Bu haftaki Tarihten Bir Yaprak köşemize 3 Haziran 1989 tarihli Gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Taze Peynir Hakkında Duyuru” spotu ve “Belediye Başkanlığından Bildirilmiştir” Manşeti gazetemizin üst kısmında ilk olarak göze çarpıyor.

Tozlu gazete sayfalarımızın arasında, Halk Sağlığını yakından ilgilendiren bir haberimize rastlıyoruz. Haberin içeriğinde, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği denetim sonuçlarında, piyasadan numune alınan peynir örneklerinin birçoğunun, standartlara uymadığı, bu peynirlerin tüketildiği takdirde, Halk sağlığı için ciddi bir tehlike olacağı belirtiliyor.

Günümüzde de bu ve buna benzer uygulamaların yapıldığını en azından haberlerden öğrenemiyoruz. Yapılan güzel ve yerinde çalışmaların ilgili kurum ya da kuruluşlar tarafından kamuoyuna bildirilmesi çok yerinde olacaktır. Halk sağlığını yakından ilgilendiren konular ise asla dikkatlerden kaçmayacaktır.

***

“Yavru Keban Santrali Doğuyor” Başlığı ana sayfamızın üst kısmında bulunuyor.

Murat POLAT tarafından kaleme alınan haberimizin içeriğinde, Keban Barajı’nda bir türlü önü alınamayan su sızıntı kaçaklarından faydalanmak için, bu boşa akan suların önüne küçük çaplı bir sistem kurularak, elektrik üretimi yapılmasının plânlandığını öğreniyoruz.

Verimliliğin ve zekânın bir araya geldiği durumlarda, kazançlı çıkmamanız için hiçbir sebep yoktur. Bu konuda özverili çalışanları her daim tebrik ediyoruz.

***

“26 Firma Ön Teklif Verdi” Spotuyla “Savunma Sanayiinde Rekabet” Başlıklı Haber ana sayfamızın orta kısmında kendine yer buluyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yapılacak olan ihaleler, bu konuda faaliyet gösteren firmaların dikkatlerinden kaçmıyor.

Kendi millî ve yerli imkanlarımız ile birçok ihtiyacımızın karşılandığı günümüzde bile, gelişen teknolojilere ayak uydurmak gerçekten çok zor olabiliyor.

Tam bağımsız ve kendi öz kaynaklarımız ile savunma sanayimizi geliştirdiğimiz zaman, uluslararası arenada çok daha güçlü bir noktaya ulaşacağımız inkâr edilemez bir gerçek olacaktır. Her daim zalimin karşısında, mazlumun yanında olan milletimizin güçlü olmaktan başka bir şansı ve yolu yoktur.   

***

“İlimizde İpek Böcekçiliği Geliştiriliyor” Haberi ana sayfamızın sağ kısmında yer alıyor.

Bir başka Murat POLAT imzalı habere daha rast geliyoruz.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, İlimizin de aralarında bulunduğu birkaç ilde, Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı tarafından, İpekböceği yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için dut ağacı fidesi dağıtımı gerçekleştirilmiş.

Orijinal ve has ipeğin kaynağı olan ipek böceği, bölgemizde çok eski zamanlardan beri üretilmekte ve işlemler sonucunda ortaya çıkan ipek kumaşı ise katma değeri çok yüksek bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. 

***

“Kazaların Yüzde 94’üne Sürücü ve Yayalar Neden Oluyor” Haberi ana sayfamızın sağ alt kısmında bulunuyor.

Trafik güvenliği, Trafik kuralları gibi kaidelerin hep göz ardı edildiği ülkemizde, ne yazık ki kaza haberleri hiç son bulmuyor.

Medeni ülkelerde, kural ve kaidelerin uygulanması, bunların toplum tarafından kabul görmesinin doğal bir sonucu olarak daha az kaza yaşanmaktadır.

İnsan kaynaklı kazaların oranının bu kadar yüksek olmasının sebebi belli sonucu ortadadır. İnsanımızı eğittiğimiz zaman bu tarz haberlerin de azalacağına inanıyorum.

***

“Emisyon Hacmi Rekor Düzeye Ulaştı” Başlığı ise yine ana sayfa haberlerimizden.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, piyasada dolaşan para (emisyon) miktarı yine yeni bir rekor kırmış...

Ekonomi yönetimimiz bir türlü rayına oturtulamıyor. Tam her şey yolunda, ekonomi düzeldi derken, yaşanılan anlamsız, mantıksız hareketler ve üretim ile ilgili (ki kendileri ekonominin temel taşıdır) yanlış uygulamalar; toplumu yine içinden çıkılması zor durumlara ve ödenecek acı faturalara yönlendiriliyor. Tarih bir şekilde tekerrür ediyor. Siz ne dersiniz?

Selam ve Saygılarımla.