Tarihten Bir Yaprak Köşemize 22 Ekim 1974 tarihli Gazetemiz ile devam ediyoruz.

“A.P. 7.nci Büyük Kongresi Dün Çalışmalarına Başladı” “Genel İdare Kurulu Raporunda; AP’nin Milletimizin Yegâne Ümit ve Teminatı Haline Geldiği Belirtildi” Başlıklı haber gazetemizde sol üst kısımda manşet haberi başlığı olarak ve büyük puntolarla ilk başta gözümüze çarpıyor.

Siyaset tarihimizde yaşanılanları, on yıllar sonra okuduğumuz zaman, demokrasinin toplumumuz için ne kadar değerli olduğunu bir kere daha anlıyoruz.

***

“Belediye Başkanı Ankara’ya Gitti” Başlıklı manşet haberi sağ üst kısımda küçük puntolarla kendine yer buluyor. Bu başlığın altında ise daha kalın ve büyük puntolarla “Başkana, Başkanvekili Gürbüz Şenkal Vekalet edecek” bilgisine ulaşıyoruz.

Yaklaşık elli sene önce Ankara’ya ziyarete giden Belediye Başkanı, haber niteliği taşıyabiliyormuş. Günümüz standartlarında günde birkaç kez gerçekleştirilebilecek seyahatler artık olağan hale gelmiş ve haber niteliğini kaybetmiştir.

***

“Aybaşından Sonra Tahsis Pirinç’i Satışına Devam Edilecek” Başlıklı haberimiz, gazetemizin sağ kısmında, üstteki haberin hemen alt kısmında göze çarpıyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımız için Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından gönderilen pirincin dağıtımına devam ediliyormuş.

Devletimiz tarafından yapılan örnek bir hizmeti görmek gerçekten çok güzel.

***

“Emniyet Kuvvetlerinin Çalışmaları Takdirle İzleniyor” “Toplum Polisinin ve Hazır Kuvvetin Faaliyetleri Son Günlerde Başarılı Oluyor” Haberi ise gazetemizin orta kısmında kalın puntolarla bizlere ulaşıyor.

Emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları, o tarihlerde de vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanmış. Bu takdir ve başarı haberi gazetemiz sütunlarına da yansıyor.

***

“Elazığsporun PTT ile Berabere Kalması Üzüntü Uyandırdı” Başlıklı Spor Haberi ise gazetemizin sağ kısmında kendine yer buluyor.

Elazığsporumuzun bu beraberlik ile liderlik koltuğunu bıraktığı bilgisine ulaştığımız bu haberimiz ile; bizi ve bu sevdayı yaklaşık elli sene önceki gibi; heyecan ve burukluğu bir kere daha yaşatıyor.

***

“Bir Süreden Beri Şehrimizde Bulunan Albay Cevdet Aykan Ziyaretlerini Sürdürüyor” Başlıklı Haber ise gazetemizde orta kısmında bulunuyor.

Kıbrıs gazisi hemşerimizin ilimizde bulunması ile ilgili bir haberimiz…

***

“Sümerbank Piyasaya Modaya Uygun Ucuz Ayakkabı Çıkarıyor” Başlığı ise gazetemizin sağ alt kısmında dikkatleri üzerinde topluyor.

Halkımızın ihtiyaçlarını düşünülerek yapılan güzel bir hizmeti duyuran haberimiz yine o günlerde okuyucularımızla buluşuyor.

***

“Şehir Stad Yollarını 8. Bölge Müdürlüğü Yapacak” Başlıklı bir diğer haberimiz sol alt kısımda kalın puntolarla okuyucularıyla buluşuyor.

İnşaatı tamamlanan stadyumumuzun çevre ve yol bağlantılarının, Karayolları Müdürlüğümüz tarafından yapılacağı bilgisini okuyucularımıza ulaştırıyor.

***

“Pazar Günkü Maçı 5.815 kişi 67.575 lira Ödeyerek İzledi” Başlıklı bir başka Spor Haberi ise orta alt kısımda bulunuyor.

Haberimiz günümüzdeki maçlardan 2-3 kat daha fazla sayıda seyirci toplayan o dönemdeki Elazığspor’umuz hakkında tarihte yaşanmış güzel bir hatırayı tekrar günümüze taşıyor.

Selam ve Saygılarımla.