve zaman zaman sertliğe dayanan futbolun getirdiği anlayış çok benimsenmese de, bu beraberlik her iki takım için de çok büyük anlam ifade ediyor…